Τρίτη 23 Απριλίου 2024  15:26:37

Πολυτεχνειούπολη, υπέρ της ανομίας: Διαμαρτύρονται για «αστυνομική βία» βουλευτές (Τζανακόπουλος, Φωτίου) και Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Σπουδάζουσα ΚΝΕ, αναρχικοί, γκωσίστες. Στοχοποιούν Κεραμέως- Συρίγο. Κύριο

Γενική ικανοποίηση για την επέμβαση της Αστυνομίας στο άντρο ανομίας και εγκληματικότητας από την κοινή γνώμη και τον ακαδημαϊκό κόσμο.

1. ΑΥΓΗ : «Κατέστρεψαν την εστία, έβαλαν ται-ραπ σε φοιτητές - Είναι μεθόδευση της Κεραμέως». Επίθεση και στον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας Συρίγο. 3'
28.09

Φοιτητές καταγγέλλουν ότι οι ΟΠΚΕ έσπασαν κάθε πόρτα, έδεσαν στο σωρό παιδιά που κοιμούνταν - Όλοι οι εστιακοί φοιτητές είτε έφυγαν ή έμειναν ξάγρυπνοι
Ο υφυπ. Παιδείας Άγγελος Συρίγος είχε «προαναγγείλει» εδώ και ημέρες την εισβολή της ΕΛΑΣ στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης και όπως και η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως αξιοποιούν τις καταστάσεις για τις οποίες ευθύνονται, προκειμένου να προβάλλουν την «αναγκαιότητα» των ΟΠΠΙ, είπαν μιλώντας στο Open φοιτητές, Oι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν εμφανώς να εμποδίσουν και να απαξιώσουν τις μαρτυρίες τους, παρότι το ίδιο το ρεπορτάζ του καναλιού εμφανώς καταγράφει κατεστραμμένα φοιτητικά δωμάτια, με σπασμένες πόρτες, ξηλωμένα έπιπλα κτλ.

Όπως ανέφερε ο Ορέστης, «η κατάσταση εδώ πέρα είναι οριακή, οι φοιτητές είδαν χτες τα δωμάτιά τους να παραβιάζονται με αυτό τον τρόπο. Άμα δούμε τα μεγέθη μέσα στο κτίριο των εστιών, μιλάμε για εκατοντάδες πόρτες, κυριολεκτικά ξηλωμένες. Οι άνθρωποι που ήταν μέσα στις εστίες, κοιμόντουσαν το βράδυ. Ξύπνησαν το πρωί υπό το φόβο των ΟΠΚΕ που έμπαιναν μέσα στα σπίτια τους ... έδεσαν φοιτητές "στο σωρό". Πήγαν μετά στη διοίκηση και έδειχναν τα χέρια τους με τα σημάδια από τα tire up και τις χειροπέδες που τους είχαν περάσει οι ΟΠΚΕ. Δεν υπήρξε καμία συντονισμένη κίνηση».
Ενώ ο φοιτητής παρέθετε τα όσα έγιναν, από το στούντιο του Open σχολίαζαν απαξιωτικά, «ΟΚ, εντάξει παιδιά ... Δεν θέλουν ρε παιδί μου να μπει μέσα η αστυνομία, τελείωσε». Ο φοιτητής διατήρησε την ψυχραιμία του και επέμεινε ότι «Οι άνθρωποι κοιμόντουσαν», για να εισπράξει ένα ακόμη ίδιου επιπέδου σχόλιο: «Ναι, εντάξει, δεν θέλετε».

Η δραματική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην παλιά φοιτητική εστία, αποτέλεσμα της «συντονισμένης επιχείρησης» της ΕΛΑΣ, υπογραμμίστηκε έντονα από τον φοιτητή, που συνέχισε να παραθέτει την μαρτυρία του: «Αυτή την στιγμή είναι κατεστραμμένες οι πόρτες, δεν έχει γίνει καμία επισκευή, έστω υποτυπώδης. Οι άνθρωποι είτε έφυγαν επειδή είχαν κάπου να μείνουν, είτε αν δεν είχαν είναι εδώ, όλο το βράδυ ξύπνιοι. Είναι προσβάσιμοι όλοι οι χώροι των εστιών».
Νωρίτερα, την τεράστια κλίμακα των καταστροφών επιβεβαίωσε και η Ναταλία, επίσης φοιτήτρια. «Πηγαίνοντας στη σχολή είδα πολύ αυξημένη παρουσία ΟΠΚΕ, άκουγα ήχους σπασίματος, από τα δωμάτια που παραβιάστηκαν, κόσμο να φωνάζει. Άκουσα και τους πυροβολισμούς και δεν ήθελα να το πιστέψω», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οι εστίες βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους παραμέλησης, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, παρά τις καταγγελίες των οικοτρόφων, που ζουν εκεί πέρα, για όλη αυτή την παραμέληση και την κατάσταση που υπάρχει. Αν αφήνεις κάτι στην τύχη του, θα τροφοδοτεί διάφορων τύπων ενέργειες. Στις καινούργιες εστίες του Πολυτεχνείου λίγο πιο κάτω, τα πράγματα είναι ομαλά, δεν υπάρχει τίποτα. Συνεπώς είναι ευθύνη και του υπουργείου Παιδείας και της Πρυτανείας και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ακόμη, του φορέα διαχείρισης των εστιών όπου έχουν πάει πολλές φορές οι φοιτητές και δεν έχει επιληφθεί σε καμία περίπτωση», συνέχισε ο Ορέστης.
Και όπως κατέληξε, «αξιοποιείται από το ίδιο το υπουργείο Παιδείας το γεγονός ότι τις έχουν αφήσει να ρημάξουν. Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος πριν από λίγες ημέρες ουσιαστικά ανακοίνωσε αυτό που είδαμε χτες. Είπε ότι η κατάσταση με την αστυνομία στα πανεπιστήμια θα εκκινήσει από τις παλιές εστίες του Πολυτεχνείου. Βγήκε και το δήλωσε. Αξιοποιούνται καταστάσεις για να βγει μετά η κυρία Κεραμέως και ο κύριος Συρίγος και να λένε ότι υπάρχει αναγκαιότητα για πανεπιστημιακή αστυνομία στα ιδρύματα. Είναι απαράδεκτο ... και είχαμε και πυροβολισμούς χτες».

Την Τετάρτη ακολουθεί νέο ραντεβού στις 20.00 στα Προπύλαια, αυτή τη φορά με την πραγματοποίηση Αντικατασταλτικής Συναυλίας.

2.Φωτίου: Η χθεσινή επέμβαση της ΕΛΑΣ στο Πολυτεχνείο απέδειξε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι άχρηστη και επικίνδυνη

«Εμείς θα την καταργήσουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση, θέση με την οποία συμφωνεί και η ακαδημαϊκή κοινότητα» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Η χθεσινή επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απέδειξε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι άχρηστη και επικίνδυνη. Απέδειξε ότι η συκοφάντηση των πανεπιστημίων ως κέντρα ανομίας, είχε στόχο την ενίσχυση των ιδιωτικών κολεγίων και τη μείωση των εισακτέων» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ίδια, η επέμβαση «επιβεβαιώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όλον αυτόν τον καιρό η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει την κοινωνία ότι στα πανεπιστήμια υποθάλπονται φαινόμενα ανομίας από τους φοιτητές και για αυτό χρειάζεται η πανεπιστημιακή αστυνομία. Χθες είχαμε μια κλασική περίπτωση κοινού ποινικού δικαίου, δηλαδή μια συμμορία ναρκεμπόρων, με μέλος δόκιμη αστυνόμο, που δρούσαν γύρω από το ΕΜΠ και σε σπίτια της περιοχής Ζωγράφου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, και πριν την κατάργηση του ασύλου που ψήφισε η ΝΔ, η αστυνομία είχε τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται η ύπαρξη της ΟΠΠΙ ή της ΟΠΚΕ για αυτή την επέμβαση. Όμως, η επιχείρηση αυτή απέδειξε και τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους φοιτητές, όταν η επέμβαση γίνεται σε ώρες λειτουργίας του πανεπιστημίου. Αυτό συνέβη στις 9 το πρωί με τους πυροβολισμούς γύρω από το κτίριο των πολιτικών μηχανικών».

Και πρόσθεσε: «Η ΝΔ συκοφάντησε συστηματικά ως κέντρα ανομίας τα ελληνικά πανεπιστήμια που βρίσκονται στις 200 πρώτες θέσεις σε σύνολο 30.000 πανεπιστημίων. Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου. Ο στόχος ήταν εξαρχής να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων και να στείλουν τους φοιτητές στα ιδιωτικά κολέγια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία, θέση στην οποία συμφωνούν διδάσκοντες, φοιτητές και πανεπιστημιακές αρχές».

Η βουλευτής υπογράμμισε παράλληλα ότι «η επιχείρηση απέδειξε και την άθλια κατάσταση της παλιάς φοιτητικής εστίας Ζωγράφου. Οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν καταγγείλει εδώ και καιρό τις απαράδεκτες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες για τις οποίες η ΝΔ δεν έκανε τίποτα. Αντ' αυτού, προκήρυξε νέες φοιτητικές εστίες με κόστος 90.000 ευρώ τη θέση για να γίνει το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων». Από την πλευρά του ο βουλευτής Δ. Τζαννακόπουλος μίλησε για «επιχείρηση γιουρούσι»,που δεν εδικαιολογείτο από τις υπηρσιακές ανάγκες, παρακάπτοντας τις μεγάλες αποκαλύψεις για τις εγκληματικές ομάδες και συμπεριφορές στην Πολυτεχνειούπολη.

3.ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 28.9.2022-----Απαράδεκτη αστυνομική επιχείρηση με πυροβολισμούς δίπλα σε αμφιθέατρα!
Καταγγελία της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ | Φοιτητικοί Σύλλογοι διαδήλωσαν χτες ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας και στην προσπάθεια εγκαθίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline