Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  09:57:04

Ο Γούντι Άλεν στα 87 του απειλεί ότι θα αποσυρθεί από τον κινηματογράφο αλλά μετά τη νέα του, 50η ταινία - «Θα αφιερωθώ μόνο στη συγγραφή». Κύριο

Η πρεμιέρα της νέας -και τελευταίας του, όπως υποστηρίζει- ταινίας, είναι προγραμματισμένη για το 2023.

Ο Γούντι Άλεν ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τον κινηματογράφο, μετά την προβολή της επόμενης ταινίας του Wasp 22, για να αφιερωθεί στη συγγραφή.

Ο 87χρονος σκηνοθέτης, γεννημένος την 1η Μαρτίου 1935, με ταινίες ορόσημα στην έβδομη τέχνης, ξεκινά την παραγωγή της νέας του ταινίας αυτόν τον μήνα.
Το φιλμ, το πεντηκοστό για τον Αμερικανό σκηνοθέτη, θα γυριστεί στο Παρίσι και σχεδόν εξ ολοκλήρου στα γαλλικά. Φημολογείται δε, πως η πρωταγωνίστριά του δεν είναι άλλη από την Ιζαμπέλ Ιπέρ. «Θα είναι παρόμοιο με το Match Point. Συναρπαστικό, δραματικό και καταχθόνιο» ανέφερε για το νέο του «παιδί» στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia και ίσως είναι όλα όσα ξέρουμε για την ταινία καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες της πλοκής και του σεναρίου.

Συζητώντας για τη «συνταξιοδότησή» του, ο Άλεν σημειώνει: «Η ιδέα μου, κατ'αρχήν, είναι να μην κάνω άλλες ταινίες και να εστιάσω στη συγγραφή» τόνισε στην ισπανική εφημερίδα, προσθέτοντας πως το επόμενο πόνημά του θα είναι ένα μυθιστόρημα.
«Φαντάζομαι πως (το μυθιστόρημα) θα έχει πολύ χιούμορ γιατί αυτό που έρχεται πηγαία. Όμως, αν είχα κάποια πολύ σοβαρή ιδέα, δε θα δίσταζα να κάνω ό,τι έκανα και σε κάποιες από τις ταινίες μου» σημειώνει.

Ο Γούντι Άλεν μετρά αριθμό-ρεκόρ συνολικά 16 υποψηφιοτήτων καλύτερης ταινίας στα Όσκαρ. Έχει κερδίσει τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και εκείνο του καλύτερου σκηνοθέτη για τον Νευρικό Εραστή του 1977.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Άλεν είχε παραδεχτεί πως δεν βρίσκει τη σκηνοθεσία «συναρπαστική» πλέον.
«Η πολλή έξαψη έχει φύγει» είχε αναφέρει, προσθέτοντας: « Τώρα κάνεις μια ταινία και περνάς δυο εβδομάδες σε ένα σπίτι γυρισμάτων και μετά η ταινία γίνεται streaming ή πληρώνεται ανά προβολή. Δεν είναι το ίδιο, δεν μου είναι τόσο διασκεδαστικό».

Πριν από λίγους μήνες, σε συνέντευξή του στον Alec Baldwin μέσω Instagram Live, επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να γυρίσει μια νέα ταινία στο Παρίσι το φθινόπωρο. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε η 50ή του ταινία, που προηγουμένως λεγόταν ότι θα ήταν ένα δράμα παρόμοιο με το Match Point του 2005, πιθανότατα να είναι η τελευταία της καριέρας του.
.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Woody Allen είπε ότι είχε καταφέρει μέχρι στιγμής να αποφύγει την Covid-19 μέσω ενός μείγματος τύχης και προσοχής. «Όταν ήρθε η πανδημία ήμουν στο σπίτι μου, κρυμμένος κάτω από το κρεβάτι». Μετά από μια περίοδο λύπης που δεν μπορούσε να κάνει την ταινία που σχεδίαζε, είπε ότι άρχισε να επαναξιολογεί την κατάσταση. «Σκέφτηκα: Ε, μου αρέσει κάτω από το κρεβάτι. Δεν έχω να βγω έξω και δεν χρειάζεται να κάνω ταινία και να παίρνω αποφάσεις όλη μέρα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline