Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:12:24

Ανησυχία για νέα, πολλά κρούσματα δείχνουν τα αστικά λύματα σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Άγιο Νικόλαο, Λάρισα, Βόλο, Χανιά, Ιωάννινα. Η γενική εικόνα σε όλη την Ελλάδα και οι νέες ανησυχίες γενικότερα. Κύριο

Καλύτερη εικόνα σε Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ξάνθη και Αττική.

Ανακοινώθηκαν τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφηκαν την εβδομάδα αναφοράς από 19 έως 25 Σεπτεμβρίου, από τον ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 44.775 κρούσματα COVID-19 (4.292 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: 24% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 26% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.920.192 εκ των οποίων 52.0% γυναίκες.

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρείς από τις δώδεκα περιοχές και σταθεροποίηση σε δύο από τις δώδεκα περιοχές του ΕΔΕΛ.
Aυξητικές τάσεις, με ανησυχητικές επιπτώσεις, που σημαίνει νέα κρούσματα, νοσηλείες σε νοσοκομεία και ΜΕΘ, ακόμα και σε θανάτους, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε επτά από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 19-25 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 12-18 Σεπτεμβρίου.
Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τρείς από τις δώδεκα περιοχές και σταθεροποίηση σε δύο από τις δώδεκα περιοχές του ΕΔΕΛ.

Αυξητικές τάσεις

Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (+398%), στον 'Αγιο Νικόλαο (+184%), στη Λάρισα (+49%), στο Βόλο (+46%) και στη Θεσσαλονίκη(+34%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στα Χανιά (+23%) και στα Ιωάννινα (+27%). Πτωτικές τάσεις, οι οποίες όμως ήταν οριακές, παρατηρήθηκαν στην Κέρκυρα (-26%), στην Αλεξανδρούπολη (-22%) και στο Ηράκλειο (-11%). Σταθεροποιητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στην Ξάνθη (-9%) και στην Αττική (-6%).

Γεωγραφική διασπορά:

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 των τελευταίων 14 ημερών ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου ("εισαγόμενα") όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.
Η γεωγραφική διασπορά

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline