Σάββατο 20 Απριλίου 2024  05:01:45

Ανδρουλάκης ανυψούμενος: Λέει ΟΧΙ σε πρωθυπουργία Μητσοτάκη ή Τσίπρα, αλλά ΝΑΙ σε ...δική του. «Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή, για σταθερή κυβέρνηση, σταθερή οικονομία, σταθερή Δημοκρατία». Κύριο

Πιστεύει ότι το κόμμα του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ θα είναι στις ερχόμενες εκλογές το μόνο σε άνοδο, με βέβαιο τον διπλασιασμό του ποσοστού 8,1% στις εκλογές του Ιουλίου 2019 (22 έδρες), ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΣ θα γνωρίσουν αισθητή πτώση ποσοστών και εδρών, δηλαδή πολιτικές ήττες και αποδοκιμασίες.

1.Στην ομιλία του στη ΔΕΘ και σε συζητήσεις με συνεργάτες του ο κ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θα πέσουν στις νέες εκλογές του 2023 κάτω από 30% και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας κάτω από το 24% . Με το ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώνει ποσοστό πάνω από 15%, ίσως κοντά στο 20%, ως το μόνο κόμμα από τα τρία μεγάλα σε δυναμική άνοδο. Δηλώνει ότι είναι κατά των δεύτερων εκλογών,(και του μπόνους των 40 εδρών στο πρώτο κόμμα με το ίδιο ποσοστό )καθώς πιστεύει ότι μπορούν οι πρώτες κάλπες να δώσουν Κυβέρνηση συνεργασίας.

2.Το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την κυβερνητική σταθερότητα από τις πρώτες εκλογές εφόσον ο ελληνικός λαός τού δώσει ισχυρή εντολή, εξέπεμψε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας σε πλείστες ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

«Ζητώ ισχυρή εντολή από τη πρώτη Κυριακή για σταθερή κυβέρνηση -σταθερή οικονομία -σταθερή Δημοκρατία, με πρωθυπουργό που θα τον σέβονται στην Ευρώπη κι όχι να τον βλέπουν με μισό μάτι επειδή πάει με κάλπικα δημοψηφίσματα ή με υπόνοιες για υποκλοπές», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να «βιαζόμαστε για σενάρια συνεργασιών» και προσέθεσε: «Ας κρίνει πρώτα ο ελληνικός λαός τον καθένα. Με ευθύνη θα χειριστώ την εντολή που θα μου δώσει». Υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν φοβάται τις εκλογές και το δίλημμα είναι αν θα υπάρξει Δημοκρατική Ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και τον αυταρχισμό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κλήθηκε να εξηγήσει τη θέση του πώς δεν θα συμφωνήσει να γίνει πρωθυπουργός ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας κι επανέλαβε ότι «εφόσον ο λαός θα τους έχει αποδοκιμάσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να τους βάλει από το παράθυρο», διευκρινίζοντας ότι δεν είπε ποτέ ότι με δική του επιλογή θα γίνει αυτό. Υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταυτίζονται στη κριτική κατά του ΠΑΣΟΚ «κι ας συνεργαστούν να συμφωνήσουν ποιος απ' τους δύο θα γίνει», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε και τους δύο ότι καλλιεργούν σενάρια ερήμην της κρίσης του λαού.
Επίσης, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναφορά του περί πολιτικής τερατογέννησης λέγοντας ότι «δεν πρέπει να φοβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία, όπως δείχνουν ορισμένοι».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline