Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:38:34

Βελανιδιά, δενδρολίβανο, μυρτιά, οξιά, κρίνοι. Οι κρυφοί συμβολισμοί και οι δεσμοί της Ελισάβετ πίσω από τα λουλούδια στην κηδεία της. Κύριο

Η παρέμβαση του Κάρολου για την τελική σύνθεση του στεφανιού και το (πιο) αγαπημένο λουλούδι της μητέρας του. Γιατί άλλαξαν τα λουλούδια στο φέρετρο της Βασίλισσας.

Η απαίτηση του Καρόλου. Πρόκειται για το αγαπημένο μπουκέτο της Ελισάβετ

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Η αγάπη της Βασίλισσας Ελισάβετ για τα άνθη ήταν γνωστή επί δεκαετίες, καθώς και η ίδια είχε δείξει την αδυναμία που είχε στα άνθη, επισκεπτόμενη συχνά επί πολλά χρόνια και τον κήπο της Βασιλικής Οικογένειας.
Έτσι λοιπόν και ο γιος της και νυν Βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος, επέλεξε να την τιμήσει και να αποτίσει στον τάφο της αγαπημένα της λουλούδια, αλλάζοντας το αρχικό μπουκέτο
Μετά από απαίτηση του, στον τάφο της Βασίλισσας θα αποτεθεί μπουκέτο από δεντρολίβανο, αγγλική Οξιά, Μυρτιά σε χρυσό και ροζ φόντο, με λευκές "πινελιές". Η ιδέα προέρχεται από τα λουλούδια που της είχε προσφέρει ο πρίγκιπας Φίλιππος.

2.Παράλληλα, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το στεφάνι με τα λουλούδια που κοσμούσε το φέρετρο της 96χρονης βασίλισσας

Υπό τους ήχους του θρήνου από μία γκάιντα και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ολοκληρώθηκε στο παλάτι του Ουίνσδορ η λαμπρή τελετή, με την οποία η Μεγάλη Βρετανία είπε το ύστατο χαίρε στη βασίλισσα Ελισάβετ.
Η πολύωρη τελετή ξεκίνησε από το Αββαείο του Γουέστμινστερ και ολοκληρώθηκε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, όπου το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ Β' τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη, προτού μεταφερθεί αργότερα για την ιδιωτική ταφή.

Προτού εισέλθει στην κρύπτη και ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο τα σύμβολα της εξουσίας -το στέμμα, η σφαίρα και το σκήπτρο- και τοποθετήθηκαν στον βωμό. Ο βασιλιά Κάρολος Γ' μετά βίας συγκρατούσε τα δάκρυά του κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Το κρυφό νόημα πίσω από τα λουλούδια

Μεγάλη εντύπωση έκανε σε πολλούς το στεφάνι με τα λουλούδια που κοσμούσε το φέρετρο της 96χρονης βασίλισσας, το οποίο μάλιστα επέλεξε ο μεγαλύτερος γιος και διάδοχός της, βασιλιάς -πλέον- Κάρολος.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Harpers Bazaar, η επιλογή των συγκεκριμένων λουλουδιών αποτελεί μία ρομαντική ωδή στη σχέση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον επί 74 χρόνια σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.
Ειδικότερα, το στεφάνι αυτό αποτελούνταν από ένα μικρό μπουκέτο με λουλούδια, το οποίο είχε πανομοιότυπη σύνθεση με εκείνο που η ίδια κρατούσε στο γάμο τους, που πραγματοποιήθηκε το 1947.

Το μπουκέτο ετάφη μαζί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και αποτελούνταν από ανακυκλώσιμο υλικό, κατ' απαίτηση του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος είναι γνωστός υπέρμαχος του περιβάλλοντος.
Αποτελούνταν από μία σύνθεση φυτών, τα οποία καλλιεργούνται στους κήπους των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, τον Οίκο Χάικγροβ και τον Οίκο Κλάρενς και είχαν επιλεχθεί για τη συμβολική τους αξία.

Η βρετανική βελανιδιά συμβολίζει τη δύναμη της αγάπης, το δεντρολίβανο τις αναμνήσεις και η μυρτιά τον χαρούμενο γάμο.
Τα λουλούδια του μπουκέτου περιλάμβαναν, επίσης, τριαντάφυλλα, γεράνια, ντάλιες, φθινοπωρινές ορτανσίες και σκαμπιόζα, όλα στα χρώματα της βασιλικής οικογένειας.

-3.Αυτό είναι το αγαπημένο λουλούδι της Βασίλισσας Ελισάβετ - Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το παρελθόν
Το Chelsea Flower Show, για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί με virtual τρόπο από τις 18 έως τις 24 Μαϊου.

Μερικές υπέροχες, ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το παρελθόν, δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram, το Παλάτι.
Οι φωτογραφίες, με τη Βασίλισσα Ελισάβετ σε νεαρή ηλικία, είναι από το Chelsea Flower Show, το οποίο για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί με virtual τρόπο από τις 18 έως τις 24 Μαϊου, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και της απουσίας της Βασίλισσας, η οποία έχει απομονωθεί στο κάστρο του Ουίνδσορ με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.
Η Ελισάβετ παρευρέθηκε πρώτη φορά ως Βασίλισσα το 1955, και έκτοτε πηγαίνει σχεδόν κάθε χρόνο. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, η Ελισάβετ έχει επισκεφθεί τον κήπο , ενώ στην πρώτη εικόνα περνά πάνω από τη λίμνη του Chelsea Flower Show.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on May 18, 2020 at 3:32am PDT
Μάλιστα, αποκαλύφθηκε και ποιο είναι το αγαπημένο λουλούδι της Βασίλισσας, και δεν είναι άλλο από τον κρίνο! Το υπέροχο λευκό λουλούδι κοσμεί το Chelsea Flower Show.
Σε μία από τις φωτογραφίες, βλέπουμε και τη -νεαρή τότε- Βασίλισσα, να κρατά στα χέρια της το "lily of the valley", κατά τη διάρκεια της ενθρόνισής της στο Αβαείο του Ουέστμίνστερ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline