Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:52:24

Οι New York Times γνωστοποιούν για την πιο διαδεδομένη επέμβαση στον κόσμο: Υπάρχει πλέον «Μπότοξ νέας γενιάς» με μεγαλύτερη διάρκεια για τις ανορθώσεις του προσώπου. Κύριο

Τον ανταγωνιστή του δημοφιλούς φαρμάκου Μπότοξ ενέκρινε η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων, προσφέροντας άδεια κυκλοφορίας σε νέο σκεύασμα, ικανό να σβήνει τις ρυτίδες του προσώπου για τουλάχιστον έξι μήνες με μία ένεση.

Ειδικοί αναφέρουν ότι το Daxxify αποτελεί τη σημαντικότερη καινοτομία στον χώρο των ενέσεων προσώπου μετά το μπότοξ, που κατέχει μερίδιο αγοράς 70% και ετήσιο τζίρο 3 δισ. δολαρίων. 

Την έγκρισή της έδωσε η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων για νέο φάρμακο ικανό να περιορίζει τις ρυτίδες προσώπου για έξι μήνες, αμφισβητώντας την κυριαρχία του δημοφιλέστερου σκευάσματος της αγοράς, του μπότοξ.
Η Revance Therapeutics, κατασκευάστρια του Daxxify, αναφέρει ότι μια ένεση του φαρμάκου στο πρόσωπο ισιώνει τις ρυτίδες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλο ανταγωνιστικό φάρμακο. Οπως ισχύει και για το μπότοξ, η νέα θεραπεία βασίζεται στην ικανότητα της τοξίνης της βοτουλίασης να παγώνει τα νεύρα. Αν η τοξίνη χορηγηθεί σωστά, δεν φθάνει στο αίμα του πελάτη και έτσι δεν βλάπτει την υγεία του.

Ειδικοί αναφέρουν ότι το νέο φάρμακο αποτελεί τη σημαντικότερη καινοτομία στον χώρο των ενέσεων προσώπου μετά το μπότοξ, που κατέχει μερίδιο αγοράς 70% και ετήσιο τζίρο 3 δισ. δολαρίων. «Οι πελάτες δεν χρειάζεται να επιστρέφουν στο ιατρείο κάθε τρεις μήνες. Σε έναν κόσμο όπου ο χρόνος είναι κρίσιμος, ένα προϊόν μεγαλύτερης διάρκειας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο», λέει ο ειδικός σε φαρμακευτικά θέματα, δρ Μπαλάτζι Πρασάντ.
Σύμφωνα με τη Revance Therapeutics, κατασκευάστρια του Daxxify, μία ένεση στο πρόσωπο ισιώνει τις ρυτίδες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλο σκεύασμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Revance Therapeutics, Μαρκ Φόλεϊ, είπε σε συνέντευξή του την Πέμπτη ότι η εταιρεία αναζητούσε εδώ και χρόνια αποτελεσματική νευροπαραλυτική ουσία, που θα μπορούσε να χορηγηθεί υποδόρια, χωρίς ένεση. Οι χημικοί της εταιρείας επινόησαν μέθοδο σταθεροποίησης της ουσίας με τη βοήθεια καινοτόμου τεχνολογίας, που δεν χρησιμοποιεί ζωική πρωτεΐνη, όπως γινόταν μέχρι πρότινος. «Η νέα μέθοδος ανοίγει τον δρόμο για έρευνα γύρω από τις αμιγώς ιατρικές εφαρμογές της νέας ουσίας. Αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί ωφέλιμη για την αντιμετώπιση ημικρανιών, συχνουρίας και άλλων προβλημάτων», σημειώνει ο Φόλεϊ.

Η αμερικανική υπηρεσία είχε ήδη χορηγήσει, το 2010, άδεια στο μπότοξ για την αντιμετώπιση χρόνιας ημικρανίας. Μία από τις έρευνες που πραγματοποίησε η Revance και κατατέθηκε στην υπηρεσία FDA για την αισθητική χρήση του Daxxify διαπίστωσε τις εξής δύο παρενέργειες: 6% των χρηστών ανέφεραν πονοκέφαλο και 2% εμφάνισαν πτώση στο βλέφαρο.

Η FDA προειδοποίησε για κίνδυνο μυϊκής αδυναμίας ή δυσχέρειας στην αναπνοή με τη χρήση θεραπειών με βάση τοξίνες, όπως η βοτουλίαση, ενώ επισήμανε ότι τέτοια συμπτώματα δεν καταγράφηκαν στο Daxxify.
Η πορεία του φαρμάκου μέχρι την έγκριση δεν ήταν εύκολη, με την αδειοδότηση να αναβάλλεται δύο φορές εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών στην κυκλοφορία που είχαν τότε επιβληθεί.

Βασικές περιοχές του προσώπου στις οποίες γίνεται η εφαρμογή μπότοξ – Botox:
Τα αποτελέσματα του botox δεν είναι μόνιμα και έχουν διάρκεια περίπου έξι μήνες. Τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά αφού συνήθως χρειάζεται από μερικές ώρες μέχρι και λίγες ημέρες για να φανούν. Τα μέγιστα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μετά από περίπου 10 ημέρες και μετά από μερικές εφαρμογές έχουν ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια. Οι βασικές περιοχές λοιπόν που χρησιμοποιούμε την θεραπεία μπότοξ είναι:

• Οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου
• Γραμμές συνοφρυώματος πάνω από τα φρύδια
• Κάθετες ρυτίδες στο μεσόφρυο
• Γραμμές στο άνω χείλος ή αλλιώς γραμμές των καπνιστών
• Ρυτίδες γύρω από τα μάτια, στο λεγόμενο πόδι της χήνας
• Ρινοπαρειακές ρυτίδες η οποίες εκτείνονται από τις γωνίες του στόματος ως τα πτερύγια της μύτης

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον τύπο του μυϊκού σας τόνου και το μπότοξ;

Όταν ο ασθενής επιλέγει τη συγκεκριμένη θεραπεία ο γιατρός του πρέπει να ακολουθήσει μία διαδικασία στην οποία θα ελέγξει τους μύες στο πρόσωπό του. Έτσι, γνωρίζοντας την διαμόρφωση των μυών του προσώπου ο πλαστικός χειρουργός θα γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα και θα συμβουλεύσει ανάλογα τον ασθενή.
Σε άτομα που υπάρχει συγχρονισμός των εκφράσεων με τα συναισθήματά τους, τα αποτελέσματα διαρκούν περισσότερο και χρειάζεται επανάληψη στη θεραπεία μία φορά το χρόνο. Αν κάποιος έχει μυϊκές συσπάσεις χωρίς την ύπαρξη συναισθημάτων το αποτέλεσμα θα διαρκέσει για 6 περίπου μήνες και είναι απαραίτητες δύο με τρεις επισκέψεις το χρόνο στον πλαστικό χειρουργό.

Χρήσεις του μπότοξ (botox) που ίσως να μην γνωρίζετε

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε τις εφαρμογές του μπότοξ στο πρόσωπο κατά των ρυτίδων έκφρασης και την συμβολή του στην αντιγήρανση.
Ποιες είναι όμως οι περιπτώσεις στις οποίες χρησιμοποιούμε το Botox και πιθανότατα δεν γνωρίζατε έως σήμερα;
Botox για την καταπολέμηση χρόνιων ημικρανιών

Το 1992, ο William Binder ένας πλαστικός χειρουργός που δραστηριοποιούνταν στο Beverly Hills παρατήρησε πως πελάτες στους οποίους είχε γίνει θεραπεία είχαν σημαντική μείωση στους πονοκεφάλους. Μετά από αυτό το γεγονός, η φαρμακευτική εταιρία Allegran χορήγησε botox σε άτομα με χρόνιες ημικρανίες, επιτυγχάνοντας καταπληκτικά αποτελέσματα. Έτσι το 2010, η χρήση του μπότοξ πήρε επίσημη έγκριση από τον Οργανισμό Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) για την καταπολέμηση της χρόνιας ημικρανίας.
Αντιμετώπιση μασχαλιαίας υπεριδρωσίας με μπότοξ
Botox στην περιοχή του λαιμού

Η αντικαταθληπτική δράση του Botox

Πως γίνεται η θεραπεία BOTOX;

Με τη χρήση μίας πολύ λεπτής βελόνας, ο πλαστικός εγχέει μικρές ποσότητες του σκευάσματος botox. Η έγχυση γίνεται σε διάφορα σημεία όπως το μέτωπο, το μεσόφρυο, γύρω από τα μάτια κτλ. Κατά την εφαρμογή δεν υπάρχει πόνος λόγο του μικρού μεγέθους της βελόνας και της ελάχιστης ποσότητας υλικού που τοποθετείται. Κάποια μικρά κόκκινα σημαδάκια που προκαλούνται από την σύριγγα, υποχωρούν μετά από 20-30 λεπτά. Έτσι, κανείς δεν θα καταλάβει ότι κάνατε κάποια θεραπεία. Τα σημεία που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή κατά το μπότοξ είναι τα εξής:

• Η ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιήσει ο πλαστικός χειρουργός μας
• Χρήση μόνο πιστοποιημένων σκευασμάτων Botox
• Πρέπει να γίνει φυσιολογική αραίωση του σκευάσματος, ώστε να έχει την επιθυμητή διάρκεια
• Ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που θα γίνει η εφαρμογή, ώστε να διατηρηθεί η φυσική εκφραστικότητα του προσώπου

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline