Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  02:12:52

Φοβούνται διπλά και γι' αυτό υλακτούν Ερντογάν και υπουργοί του.... Τα πρώτα ελληνικά Rafale και τα F-16 Viper, ισχυρά όπλα στο Αιγαίο... Επιπλέον, γνωρίζουν ότι σε «θερμό επεισόδιο» θα δεχθούν οδυνηρό πλήγμα σε πόλεις και στρατόπεδα της Μ.Ασίας. Κύριο

Μέγας ο εκνευρισμός, και η ανασφάλεια του καθεστώτος Ερντογάν με γελοίες απειλές και με διάφορες προκλήσεις αλλά μέχρι εκεί.

Οι ουρανοί στο Αιγαίο είναι δικοί μας και όχι δικοί μας πλέον. Η επιθετική ρητορική της Άγκυρας των τελευταίων ημερών ,οι υπερφίαλες απειλές και οι μειωτικές αναφορές είναι απόδειξη ενός κρυφού φόβου της Τουρκίας. Ενός διάχυτου εκνευρισμού του ίδιου του Ερντογάν, των υπουργών του και του κατεστημένου της Αγκυρας, που επιδίδονται σε μεγαλοστομίες για εσωτερική κατανάλωση, γιατί οφείλεται και στον εκνευρισμό τους ότι τα πράγματι έχουν αλλάξει. Παίρνει σάρκα και οστά η ενίσχυση και αναβάθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες σε πολλά πεδία.

Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι τούρκοι αξιωματούχοι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμμένουν στον ισχυρισμό ότι οι ελληνικοί S-300 «λόκαραν», είχαν «κλειδώσει» δηλαδή ως στόχους τουρκικά F-16. Κάτι τέτοιο διαψεύστηκε άμεσα από το ελληνικό «Πεντάγωνο». Όμως τα νέα οπλικά συστήματα που έχει στη διάθεσή της η Πολεμική Αεροπορία, όπως είναι για παράδειγμα τα έξι μαχητικά Rafale, θα μπορούσαν από πολύ μακρινή απόσταση 60 ακόμη και 100 χιλιομέτρων να «λοκάρουν» τουρκικά αεροσκάφη που είχαν προχωρήσει σε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου μας. Είναι γνωστό εξάλλου ότι ο πύραυλος Meteor αέρος αέρος που φέρουν έχει εμβέλεια 100 χλμ. και το ραντάρ (AESA) πολλαπλών κατευθύνσεων μπορεί να «σκανάρει» πάνω από 40 στόχους σε αέρα και έδαφος πάνω σε απόσταση 100 χλμ.

Τα Rafale, τα ελληνικά δελταπτέρυγα - που οσονούπω ολοκληρώνουν τον απαιτούμενο εκπαιδευτικό κύκλο και πλησιάζουν στο 100% της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας - έχουν αυτές τις δυνατότητες να εντοπίζουν δηλαδή στόχους από πολύ μακριά. Οι γείτονες γνωρίζουν καλά πως σύντομα οι έλληνες πιλότοι και βέβαια οι έλληνες επιτελείς θα έχουν στη διάθεσή 24 τέτοια μαχητικά που χαρακτηρίζονται «gamechangers».

Τα 2 πρώτα F-16 Viper
Επιπλέον, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ότι πέραν της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με τα Rafale έχει δρομολογηθεί η πλήρης ανανέωση των μαχητικών της ΠΑ με την αγορά 24 F-35 προς το τέλος τη δεκαετίας. Στη διάθεσή της από το 2027 θα είναι και τα 83 αναβαθμισμένα μαχητικά F-16 στην εκδοχή Viper. Σήμερα εξάλλου είναι προγραμματισμένη η τελετή παραλαβής των 2 πρώτων αεροσκαφών F-16 Viper στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Tα δύο αεροσκάφη είχαν πραγματοποιήσει τις «παρθενικές» πτήσεις στην αναβαθμισμένη έκδοσή τους στα μέσα Ιουνίου.

Τα πλεονεκτήματα των αναβαθμισμένων F-16 δεν είναι και λίγα. Η έκδοση Viper θα περιλαμβάνει μια σειρά αναβαθμίσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροσκάφους, με σημαντικότερη την τοποθέτηση ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA (Active Electronically Scanned Array). Το F-16V θα μπορεί να σαρώνει δηλαδή στόχους σε θάλασσα, ξηρά και αέρα σε απόσταση περίπου 80 χλμ. Επίσης οι «οχιές» των αιθέρων θα διαθέτουν νέο πιλοτήριο με καινούργια οθόνη CPD για προβολή εικόνας υψηλής ευκρίνειας με στόχο την καλύτερη αντίληψη της κατάστασης μάχης. Θα έχουν ακόμη το σύστημα Link 16 για σύζευξη και ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων με άλλα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν το ίδιο σύστημα.
Υπό αυτά δεδομένα, μπορεί να γίνει αντιληπτό γιατί η Αγκυρα επιμένει να κατηγορεί τη χώρα μας για δήθεν παραβιάσεις και για χρήση των S-300. Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους με τις ΗΠΑ για την απόκτηση αμερικανικών μαχητικών ή αναβάθμιση των τουρκικών F-16.

Περαιτέρω ενίσχυση
Πάντως το σίγουρο είναι ότι η θωράκιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι δρομολογημένη και θα συνεχιστεί και όχι μόνο στον αέρα. Οπως επιβεβαίωσε εξάλλου και ο Πρωθυπουργός από το βήμα τη ΔΕΘ τα εξοπλιστικά προγράμματα θα συνεχιστούν σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η διπλωματική ασπίδα πάει μαζί με το δόρυ αποτροπής». Εκανε ειδική αναφορά στην απόκτηση των Rafale και στις φρεγάτες Belh@rra, ενώ αναμένεται και η απόφαση για την αγορά 3 ή 4 κορβετών για την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού στόλου.

7.9.2022...Τουρκία: Οργή για υποτιθέμενο λογότυπο στα ελληνικά Rafale με γαλοπούλα που τρέχει

Οι Τούρκοι μιλούν για ακραία πρόκληση εκ μέρους της Ελλάδας.
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα και φερέφωνο του Ερντογάν, η Turkiye, με δημοσίευμα της ισχυρίζεται ότι οι Έλληνες πιλότοι στα νέα Rafale που έχει παραλάβει η χώρα μας και τα οποία αποτελούν αγκάθι στο μάτι της Τουρκίας, έχουν ζωγραφίσει – ως είθισται – ένα λογότυπο.
Advertisement: 0:09
Οι Τούρκοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο λογότυπο, απεικονίζει μια γαλοπούλα (Turkey) που φοράει φέσι, να τρέχει σαν να θέλει να γλιτώσει, κρατώντας την Τουρκική σημαία και από κάτω γράφει: «Μην τρέχεις θα πεθάνεις κουρασμένη».

Ο αθόρυβος θάνατος
Ενώ από κάτω από το λογότυπο υπάρχει γραμμένο το εξής: «Ελληνικά Rafale, ο αθόρυβος θάνατος». Μάλιστα η Turkiye για να ανεβάσει το ηθικό ισχυρίζεται ότι οι τούρκοι έχουν πεισμώσει και όλοι λένε «αυτό δεν θα συμβεί».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θέση στο θέμα πήρε και ο απόστρατος πτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, ο οποίος είπε: «Αυτή η πρόκληση δεν ταιριάζει σε καμία σοβαρή χώρα.» και ο πτέραρχος συνέχισε τη γνωστή «καραμέλα» των Τούρκων: «Ελλάδα, Γαλλία και ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για μια βαριά εκστρατεία κατά της Τουρκίας».
Συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, να λέει πράγματα που ούτε ο ίδιος πιστεύει καλά καλά, αλλά τα λέει για να τα πιστέψει: «Το θάρρος και η εκπαίδευση των πιλότων μας (λέει ο Τούρκος) είναι απαράμιλλό. Οι πιλότοι μας είναι σαν πέτρες».

Η αλήθεια

Φυσικά πρόκειται για άλλο ένα δημιούργημα της τουρκικής προπαγάνδας, καθώς το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη μοίρα των Rafale (332Μ) που εδρεύει στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα που στο επίσημο λογότυπο της εικονίζεται ο χάρτης της Ελλάδας με την ελληνική σημαία υπό το βλέμμα ενός αγέρωχου γερακιού.
Το λογότυπο στο οποίο αναφέρεται η τουρκική εφημερίδα σχεδίασε ιδιώτης, ο οποίος διαχειρίζεται σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Το σχέδιο φυσικά και δεν χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία και την 332η Μοίρα στην οποία έχουν ενταχθεί τα μαχητικά αεροσκάφη.

Όπως εξήγησε ο ιδιώτης, το δημιούργησε ως απάντηση σε λογότυπο που σχεδίασαν Τούρκοι και το οποίο δείχνει έναν αετό να σπάει στη μέση ένα Rafale. Πρόκειται για ένα σχέδιο που εντοπίζεται να διαμοιράζεται από τουρκικούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα τέλη Μαΐου 2022. Σημειώνεται ότι το έμβλημα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι όντως ο αετός, ωστόσο το εν λόγω λογότυπο που διαμοιράστηκε από τούρκικους λογαριασμούς σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι επίσημο έμβλημα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline