Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:40:02

Ανδρουλάκης: Κολλημένος με την υποκλοπή σε βάρος του αλλά και με νέα γραμμή: Όχι δεύτερες εκλογές μετά τις πρώτες. Ναι, σε συνεργασία με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ αλλά με άλλο Πρωθυπουργό και πρόγραμμα συνεργασίας. Κύριο

Φιλοδοξία να συγκεντρώσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ποσοστό που θα του επιτρέψει να έχει ρυθμιστικό ρόλο στη διακυβέρνηση συνεργασίας, προφανώς στο 15% και άνω.

1.Σημαντική δικαίωση για το ΠΑΣΟΚ και όσα κατήγγειλε όλο αυτό το διάστημα, χαρακτήρισε την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων του MEGA. «Ο πρωθυπουργός για μήνες ήταν αρνητής της πραγματικότητας...και τώρα φέρνουν ένα σχέδιο νόμου που αλλάζει τον τρόπο έγκρισης των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και αλλάζουν και το πλαίσιο ενημέρωσης» προσέθεσε.

Διαφώνησε ωστόσο με την πρόβλεψη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για παρέλευση τριετίας έως ότου μάθει το θιγόμενο πρόσωπο τους λόγους παρακολούθησής του. Ανέφερε ακόμα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση θα πρέπει να έχει αναδρομική ισχύ. «Είναι υποτιμητικό να λέει ο πρωθυπουργός πως επρόκειτο για δικαστική αστοχία της ΕΥΠ και πριν από λίγες ημέρες η αρμόδια εισαγγελέας που πρέπει να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη να συνεχίζει τα παραμύθια » συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να υπάρχει άμεσα ενημέρωση του θιγόμενου προσώπου, τόνισε. Με υποτιμούσαν τόσο διάστημα που μου έλεγαν να ενημερωθώ ανεπίσημα, με καλούσαν δηλαδή να παρανομήσω και τώρα το αλλάζουν».

«Εάν είχε δίκιο ο Μητσοτάκης δεν θα είχαμε το σημερινό σχέδιο νόμου και επέρχεται η ευρωπαϊκή του καταδίκη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ευρωπαϊκό δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γι' αυτό προτρέχει να κάνει αυτή τη ρύθμιση για να αποφύγει την ευρωπαϊκή καταδίκη» συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τους λόγους της παρακολούθησής του ο κ. Ανδρουλάκης είπε χαρακτηριστικά: «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Ξαφνικά γίνομαι κίνδυνος όταν ξεκινάω την προεκλογική μου εκστρατεία για να εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά έχουν γίνει για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Θα πετύχω να ενημερωθώ νόμιμα. Θα δικαιωθώ και θα μάθω γιατί συνέβη η παρακρατική ενέργεια εις βάρος μου».
Όσοι αναφέρονται στις λίστες να πάνε στη Δικαιοσύνη
Αναφορικά με τα δημοσιεύματα με ονόματα που φέρεται να ήταν στόχοι του Predator και κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε όποιον διαθέτει στοιχεία και όποιον αναφέρεται σε αυτές τις λίστες να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να απευθυνθεί στον πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες για έναν μηχανισμό παρόμοιο με αυτόν που υιοθέτησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ώστε να ελεγχθούν τα κινητά όλων των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στις λίστες και να φανεί εάν έχουν μολυνθεί με το Predator.

«O Μητσοτάκης θα πάει στις εκλογές με φως και όχι με σκοτάδι», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη αλλά και ότι το δικαστικό ρεπορτάζ δεν αναφέρει κανένα στοιχείο σε αντίθεση με άλλες υποθέσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη.
«Δεν μου αρέσουν οι συνωμοσιολογίες ή οι σκιές» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και ζήτησε να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες στη Βουλή, στην ΕΥΠ που μπορεί να πει εάν υπήρξαν επισυνδέσεις σε πολιτικά πρόσωπα και φυσικά στη Δικαιοσύνη», ενώ κατηγόρησε τους εκπροσώπους της ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή που δεν δέχτηκαν να κληθούν ως μάρτυρες οι Λαβράνος και Μπίτζιος.

Εκλογικές συνεργασίες

Σε σχέση με τις εκλογικές συνεργασίες και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει μπει οριστικά ταφόπλακα στη συνεργασία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για ανεξάρτητη πολιτική παρουσία, και ζήτησε ένα ισχυρό ποσοστό την πρώτη Κυριακή ώστε να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να συζητήσει με όλα τα κόμματα σε βάση προγραμματικών προτεραιοτήτων.
«Έχω αγωνία να μην δούμε δύο αρνητικά σενάρια για το δημόσιο συμφέρον. Αυτά είναι οι ομάδες εξουσίας Μητσοτάκη και Τσίπρα.
Λέμε στον ελληνικό λαό ότι έχει μία τρίτη επιλογή, προοδευτική, αξιοπρεπή, διαφανή με πρόγραμμα για το δημόσιο συμφέρον. Όλα τα υπόλοιπα θα κριθούν μετεκλογικά.

Ισχυρό ΠΑΣΟΚ την πρώτη Κυριακή σημαίνει ότι θα πάρουμε την πρωτοβουλία προγραμματικής συμφωνίας βάσει προτεραιοτήτων που εμείς αξιακά θεωρούμε ότι κάνουν τη χώρα ισχυρή, με πρόσωπα πολιτικού ήθους. Συζήτηση με όλα τα κόμματα στη βάση των προγραμματικών μας προτεραιοτήτων. Έχουν αποτύχει οικτρά τα μοντέλα εξουσίας Τσίπρα, Μητσοτάκη, το συγκεντρωτικό κράτος που τότε όλοι έψαχναν τον κολλητό του Τσίπρα, Νίκο Παππά, και τώρα ψάχνουν τον ανεψιό του Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης.
Για μένα αυτά είναι έξω από τον αξιακό και πολιτικό μου κώδικα.
Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα να αλλάξει, να έρθει ευημερία και σταθερότητα. Τους ενδιαφέρει μόνο η θέση του πρωθυπουργού. Δείτε ποιοι αξιακά και σταθερά προσπαθούν να φέρουν τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος». 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline