Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  02:47:57

ΑΑΔΕ: Ρεκόρ καταγγελιών για έλεγχο των αποδείξεων. Έφτασαν τις... 2.100 την ημέρα. Με την ελπίδα για ένα πλατύ, μαζικό «κίνημα καταναλωτών» κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής-φοροκλοπής. Κύριο

Ελπίδες ότι μπορεί να μειωθούν αρκετά οι κλοπές σε ΦΠΑ(που πληρώνουν κανονικά πολλοί πελάτες) και η μειωμένη καταβολή φόρου.

1.Στρατιά, που σχηματίσθηκε σύντομα από 90.000 «μυστικοί εφοριακοί» εν δράσει-πολίτες σε ρόλο ελεγκτή-2.100 καταγγελίες την ημέρα υποβάλλονται ήδη στην ΑΑΔΕ μέσω της εφαρμογής appodixi για αγορές και υπηρεσίες σε εστίαση, , καφεμπάρ, τρόφιμα, ρούχα, ελεύθερους επαγγελματίες, τουρισμό-μετακίνηση, ιατρικές και παραιατρικές υπηρεσίες κλπ.

Πρωτοφανής η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία-πρόσκληση συνεργασίας με τους καταναλωτές της ΑΑΔΕ: Ρεκόρ καταγγελιών, ήδη, για έλεγχο των αποδείξεων. Έφτασαν τις... 2.100 την ημέρα. Με την ελπίδα να δημιουργηθεί ένα πλατύ, μαζικό «κίνημα καταναλωτών» κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής-φοροκλοπής.

Στις 21 Σεπτεμβρίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε 5.000 ελεγκτές εφοριακούς. Οκτώ ημέρες αργότερα έχει 90.000 περισσότερους. Πρόκειται για τους πολίτες που «κατέβασαν» στα κινητά τους την εφαρμογή appodixi και «σκανάρουν» αποδείξεις για να διαπιστώσουν εάν είναι γνήσιες. Καθημερινά αποστέλλονται από τους άτυπους ελεγκτές στην ΑΑΔΕ περισσότερες από 2.100 αποδείξεις οι οποίες δεν πέρασαν το τεστ γνησιότητας της εφαρμογής. Σε πολλές περιπτώσεις οι επιχειρηματίες έχουν αργήσει να τις διαβιβάσουν στο myDΑΤΑ, οπότε η ΑΑΔΕ τους ενημερώνει ηλεκτρονικά ότι από την 1η Νοεμβρίου η καθυστέρηση αποστολής θα επιφέρει πρόστιμο. Υπάρχουν όμως και αρκετές περιπτώσεις που οι ελεγκτές του appodixi εντόπισαν φοροφυγάδες. Οι εφοριακοί υπάλληλοι που έσπευσαν βρήκαν «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline