Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:08:30

Μετά το γήπεδο της ΑΕΚ χθες. Με 40.000 θέσεις και κόστος 115 εκατ. ευρώ, δημοπρατείται 10-15/10 το γήπεδο του Παναθηναϊκού, μετά την έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος της ειδικής μελέτης. Κύριο

Οι εργασίες ανέγερσης θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2023 και θα έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2026, δηλαδή μετά τρία χρόνια. Φυσικά με γενναία χρηματοδότηση από το Κράτος, όπως συνέβη και με το γήπεδο της ΑΕΚ.

Άνοιξε ο δρόμος για τη δημοπράτηση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού με τη σημερινή έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τον Βοτανικό.
Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του ονείρου για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό έγινε την Παρασκευή.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για του προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ υπέγραψε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για το νέο γήπεδο του «τριφυλλιού».

Πλέον ακολουθεί η τυπική διαδικασία της συνεδρίασης του τεχνικού συμβουλίου του Υπουργείου Υποδομών, που θα συνεδριάσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και θα δώσει στον Δήμο Αθηναίων έγκριση για τη δημοπράτηση του γηπέδου.
Αμέσως μόλις αποσταλεί η θετική γνωμοδότηση, ο Κώστας Μπακογιάννης θα προχωρήσει στη δημοπράτηση, κάτι που εκτιμάται πως θα γίνει την εβδομάδα από 10 ως 15 Οκτωβρίου.
Τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε προαναγγείλει ο Διονύσης Δεσύλλας στις 24 Σεπτεμβρίου μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Νέο Γήπεδο Παναθηναϊκού
To νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι γήπεδο ποδοσφαίρου που προβλέπεται να κατασκευαστεί στον Βοτανικό για να αποτελέσει τη νέα έδρα του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού.[1] Το έργο εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα από το 2013. Ο Δήμος Αθηναίων έχει τη γενική ευθύνη για την υλοποίηση του πρότζεκτ, που βασίζεται στο μνημόνιο συναντίληψης που υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Δήμου Αθηναίων, του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, ΑΕΠ Ελαιώνα και ΠΑΕ Παναθηναϊκού. Oι εργασίες ανέγερσης του νέου γηπέδου της ομάδας προβλέπεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2023] και με ολοκλήρωση τον Ιούλιο του 2026. Kόστος κατασκευής 115 εκατ. ευρώ.και 40.000 θέσεις διεθνών προδιαγραφών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline