Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:01:18

Εθνική μπάσκετ: Χωρίς ούτε ένα μετάλλιο, γιατί δεν διόρθωσε δύο μεγάλες αδυναμίες- την προβληματική άμυνα και την μικρή γενική ευστοχία, ιδιαίτερα στα τρίποντα. Κύριο

Γιατί ανήσυχος ο Παναγιώτης Φασούλας μιλούσε για την «Αχίλλειο πτέρνα» της Εθνικής λίγες ώρες πριν την ήττα.

Οι φιλοδοξίες έφταναν μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου σε μια ένδοξης πορεία από νίκες της Εθνικής μέχρι τον τελικό. Δυστυχώς σταματήσαμε δύο γύρους πριν. .Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη, παρότι είχε τον MVP του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο και ένα από τα πιο πλούσια ρόστερ στην ιστορία της, δεν κατάφερε να φέρει στην πατρίδα μας αν όχι ένα ευρωπαϊκό, τουλάχιστον ένα πολυπόθητο μετάλλιο.
«Πόνεσε» αυτό το Γερμανία 107 - Ελλάδα 96 στο Ευρωμπάσκετ... Αδυναμίες στην ευστοχία τόσο στα τρίποντα και γενικά στις επιθέσεις καθώς και περιορισμένη άμυνα με συνέπεια να αρχίσει η κατάρρευση από το τρίτο ημιχρόνιο κιόλας.

Πολλοί είναι οι μετά Χριστόν προφήτες μετά από μια (οποιαδήποτε) ήττα, ωστόσο λίγες ώρες πριν τον αποκλεισμό της Εθνικής μας από τη Γερμανία ο Παναγιώτης Φασούλας είχε μιλήσει στον ΣΚΑΪ και είχε αποδειχθεί... προ Χριστού προφήτης. Με τη μεγάλη του εμπειρία ο πρώην σέντερ της Εθνικής του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ είχε διαγνώσει την «Αχίλλειο πτέρνα» μας στο Ευρωμπάσκετ, τονίζοντας ότι δεν έχουμε την απαιτούμενη αμυντική λειτουργία.

«Δεν μπορούμε να δεχόμαστε 45 πόντους στο ημίχρονο από την Ουκρανία» είχε προειδοποιήσει, και, δυστυχώς, είχε δίκιο, καθώς χάσαμε με 107 πόντους παθητικό.

Έτσι, το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη, παρότι είχε τον MVP του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο και ένα από τα πιο πλούσια ρόστερ στην ιστορία της, δεν κατάφερε να φέρει στην πατρίδα μας αν όχι ένα ευρωπαϊκό, τουλάχιστον ένα πολυπόθητο μετάλλιο.
«Αναμφίβολα η Γερμανία άξιζε τη νίκη, ήταν καλύτερη σήμερα. Ομπστ και Βάγκνερ είχαν 10/14 τρίποντα οι δυο τους και ήταν φοβερό. Μας πληγώσαν αρκετά. Αμυντικά δεν πήγε σωστά το πλάνο μας από την αρχή. Εμείς κυνηγούσαμε το σκορ. Προφανώς κάτι αφήσαμε εμείς κάτι που δεν έπρεπε να αφήσουμε, τα οff screen του Ομπστ και τα pick n' roll» παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Δημήτρης Ιτούδης μετά την ήττα.
Πηγή: skai.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline