Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:56:43

Με αμφιβολίες απαλλάχτηκε η οικογένεια του σκηνοθέτη Ινδαρέ, παρά την αγόρευση της εισαγγελέως ότι υπήρξε θύμα αστυνομικής βίας. Η πολύκροτη υπόθεση σύγκρουσης στη Ματρώζου το 2019. Κύριο

Η επίθεση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΥΓΗΣ κατά του Άδωνη Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του στην τότε υπόθεση καταγγελιών υπέρ και κατά της τότε «αστυνομικής επέμβασης» στην κατοικία Ινδαρέ στο Κουκάκι.

1.«Έγιναν θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας» τόνισε η εισαγγελέας για τον σκηνοθέτη και τους δυο γιους του - Κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών

Πλήρης δικαίωση για την οικογένεια Ινδαρέ, που είχε καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενη για επίθεση κατά αστυνομικών και εξύβριση. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και τους δυο γιους του, που ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την ΕΛΑΣ κατά την επιχείρηση για την κατάληψη Ματρώζου στο Κουκάκι το 2019, αθώους λόγω αμφιβολιών.

Ηλιόπουλος για Ινδαρέ / Ακόμα μία ιστορία αστυνομικής αυθαιρεσίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κόλαφος για το όργιο αστυνομικής καταστολής ήταν η εισαγγελέας της έδρας, η οποία πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων. «Οι κατηγορούμενοι έγιναν θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας. Χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν παταγώδη αποτυχία μιας τόσο καλά οργανωμένης επιχείρησης. Έγιναν τα εξιλαστήρια θύματα. Προτείνω να απαλλαγούν όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκλονιστική απολογία του, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές είχε περιγράψει τις δραματικές στιγμές που έζησε ο ίδιος και η οικογένειά του αφού τους άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του. «Φάγαμε το ξύλο της αρκούδας. Αυτοί ήταν σαν Ρόμποκοπ, και με κατηγορούν ότι αντιστάθηκα, ότι έβρισα. Εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν σαν μαύρη θύελλα» είχε τονίσει.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί είχαν «απίστευτο υβρεολόγιο, μου πάταγαν το κεφάλι, μου τραβούσαν τα χέρια και έλεγα '«έλεος, δεν αντέχω, θα σκάσω'». Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τους έβριζαν τη μάνα, έλεγαν ότι έχει πάρει όλη τη γειτονιά, ότι δεν είμαι ο πατέρας τους».

2.Άδωνις Γεωργιάδης / Όταν συκοφαντούσε την οικογένεια Ινδαρέ - «Έχουμε την απαλότερη αστυνομία»

Ο Γεωργιάδης έλεγε μετά την αστυνομική εισβολή στο σπίτι του Ινδαρέ ότι η οικογένεια έχει «το ένα σπίτι ιδιοκτησία και το άλλο ιδιοκτησία δια της καταλήψεως»
Βαριά εκτεθειμένος για τις ειρωνείες που εκστόμιζε και το προκλητικό αφήγημα του «τι είχε συμβεί», λίγο μετά το όργιο αστυνομικής καταστολής στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ, κατά τη διάρκεια εκκένωσης διπλανής κατάληψης, βρίσκεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη σημερινή αθωωτική δικαστική απόφαση.

Τότε, ο υπουργός δήλωνε αναφερόμενος στην οικογένεια Ινδαρέ ότι «οι κύριοι αυτοί που φώναζαν, οι γονείς (σ.σ. ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και η σύζυγός του) για τη δήθεν κατάληψη στο σπίτι τους, είχαν τους γιους τους στην κατάληψη. Είχαν κάνει δηλαδή το ένα σπίτι ιδιοκτησία και το άλλο σπίτι ιδιοκτησία δια της καταλήψεως. Λοιπόν αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου μάλιστα για το αν είχαν αποδειχτεί αυτά που λέει ο ίδιος, ο Αδ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση δικαστηρίου. Ο ίδιος προχωρώντας σε πλήρη απαξίωση του ρόλου της δικαιοσύνης δήλωσε μάλιστα ότι «δεν έχει σημασία», ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο χρειαζόμαστε την επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία είχε συσταθεί με αφορμή ζητήματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.
Ωστόσο, ακόμη και αυτό δεν ήταν αρκετό για του Αδ. Γεωργιάδη, για να καλύψει πλήρως τη βία που άσκησαν οι αστυνομικοί και τις εξευτελιστικές κουβέντες εναντίον της οικογένειας Ινδαρέ.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας τότε στον Ant1 έσπευσε να καθαγιάσει το ξύλο που έριξε η αστυνομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος από εμάς έχει ταξιδέψει έστω και ελάχιστα στις χώρες τη δύσεως, όταν γυρνάει και ακούει στην Ελλάδα τις κατηγορείς περί αστυνομικής βίας τον πιάνουν τα γέλια. Η ελληνική αστυνομία είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή αστυνομία της Δύσης».
Σήμερα βέβαια που βγήκε η αθωωτική απόφαση της οικογένειας Ινδαρέ, αναφορικά με όσα την κατηγόρησαν οι ίδιοι αστυνομικοί που άσκησαν βία μέσα στο σπίτι της, ο υπουργός Ανάπτυξης δεν λέει κουβέντα. Τότε προσπαθούσε να «ξεπλύνει» την αστυνομία και την ημέρα που δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες που οι άνδρες της ΕΛΑΣ εξαπέλυσαν, ο ίδιος σιωπά.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε τον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και τους δυο γιους του, που ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την ΕΛΑΣ κατά την επιχείρηση για την κατάληψη Ματρώζου στο Κουκάκι το 2019, αθώους λόγω αμφιβολιών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline