Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  02:17:14

Σιωπή του επίσημου ΣΥΡΙΖΑ, περίεργη δήλωση Κατρούγκαλου για «αυτοπροσδιορισμό» στη Θράκη. Νέα πρόκληση του μουσουλμάνου βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεΐμπέκ. Κύριο

Καταγγελία της ΝΔ γ "Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας", είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για να ενισχύσει το οπλοστάσιο της Άγκυρας κατά της Ελλάδος.

Την παρουσία και μαζί τις προκλητικές απόψεις του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεΐμπέκ σε τουρκική τηλεόραση που φέρεται να αναφέρεται σε τουρκική μειονότητα. καταγγέλλει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Τάσος Χατζηβασιλείου.
Όπως γράφει ο κ. Χατζηβασιλείου: Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεΐμπέκ δηλώνει στην τουρκική τηλεόραση: "Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας". Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ο βουλευτής Ξάνθης του @syriza_gr Χουσεΐν Ζεΐμπέκ δηλώνει στην τουρκική τηλεόραση: "Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας". Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους; https://t.co/TpgFFhT7KX
— Tasos Chatzivasileiou (@tasos_chatziv) September 15, 202
Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Χατζηβασιλείου είχε αναφέρει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρέστη σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με "ομογενείς" από την Ξάνθη, ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή.

Στην επίσημη σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, εν όψει εκλογής ψευδομουφτή: "[...] Σήμερα συναντηθήκαμε με ομογενείς μας στον Τόπειρο Ξάνθης [...]". Στο κέντρο της φωτογραφίας ο βουλευτής του @syriza_gr Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Η ελληνική κοινωνία περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις. pic.twitter.com/JnxCI9xHPD
— Tasos Chatzivasileiou (@tasos_chatziv) September 2, 2022

Το επεισόδιο στη Βουλή το 2021

Σημειώνεται ότι έναν απίστευτο και προκλητικό ισχυρισμό, μέσα στο Κοινοβούλιο, είχε προβάλει και πάλι ο μουσουλμάνος βουλευτής Ξάνθης τον Νέμβριο του 2021, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ειδικής επιτροπής της Βουλής για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης ο βουλευτής είχε υποστηρίξει το αδιανόητο: Είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος, ενώ η Τουρκία είναι.
Αφορμή ήταν η συζήτηση για το θέμα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη. "Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω" είχε δηλώσει.

2.Έντονη ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
"Είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση" είχε τονίσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος διετέλεσε και υπουργός Εξωτερικών, είχε σπεύσει να διορθώσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει".

Κατρούγκαλος: Έγινε παρατήρηση στον Ζεϊμπέκ για το θέμα της μειονότητας

«Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής ότι υπάρχει μια, μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα. Προφανώς σε αυτήν ανήκουν άνθρωποι τουρκικής, Πομακικής και Ρομά καταγωγής και έχουν δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού σύμφωνα με το εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο», αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος σε δήλωσή του.

Σημειώνει ότι «παράλληλα, είναι απαράδεκτο να ακούγονται απειλές για τη ζωή ενός βουλευτή και ο δημοσιογράφος να μη σχολιάζει όπως έγινε πρόσφατα σε εκπομπή τοπικού καναλιού». «Καταλαβαίνω πάντως ότι ο δημοσιογράφος ανασκεύασε», προσθέτει.
Ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει ότι «έχει πραγματοποιηθεί πολύ ξεκάθαρη σοβαρή παρατήρηση για το θέμα της μειονότητας στον κ. Ζεϊμπέκ, αλλά και για το γεγονός ότι απευθύνθηκε σε τουρκικό κανάλι για αυτό το θέμα», για να τονίσει ότι «η θέση μας απέναντι στην εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ελλάδας είναι σαφής».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline