Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:09:18

Νομοσχέδιο για παρακολουθήσεις. Οργή της ΑΔΑΕ (πρώην ΣΔΟΕ) κατά κυβέρνησης και της «κλειστής αυτάρκειας» του Μαξίμου. Αγνόησαν πλήρως την ανεξάρτητη αρχή υπό τον Γ. Πιτσιλή. Κύριο

«Ούτε καν μας ρώτησαν. Μας αγνόησαν πλήρως».

Έντονη δυσαρέσκεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών - Η ξεκάθαρη προειδοποίηση που στέλνει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών βγάζει ξανά στη «σέντρα» την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς ουδέποτε ενημέρωσε την ανεξάρτητη αρχή για το νομοσχέδιο σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

ΑΔΑΕ / Έκθεση κόλαφος κατά Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις - Αποκαλυπτικά στοιχεία

Όπως αναφέρει η ΑΔΑΕ, «ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως, ούτε ζητήθηκε με θεσμικά πρέποντα τρόπο η διατύπωση της γνώμης της, έτσι ώστε το θεσμικό αυτό νομοσχέδιο να είναι η κατάληξη ενός νηφάλιου και επιστημονικού διαλόγου, προς όφελος του δικαιώματος».

Η ΑΔΑΕ εκφράζει την «κατάπληξη της και την θεσμική δυσαρέσκειά της για την εν λόγω θεσμική παράλειψη». Την ίδια στιγμή στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι παρά τα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που ακολουθείται, θα «διατυπώσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες την γνώμη της επί των διατάξεων του νομοσχεδίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ:
«Αναρτήθηκε χθες, 15.11.2022, σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο, το οποίο αφορά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, την απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών, την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας κλπ. Το νομοσχέδιο αυτό μεταβάλλει άρδην το κανονιστικό πλαίσιο που ίσχυσε επί σχεδόν 30 χρόνια σχετικά με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τροποποιεί σε πολλά και κρισιμότατα σημεία την λειτουργία της ΑΔΑΕ.

Παρά την κεφαλαιώδη σημασία του περιεχομένου του νομοσχεδίου, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει στο άρθρο 19 §2 ως εγγύηση για την διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών (θεμελιώδους δικαιώματος απολύτως απαραβίαστου κατά την διατύπωση του συνταγματικού κειμένου) την ΑΔΑΕ και, τέλος, παρά τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, η Αρχή ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως, ούτε ζητήθηκε με θεσμικά πρέποντα τρόπο η διατύπωση της γνώμης της, έτσι ώστε το θεσμικό αυτό νομοσχέδιο να είναι η κατάληξη ενός νηφάλιου και επιστημονικού διαλόγου, προς όφελος του δικαιώματος.

Η ΑΔΑΕ εκφράζει την κατάπληξη της και την θεσμική δυσαρέσκειά της για την εν λόγω θεσμική παράλειψη.
Παρά ταύτα και μέσα στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια της μελλούσης να ακολουθηθεί διαδικασίας ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, η Αρχή κηδόμενη της ανάγκης προστασίας του δικαιώματος θα διατυπώσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες την γνώμη της επί των διατάξεων του νομοσχεδίου».
Αποκτήστε συνδρομή στην έντυπη ΑυγήΑκολουθήστε το Avgi.gr στο Google News
1. ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
2. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
3. ΝΔ

Θεμελιώδης στόχος μας είναι να εδραιώσουμε σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτεΑΝΡΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ς και την κοινωνία.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Μήνυμα Διοικητή

Θεμελιώδης στόχος μας είναι να εδραιώσουμε σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πολίτες και την κοινωνία.
Όραμά μας είναι να διορθώσουμε τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος και να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας ώστε να λειτουργούμε περισσότερο αποδοτικά και αποτελεσματικά βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας με γνώμονα, τόσο την είσπραξη των δημοσίων εσόδων, όσο και την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
O Γιώργος Πιτσιλής γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975.
Είναι Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, με επιστημονική ειδίκευση και σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε όλο το φάσμα του Φορολογικού Δικαίου, Ελληνικού, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού.
Είναι απόφοιτος του Κλασσικού Λυκείου Αναβρύτων. Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Pantheon – Sorbonne (Paris I).
Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ διαθέτει και γνώσεις Γερμανικών.
Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ
Διοικητής

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline