Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:37:16

Πληθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι, κοντά στους 400, για τα δωρεάν κονδύλια του Δήμου Αθηναίων: Στα 6-7.000 ευρώ η ανακαίνιση-βελτίωση της πρόσοψης σε κατοικίες, παραδοσιακά, πολυκατοικίες. Κύριο

Αλλάζει «Πρόσοψη» η Αθήνα.Επεκτείνεται το πρόγραμμα του δήμου για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης.

Μεγάλη επιτυχία με ανταπόκριση να βελτιωθεί-αναβαθμισθεί η εικόνα της ιδιοκτησίας τους, της γειτονιάς και της Αθήνας. Αυξάνεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Πρόσοψη», που αφορά την επιδότηση για την αποκατάσταση και συντήρηση των προσόψεων κατοικιών του Δήμου Αθηναίων μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους πολίτες. Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 1,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων που κατατέθηκαν εγκρίθηκε η αύξησή του κατά 1 εκατ. ευρώ και αναζητούνται επιπλέον κονδύλια ώστε να καλυφθεί η ζήτηση. Έχουν ήδη εγκριθεί 371 αιτήσεις σε σύνολο 403, οι οποίες έχουν κατατεθεί και έχει δεσμευτεί ποσό 1,8 εκατ. ευρώ, οπότε απομένουν 900.000 για τις νέες αιτήσεις.

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται και η επιδότηση της αμοιβής του ιδιώτη μηχανικού που επιλέγεται από τον πολίτη, ο οποίος θα αναλάβει το έργο με ποσό ύψους 400 ευρώ. «Ο μηχανικός που επιλέγει ο ωφελούμενος δεν θα διεκπεραιώνει απλώς τη διαδικασία, αλλά θα παρακολουθεί την υλοποίηση των παρεμβάσεων, θα μεριμνά για τη λήψη των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων και θα ελέγχει ποσοτικά και ποιοτικά τις εργασίες που εκτελέστηκαν προκειμένου να καταβληθεί η επιδότηση», σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προγράμματος.

Όπως τονίζει όμως ο κ. Χρόνης Ακριτίδης, διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.«, ο Δήμος Αθηναίων αναζητεί και άλλα κονδύλια προκειμένου να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κατοικίες στο πρόγραμμα. «Η πολυεπίπεδη παρέμβαση, που στοχεύει στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης και στην ανάδειξη του κτιριακού πλούτου της, αγκαλιάστηκε από τους Αθηναίους», σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο και υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων, την εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και αποβλέπει στην αποκατάσταση των φθορών του χρόνου, στη συντήρηση και στην αναβάθμιση της αισθητικής των προσόψεων των κτιρίων της πρωτεύουσας. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ακριτίδης, γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν πολυκατοικίες, μονοκατοικίες, αλλά και διατηρητέα κτίρια, και η επιδότηση ανά κτίριο φτάνει τις 6.000 ευρώ για τα «συμβατικά» οικήματα ενώ για τα διατηρητέα μπορεί να ανέλθει και σε 7.200. Ο χρόνος που απαιτείται για την έγκριση δεν ξεπερνά τον ένα μήνα σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline