Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:11:05

Στο νοσοκομείο η 95χρονη Τζίνα Λολομπριτζίτα (4.7.1927), από κάταγμα στο μηρό, ενώ είχε αποφασίσει να είναι πάλι υποψήφια βουλευτής, θαυμάστρια του Γκάντι... Κύριο

Η μεγάλη της ανταγωνίστρια Σοφία Λώρεν, γεννημένη στις 20.9.1934, μπαίνει σύντομα στο 88ο έτος της ηλικίας της.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η Τζίνα Λολομπριτζίτα πάλαι ποτέ είδωλο του ιταλικού κινηματογράφου. Νοσηλεύεται με σπάσιμο στο μηρό. Οι γιατροί λένε πως η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της προχωρημένης ηλικίας της. Σύνηθες ατύχημα σε άτομα αυτής της μεγάλης ηλικίας, με πεσίματα εύκολα ακόμα και μέσα στο σπίτι τους και λόγω και των εύθραυστων οστών της.
Η Λολομπριτζίτα είναι 95 ετών ωστόσο αυτό δεν δείχνει να την πτοεί.

Η "Λόλο" πρόσφατα δήλωσε πως κατεβαίνει υποψήφια στις επόμενες πολιτικές εκλογές ως ανεξάρτητη για κυρίαρχη και λαϊκή Ιταλία, με μια λίστα η οποία συλλέγει διάφορα κόμματα και κινήματα όπως το Κομμουνιστικό Κόμμα και την Σοσιαλιστική Πατρίδα, με στόχο η λίστα να περάσει το φράγμα του 3% ώστε να μπει στο Κοινοβούλιο.

Παρόλη την ηλικία της και τα διάφορα γεγονότα που σχετίζονται με το περιβάλλον της, ο δικηγόρος της, Antonio Ingroia, ιδρυτής του κινήματος Πολιτικής Αγωγής και δικηγόρος της ηθοποιού, τονίζει πως «με τη διαύγειά της, η Lollobrigida ήταν πάντα πρεσβευτής της Ιταλίας» και πως η ίδια «θέλει να επιστρέψει μια εικόνα της Ιταλίας με το κεφάλι ψηλά, κυρίαρχη και όχι υποτελής».
Σημειωτέον, δεν είναι η πρώτη φορά που η Λόλο πειραματίζεται με την πολιτική ζωή. Το 1999 συμμετείχε στις Ευρωεκλογές με τη λίστα των Δημοκρατικών του Romano Prodi, όπου συγκέντρωσε περίπου 10.000 ψήφους, οι οποίοι όμως δεν υπήρξαν αρκετοί ώστε να εκλεγεί

16.8.2023-Τζίνα Λολομπριτζίτα: Υποψήφια στα 95 της στις ιταλικές εκλογές με ευρωσκεπτικιστική συμμαχία κατά του Ντράγκι

Η Τζίνα Λολομπριτζίτα, το είδωλο του ιταλικού κινηματογράφου, έχει πρωταγωνιστήσει στο πλευρό θρύλων του Χόλιγουντ, όπως οι Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Φρανκ Σινάτρα και Ροκ Χάντσον, αλλά η ιδιωτική της ζωή είναι πολύ πιο πικάντικη από το σενάριο οποιασδήποτε από τις ταινίες της.

Η διάσημη ηθοποιός, που κάποτε αποκαλούσαν «Μόνα Λίζα του 20ου αιώνα» και «πιο ωραία γυναίκα στον κόσμο», κατάφερε από κόρη επιπλοποιού να εξελιχθεί σε διεθνές αστέρι της Έβδομης Τέχνης με κάποια «περάσματα» από τη γλυπτική, τη φωτογραφία και τα καλλιστεία. Η τελευταία δραματική στροφή στο προσωπικό της έπος την βλέπει να επιστρέφει στην πολιτική λίγες εβδομάδες αφότου γιόρτασε τα 95α γενέθλιά της.

Δηλώνοντας «απηυδισμένη με τους πολιτικούς, οι οποίοι τσακώνονται», η Λολομπριτζίτα σκοπεύει να κατέβει στις ιταλικές εκλογές του ερχόμενου μήνα υποψήφια γερουσιαστής με το κόμμα «Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία» (ISP), μια νέα ευρωσκεπτικιστική πολιτική συμμαχία κατά του Μάριο Ντράγκι, που αντιτίθεται στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία και τον «πολεμοκάπηλη Ατλαντική Συμμαχία», και ζητά την αποχώρηση της Ιταλίας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Πηγή έμπνευσης της Λολομπριτζίτα ο Γκάντι

Η Λολομπριτζίτα δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ότι άντλησε την έμπνευσή της από τον Μαχάτμα Γκάντι και την προσέγγιση της «μη βίας» του κι ότι ήταν «πολύ φίλη» της πρώτης πρωθυπουργού της Ινδίας, της Ίντιρα Γκάντι. «Τη συναντούσα όποτε ερχόταν στη Ρώμη. Ήταν μια εξαιρετική γυναίκα», είπε.

Ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της χρυσής εποχής της Μέκκας του Κινηματογράφου και πρωταγωνίστρια ταινιών όπως «η Παναγία των Παρισίων» και «Ο Σολομών και η Βασίλισσα του Σαβά», η Λολομπριτζίτα δήλωσε τον περασμένο μήνα «αποφασισμένη να παραμείνει δημιουργική» και τώρα θέλει να χρησιμοποιήσει την ενεργητικότητά της «για σημαντικά πράγματα, ειδικά για τη χώρα μου».

Η τελευταία της απόπειρα να εισέλθει στην πολιτική κονίστρα της Ιταλίας ήταν το 1999 όταν κατέβηκε στις ευρωεκλογές ως υποψήφια με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Ρομάνο Πρόντι. Τον περασμένο Ιανουάριο, όπως αναφέρει ο Guardian, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας έκρινε ότι η Λολομπριτζίτα έχρηζε νομικής προστασίας από εκείνους που λεηλατούσαν την περιουσία της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline