Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:15:58

Εξεταστική: Αποχώρηση σύσσωμης αντιπολίτευσης - Νέες καταγγελίες για συγκάλυψη

Δραματικές εξελίξεις στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, μετά την άρνηση της ΝΔ να καλέσει βασικούς μάρτυρες και να κλείσει τον κατάλογο των μαρτύρων. Η αντιπολίτευση αποχώρησε καταγγέλοντας την Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είχε προαποφασίσει να μην καλέσει άλλους μάρτυρες και να κλείσει άρον-άρον τις διαδικασίες της εξεταστικής. «Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχει στην παρωδία της αποστολής γραπτών ερωτήσεων στην εκπρόσωπο της Ιntelexa, της εταιρείας που εμπορεύεται το Pretador. Πρόκειται για ένα άλλο επεισόδιο του σκανδάλου της συγκάλυψης» ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ .
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε και το ΠΑΣΟΚ και η εισηγήτρια του Ευαγγελία Λιακούλη τονίσε: «Δεν συμμετείχαμε στην προαποφασισμένη ψηφοφορία-τραγέλαφο της ΝΔ, που μόνη της αποφάσισε, ενάντια στην άποψη όλων των κομμάτων, να μην έρθει κανένας μάρτυρας, να μην υπάρξει κανένα στοιχείο, για την υπόθεση των υποκλοπών. Οι μάσκες έπεσαν.Η κοροϊδία κορυφώνεται!»

Και το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συνεδρίαση με τον βουλευτή του Νίκο Καραθανασόπουλο να δηλώνει: «Αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση για την εμμονή της πλειοψηφίας να μην καλέσει άλλους μάρτυρες για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη. Συνεχίστηκε η προσπάθεια συγκάλυψης και εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό για την υπόθεση αυτή».
Λίγη ώρα νωρίτερα πάντως η Νέα Δημοκρατία είχε υποστηρίξει ότι από την κατάθεση του εκπροσώπου της εταιρείας Krikel Σταμάτη Τρίμπαλη προκύπτει σαφώς ότι η πρώτη σύμβαση της Krikel με το ελληνικό Δημόσιο υπογράφηκε το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την Νέα Δημοκρατία ο μάρτυρας τόνισε πως είχε συναντήσεις με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, για ζητήματα που αφορούσαν λειτουργικά ζητήματα του συστήματος TETRA , ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με το Predator και πως δεν έχει συμβάσεις πέραν των επεκτάσεων - παρακολουθημάτων της αρχικής με την ΕΛΑΣ που υπεγράφη το 2018. Τόνισε δε ότι δεν γνωρίζει τον πρώην γ.γ της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη.
Η απόφαση της πλειοψηφίας να αποδεχθεί κατάθεση δια γραπτών ερωτήσεων της νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας Intellexa προκάλεσε νωρίτερα και την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου του ΜεΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline