Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:09:22

Κηφισός, ο χειρότερος δρόμος της Αττικής. Καθημερινές οι ουρές χιλιομέτρων και τα ατυχήματα. Βασανιστικές οι ταλαιπωρίες δεκάδων χιλιάδων οδηγών και επιβατών όλες τις ώρες της ημέρας. Αδιαφορία της Πολιτείας. Κύριο

Χιλιάδες χαμένες ώρες, σπατάλη καυσίμων και διαρκής αγανάκτηση για ένα θέματα στο οποίο-μετά τον τερματισμό της καραντίνας και του εγκλεισμού- η Πολιτεία δεν έχει δώσει λύση, έστω με μικρές βελτιώσεις.

1.Χθες Δευτέρα ένα ακόμα μεγάλο μποτιλιάρισμα παρατηρείται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην άνοδο του Κηφισού, πριν τη Γέφυρα της Πέτρου Ράλλη, λόγω τροχαίου ατυχήματος που προκλήθηκε από την ανατροπή οχήματος.

2.Η Λεωφόρος Κηφισού είναι κεντρικός οδικός άξονας των Αθηνών, ο οποίος έχει κατασκευαστεί επί του ποταμού Κηφισού. Με μήκος 14 χλμ, η Κηφισού - όπως έχει επικρατήσει να λέγεται - ξεκινά από την περιοχή της Κηφισιάς και διατρέχει πλήθος δήμων και συνοικιών της Αττικής, καταλήγοντας στον Φαληρικό όρμο, όπου και συνδέεται με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Ουσιαστικά, ενώνει κατακόρυφα τον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τον Πειραιά. Είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Οδού 75 (Ε75) και του Αυτοκινητοδρόμου 1. Η λεωφόρος είναι σε όλο το μήκος της αυτοκινητόδρομος τριών λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, ενώ διαθέτει παράδρομους, γέφυρες και πλήθος εξόδων, εξυπηρετώντας τις πολυάριθμες επιχειρήσεις που εδρεύουν κατά μήκος της.
Στις μέρες μας η Κηφισού εξυπηρετεί πάνω από 100.000 οχήματα καθημερινά, ενώ συνδέεται με άλλους κύριους οδικούς άξονες, όπως την Αττική Οδό, την Ιερά Οδό, τη Λ. Αθηνών κλπ.

Παρά τα κομβικά έργα που εκτελέσθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην λεωφόρο αποτελεί καθημερινότητα, ενώ τα ατυχήματα είναι επίσης πολύ συχνό φαινόμενο. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό οφείλεται στην κακή ποιότητα οδοστρώματος, τα ανεπαρκή στηθαία και νησίδες ασφαλείας, την ελλιπέστατη σήμανση, την απαγορευτική για αυτοκινητόδρομο κλίση σε ορισμένα σημεία, τις παράνομες ανεξέλεγκτες εισόδους, τις ανεξέλεγκτες και στενές λωρίδες κυκλοφορίας κατά μήκη του δρόμου με αποτέλεσμα να δημιουργείται το φαινόμενο του μπουκαλιού, την έλλειψη συντήρησης του δρόμου και τον κακό σχεδιασμό των καθέτων οδών αλλά και του ίδιου του αυτοκινητόδρομου, εξαιτίας της υποχρεωτικής χάραξης του πάνω στην πορεία του Κηφισού ποταμού. Παρά τα παραπάνω προβλήματα, ουδέποτε έχει ακουστεί διαμαρτυρία ή κάποια πρόταση για την βελτίωση του δρόμου. Επίσης έχει χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο η μη παραχώρηση του δρόμου μαζί με την υπόλοιπη εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης το 2008.

Κηφισός: Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες γυναίκα και παιδί

Το ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος για να μεταφέρει τους τραυματίες στο νοσοκομείο
Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στον Κηφισό κατά το οποίο τραυματίστηκαν μία γυναίκα και ένα παιδί.
Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τα τραύματα του παιδιού είναι πιο ελαφριά.
Οι τραυματίες παραλήφθησαν από το ΕΚΑΒ για την μεταφορά τους σε νοσοκομείο.

To ατύχημα σημειώθηκε στην άνοδο προς Κηφισιά, στο ύψος της Πέτρου Ράλλη και σύμφωνα με πληροφορίες, δύο οχήματα συγκρούστηκαν και το ένα από αυτά ανετράπη στο οδόστρωμα.
Λόγω του ατυχήματος, η κίνηση αυτή την ώρα στον Κηφισό, είναι αυξημένη. Η δεξιά λωρίδα έχει κλείσει προσωρινά από δυνάμεις της Τροχαίας και η κυκλοφορία διεξάγεται με προβλήματα.

Απροσπέλαστος ο Κηφισός - Πού αλλού εντοπίζονται προβλήματα

«Φρακαρισμένος» για ακόμη ένα πρωί ο Κηφισός, με τους οδηγούς να πρέπει να «οπλιστούν» με περίσσια υπομονή. Η κάθοδος της Λεωφόρου είναι «εφιάλτης», με ουρά χιλοομέτρων.

Ειδικότερα, στη Λεωφόρο Κηφισού, στην κάθοδο, μποτιλιάρισμα σημειώνεται από Νέα Κηφισιά προς την Ιερά Οδό. Μάλιστα, τα οχήματα σχηματίζουν ουρές σε μήκος 14 χιλιομέτρων, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.
Την ίδια ώρα, προβλήματα εντοπίζονται και στην άνοδο, από τα ΚΤΕΛ προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κίνηση τώρα στους δρόμους: Απροσπέλαστος ο Κηφισός - Πού αλλού εντοπίζονται προβλήματα

«Φρακαρισμένος» για ακόμη ένα πρωί ο Κηφισός, με τους οδηγούς να πρέπει να «οπλιστούν» με περίσσια υπομονή. Η κάθοδος της Λεωφόρου είναι «εφιάλτης», με ουρά χιλιομέτρων.

Ειδικότερα, στη Λεωφόρο Κηφισού, στην κάθοδο, μποτιλιάρισμα σημειώνεται από Νέα Κηφισιά προς την Ιερά Οδό. Μάλιστα, τα οχήματα σχηματίζουν ουρές σε μήκος 14 χιλιομέτρων, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.
Η φθηνότερη ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής με έως 12 άτοκες δόσεις! Σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Την ίδια ώρα, προβλήματα εντοπίζονται και στην άνοδο, από τα ΚΤΕΛ προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline