Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:40:32

Οι Τούρκοι δεν παρασύρονται από το μίσος κορυφής, κατά των Ελλήνων και των νησιών μας... Με 51% έναντι 26% δηλώνουν ότι η ένταση από το καθεστώς Ερντογάν έχει προεκλογική σκοπιμότητα. Κύριο

Για την πλειονότητα των Τούρκων ο λαός της Ελλάδας είναι «φίλος» και η ελληνοτουρκική ένταση «προεκλογικό τρικ», όπως προκύπτει μέσα από τα στοιχεία δημοσκόπησης της τουρκικής εταιρείας Metropoll.

1.Ευρώπη και ΗΠΑ τον αγνοούν και του συνιστούν να σταματήσει και αυτός και οι υπουργοί του την πολεμική ρητορεία, τις ύβρεις και τις απειλές. Οι Έλληνες τον αγνοούν και συσπειρώνονται. Αρνητικές οι πεποιθήσεις των Τούρκων στο κατευθυνόμενο από την Άγκυρα μίσος κατά της Ελλάδος και των νησιών μας.«Πιστεύετε ότι η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας τον τελευταίο μήνα είναι μια προσπάθεια δημιουργίας ατζέντας για τις εκλογές;»: Αυτό είναι το ερώτημα που έθεσε η τουρκική εταιρεία σφυγμομετρήσεων Metropoll στο πλαίσιο δημοσκόπησης, λαμβάνοντας απαντήσεις που μάλλον δεν θα αρέσουν στον Ερντογάν και στο επιτελείο του.

Το 51,5% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» και μόλις το 26,2% «όχι». Το «ναι» κυριαρχεί μάλιστα ως απάντηση στις τάξεις των ψηφοφόρων όλων των μεγάλων κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης: σε ποσοστό 69% μεταξύ των ψηφοφόρων του CHP, 66,5% μεταξύ εκείνων του φιλοκουρδικού HDP, και 68,5% μεταξύ εκείνων του DEVA (πρόκειται για το κόμμα του πρώην υπουργού Αλί Μπαμπατζάν).

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και οι ψηφοφόροι του αντιπολιτευόμενου İYİ της Μεράλ Ακσενέρ, η οποία προέρχεται από το εθνικιστικό MHP, θεωρούν σε ποσοστό 54,8% πως η τρέχουσα ελληνοτουρκική ένταση αποτελεί προεκλογική τρικ.
«Θεωρείτε ότι υπάρχει έχθρα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας;»: Αυτή είναι η δεύτερη ερώτηση που θέτει η Metropoll και εδώ οι απαντήσεις είναι ακόμη πιο ηχηρές υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Το 64% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν υπάρχει εχθρότητα. Η πλειονότητα των ψηφοφόρων όλων των μεγάλων κομμάτων, τόσο των κυβερνητικών (AKP, MHP) όσο και των αντιπολιτευόμενων (CHP, İYİ, HDP, DEVA), παρουσιάζεται να θεωρεί πως δεν υπάρχει εχθρότητα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline