Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντόναλντ Τραμπ -ο υπερπατριώτης ως η άλλη όψη του απατεώνα: Αγωγές κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και πολλών από τα παιδιά του για οικονομική απάτη. Κύριο

«Διόγκωσε εικονικά την περιουσία του κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να πλουτίσει αδίκως και να εξαπατήσει το σύστημα».

Ηγενική εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς ανακοίνωσε σήμερα αστικές αγωγές κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και πολλών από τα παιδιά του, αφού επί μια τριετία ερεύνησε τις φορολογικές πρακτικές του Οργανισμού Τραμπ.
Σε συνέντευξη Τύπου, η Τζέιμς ανέφερε ότι λαμβάνει ένδικα μέσα κατά του Ντόναλντ Τραμπ επειδή «παραβίασε τον νόμο (...) προκειμένου να αποκομίσει κέρδη για τον ίδιο, την οικογένεια και την επιχείρησή του».

Η Τζέιμς τόνισε ότι ο Τραμπ και ο Οργανισμός του κατέθεταν παραπλανητικά οικονομικά στοιχεία που αφορούσαν την αξία των ακινήτων τους, προκειμένου να εξασφαλίζουν ευνοϊκά δάνεια και φορολογικά οφέλη. «Με τη βοήθεια των παιδιών του και ανώτερων στελεχών του Οργανισμού Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ διόγκωσε εικονικά την περιουσία του κατά δισεκατομμύρια δολάρια για να πλουτίσει αδίκως και να εξαπατήσει το σύστημα», ανέφερε. Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατονόμασε επίσης τους γιους του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ, καθώς και την κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ, ως κατηγορούμενους.
Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024

Η μήνυση σηματοδοτεί ένα από τα μεγαλύτερα νομικά πλήγματα για τον Τραμπ μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021. Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται πάντως να θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης αξιώνει αποζημίωση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή ίση με το συνολικό οικονομικό όφελος που φέρονται να αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι. Επιπροσθέτως, επιδιώκει να απαγορεύσει στον Ντόναλντ Τραμπ και στα παιδιά του να διευθύνουν εταιρίες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς και να απαγορεύσει στον Οργανισμό Τραμπ να δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και έχει χαρακτηρίσει την έρευνα της Δημοκρατικής γενικής εισαγγελέως της Νέας Υόρκης ως «κυνήγι μαγισσών» με πολιτικά κίνητρα. Ο Οργανισμός Τραμπ έχει χαρακτηρίσει «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς της Λετίσια Τζέιμς.

Πολυμέσα