Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:22:29

Το BBC βάλλεται ότι «ανέστησε τη βασιλεία στην Ελλάδα». Ορθώς εμφάνισε τον Παύλο, γενικώς ως πρίγκιπα - όχι ως διάδοχο θρόνου ούτε ως πρίγκιπα της Ελλάδος. Γιατί δικαιούται το ένα και όχι τα άλλα. Κύριο

Δεν είναι τυχαίο αλλά επιλογή τους ότι ο Κωνσταντίνος και οι απόγονοί του δεν έχουν λάβει επώνυμο, δηλαδή ως κοινοί-κανονικοί Ελληνες πολίτες.

1.Στα ολοήμερα αφιερώματα στον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στη Βρετανία παρελαύνουν μεταξύ άλλων και αρκετοί «γαλαζοαίματοι». Μεταξύ αυτών και ο Παύλος Γλίξμπουργκ που το BBC χαρακτήρισε ως πρίγκιπα όχι της Ελλάδας αλλά των χωρών Δανίας και Ισπανίας όπως είναι αναγνωρισμένος άλλωστε..

Η ανακήρυξη του Παύλου σε πρίγκιπα της Ελλάδος, χώρα στην οποία όπου δεν αναγνωρίζονται παρόμοιοι τίτλοι ως ισχυροί από το Σύνταγμα της αλλά γίνονται σεβαστοί από την συνταγματική και πολιτειακή τάξη στην Ελλάδα όταν αποδίδονται απόι άλλες χώρες, όπως συμβαίνε ι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με συνέπεια λχ. ο Κωνσταντίνος να έχει κανονική βασιλική ιδιότητα γενικώς (αλλά όχι ως βασιλεύς της Ελλάδος πλέον ή ακόμα ως Έλληνας βασιλεύς ) και όχι απλώς πρώην βασιλεύς. Το ίδιο για την Αννα Μαρία. Παράλληλα, τα παιδιά τους να είναι πρίγκηπες σε άλλους βασιλικούς Οίκους και κατά συνέπεια αποδεκτοί ως «γενικώς πρίγκηπες» και στην Ελλάδα και όχι πρώην πρίγκηπες μόνο.. Ο Παύλος είναι πρώην διαδοχος του πρώην ελληνικού θρόνου και όχι σήμερα πρίγκηπας της Ελλάδος...,..

Η Daily Mail μάλιστα ενώ αναφέρει ότι ο Παύλος είναι ο γιος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας, τον αποκαλεί πρίγκιπα κανονικά αλλά κατά λάθος τρόπο ως πρίγκηπα της Ελλάδος.,
«Έχουν περάσει πέντε σχεδόν δεκαετίες από την κατάργηση της βασιλείας στην Ελλάδα», επισήμανε σχετικά ο δημοσιογράφος Damian Mac Con Uladh ο οποίος ζει στην Ελλάδα.

«Παύλος, διάδοχος του θρόνου»: Αντιδράσεις με την αστοχία του BBC - «Η Ελλάδα έχει καταργήσει τη μοναρχία, ας το σεβαστούμε»
Εφόσον στην Ελλάδα δεν υπάρχει βασιλιάς, δεν υπάρχει και διάδοχός του

Ο Παύλος γνωστοποίησε πως την άλλοτε βασιλική οικογένεια θα εκπροσωπήσουν οι Άννα Μαρία, ο ίδιος και η σύζυγός του, Μαρί Σαντάλ καθώς η κατάσταση υγείας του Κωνσταντίνου δεν του επιτρέπει να παρευρεθεί.

Ο Πρίγκιπας Παύλος, τέως Διάδοχος της Ελλάδας (20 Μαΐου 1967) είναι το δεύτερο παιδί και ο πρώτος γιος του τέως βασιλέα των Ελλήνων Κωνσταντίνου Β΄ και της συζύγου του τέως Βασίλισσας των Ελλήνων Άννας Μαρίας

Γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1967 ως πρίγκιπας Παύλος της Ελλάδος και της Δανίας στα θερινά Ανάκτορα του Τατοΐου στην Αθήνα
Μεγάλωσε στη Ρώμη, όπου ήταν η μόνιμη έδρα του βασιλιά Κωνσταντίνου, έπειτα από το αποτυχημένο αντιπραξικόπημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στη δικτατορία των Συνταγματαρχών και τη φυγή του από την Ελλάδα. Μετά το 1973 η βασιλική οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο.
Παντρεύτηκε την 1η Ιουλίου 1995 στο Λονδίνο την Μαρί Σαντάλ Μίλλερ και μαζί απέκτησαν πέντε παιδιά: την Μαρία Ολυμπία, τον Κωνσταντίνο Αλέξιο, τον Αχιλλέα Ανδρέα, τον Οδυσσέα Κίμωνα και τον Αριστείδη Σταύρο.
Ο Παύλος και η οικογένειά του κατοικούν στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Παύλος εργαζόταν στην Global Family Partners, η οποία ενδιαφερόταν για την εξαγορά του Ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα το 2014. Σύμφωνα με το Βήμα «Στην ιστοσελίδα του GFP εμφανίζεται ως εταίρος του σχήματος και ο κ. Παύλος Γλύξμπουργκ, πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου. Αναφέρεται μάλιστα ότι αξιοποίησε γνωριμίες-«κλειδιά» του οικογενειακού του περιβάλλοντος και τη δεκαπενταετή εμπειρία του ως συμβούλου και διαχειριστή κεφαλαίου για λογαριασμό οικογενειών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση επενδυτικού κεφαλαίου άνω του 1 δισ. ευρώ». 

Γενεαλογία
Η καταγωγή του Παύλου πρώην διαδόχου της Ελλάδας, προέρχεται από πολλούς Οίκους της Ευρώπης και μπορεί να ανιχνευθεί σε βάθος πολλών γενεών. Επίσης ο διάδοχος Παύλος, όπως και πολλοί ευγενείς τής Ευρώπης, έχει βυζαντινές ρίζες από την Κωνσταντινούπολη, από τους Οίκους των Παλαιολόγων, Λασκάρεων, Αγγέλων, Κομνηνών, Μακεδόνων κ.ά. Από τους προγόνους του τέτοια καταγωγή έχουν: ο Οίκος του Όλντενμπουργκ από τον Φρειδερίκο Α΄ της Δανίας και μετά, ο Οίκος των Γουέλφων από τον Ερνέστο Αύγουστο, εκλέκτορα του Αννόβερου και μετά, ο Οίκος των Ασκάνια-Άνχαλτ από τον Όθωνα Ε΄, μαργράβο του Βρανδεμβούργου και μετά, ο Οίκος του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Γκότορπ από τον Παύλο, Αυτοκράτορα της Ρωσίας και μετά, ο Οίκος της Σαβοΐας από τον Αμεδαίο ΣΤ΄ και μετά, ο Οίκος της Έσσης από τον Γουλιέλμο ΣΤ΄ και μετά, ο Οίκος του Νάσσαου από τον Φρειδερίκο Ερρίκο και μετά, κ.ά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline