Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  03:33:02

Πιο επίφοβα τα πράγματα στο Ουκρανικό… Πούτιν: «Δικές μας οι 4 περιοχές».. - ΝΑΤΟ: «Δικαίωμα της Ουκρανίας να τις διεκδικήσει».- Μόσχα: «Κάθε διεκδίκηση είναι πόλεμος εναντίον μας».- Με νέα αντίποινα απειλούν οι Βρυξέλλες. Κύριο

Η προσάρτηση των 4 ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο γγ του ΝΑΤΟ. Το Κίεβο, τόνισε, έχει το δικαίωμα να τα ανακαταλάβει.

1. Νέα περίπλοκη κατάσταση από προχθές στο Ουκρανικό. Σύσσωμη η Δύση καταδικάζει «τα δημοψηφίσματα» και δεν αναγνωρίζει τη προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ η προσάρτηση 4 ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και συνιστά τη σοβαρότερη κλιμάκωση της σύγκρουσης αφότου η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία.
«Όλα τα εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, παραμένουν ουκρανικά» τόνισε ο ίδιος προσθέτοντας ότι «αν αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει στην Ουκρανία, θα είναι καταστροφικό για την Ουκρανία και επικίνδυνο για εμάς».
«Ο Πούτιν κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες, εκτοξεύει ανεύθυνες απειλές περί πυρηνικών και τώρα προσαρτά παράνομα και άλλα ουκρανικά εδάφη. », είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Το Κίεβο, τόνισε, έχει το δικαίωμα να ανακαταλάβει τα ουκρανικά εδάφη. Κάλεσε επίσης τον Πούτιν να βάλει τέλος στον πόλεμο γιατί «είναι υπεύθυνος που τον άρχισε».
Αναφερόμενος στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, είπε ότι οι Σύμμαχοι στηρίζουν το δικαίωμά της να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει. Υπενθύμισε όμως ότι η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί ομόφωνα και από τα 30 μέλη του Συμφώνου.
«Η κινητοποίηση δείχνει την αδυναμία της Ρωσίας και ότι ο Πούτιν απέτυχε», κατέληξε

2.Πούτιν: Ο λαός αποφάσισε, η Ρωσία έχει 4 νέες περιοχές - Ζητά συνομιλίες με την Ουκρανία

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφού εξαπέλυσε πυρά κατά των Δυτικών και επανέλαβε τις πυρηνικές του απειλές υπέγραψε τις συνθήκες για την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών.

«Ο λαός αποφάσισε. Η Ρωσία έχει τέσσερις νέες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την έναρξη της ομιλίας του ζητώντας παράλληλα από το Κίεβο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Οι άνθρωποι έχουν κάνει την επιλογή τους, και είναι οριστική» είπε αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που προσαρτά η Ρωσία θα είναι «πολίτες μας για πάντα».
«Οι άνθρωποι ψήφισαν για το κοινό μας μέλλον» είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ενώπιον μελών του πολιτικού προσωπικού του ρωσικού κράτους στο Κρεμλίνο.

«Όσοι έχασαν τη ζωή τους στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι ήρωες της Μεγάλης Ρωσίας», σημείωσε προτού επιστρέψει στο γνωστό αφήγημα για τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης που χώρισε τους ανθρώπους από τη Μητέρα Πατρίδα και για το φερόμενο ως νεοναζιστικό πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία.

Η «καταστροφή» της Σοβιετικής Ένωσης «κατέστρεψε τις συνδέσεις μεταξύ διαφορετικών τμημάτων» της χώρας, επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν στοχεύει» να επιστρέψει στο παρελθόν και να ανοικοδομήσει τη Σοβιετική Ένωση.
«Το Κίεβο πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»

Κάλεσε επίσης το Κίεβο να σεβαστεί το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων και ξεκαθάρισε πως η Μόσχα πρόκειται να υπερασπιστεί τα εδάφη της με όλα τα μέσα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε επίσης την Ουκρανία να σταματήσει αμέσως όλες τις στρατιωτικές ενέργειες και τον πόλεμο «που ξεκίνησε το 2014».
Το Κίεβο πρέπει «να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», τόνισε. «Είμαστε ανοιχτοί σε αυτό και το έχουμε δηλώσει πολλές φορές. Όμως οι ουκρανικές αρχές πρέπει να "σεβαστούν την βούληση του λαού"», συνέχισε αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα που έγιναν στα ουκρανικά εδάφη την περασμένη εβδομάδα.
«Θα προστατεύσουμε τη γη μας χρησιμοποιώντας όλες μας τις δυνάμεις και θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των ανθρώπων» επισήμανε.

«Η Δύση θέλει να μας δει ως σκλάβους της»

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος εξαπέλυσε νέες κατηγορίες κατά της Δύσης; επισημαίνοντας επιδιώκει να αποδυναμώσει τη Ρωσία και να τη γονατίσει.
«Η Δύση ζητά νέες ευκαιρίες για να μας χτυπήσει και πάντα ονειρευόταν να διαλύσει το κράτος μας σε μικρότερα κράτη που θα πολεμούν το ένα εναντίον του άλλου» ανέφερε χαρακτηρίζοντάς την «άπληστη» επειδή όπως είπε θέλει η Ρωσία να βρίσκεται στην «αποικία» της.
«Δεν θέλουν να μας δουν μια ελεύθερη κοινωνία. Θέλουν να μας βλέπουν σαν πλήθος σκλάβων» είπε με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.
«Δεν χρειάζονται τη Ρωσία. Χρειαζόμαστε τη Ρωσία!» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Ρωσία είναι μια σπουδαία χώρα με μεγάλο πολιτισμό που αρνείται να ζήσει κάτω από τους «ψεύτικους κανόνες» που υπαγορεύει η Δύση.
Συνέχισε να εξαπολύει πυρά κατά των Δυτικών ο Ρώσος ηγέτης και παρουσίασε τη χώρα του ως υπερασπιστή των «παραδοσιακών» αξιών. «Πιστεύουν ότι ο πολιτισμός τους και η νεοφιλελεύθερη κουλτούρα τους είναι το χρυσό πρότυπο για όλους», ενώ «αποφασίζουν μονομερώς ποιος έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και ποιος όχι».

«Παλεύουμε για τη μεγάλη, ιστορική Ρωσία. Δεν θα υπάρξει καμία δυτική ηγεμονία», διεμήνυσε.
«Οι ελίτ της Δύσης ήταν πάντα έτσι. Υπήρξαν αποικιστές και παραμένουν, κάνουν διάκριση μεταξύ της πρώτης κατηγορίας εθνών και των εθνών δεύτερης κατηγορίας. Γι' αυτό υπάρχει η "ρωσοφοβία" που εξαπλώνεται σε όλη τη Δύση» είπε.
Ο ίδιος επανέφερε όμως και τις πυρηνικές του απειλές, υποστηρίζοντας μάλιστα πως υπάρχει ιστορικό προηγούμενο λόγω των αμερικανικών πυρηνικών πληγμάτων κατά της Ιαπωνίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline