Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  15:53:07

Η Ιβάνκα Τραμπ γυρίζει την πλάτη στον πατέρα της. Δεν θα αναμιχθεί στη νέα του προεδρική φιλοδοξία, ενώ ο αντιπρόεδρος του, δηλώνει «μπορούμε να βρούμε έναν καλύτερο..». Κύριο

Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Κούσνερ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κυβέρνηση Τραμπ.

Λίγη ώρα μετά την επισημοποίηση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, της τρίτης κατά σειρά υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές του 2024, η Ιβάνκα Τραμπ έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της ότι δεν θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία του πατέρα της, δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένειά της.

Η πρωτότοκη κόρη του Τραμπ ανέφερε στην ανακοίνωσή της σε Instagram Story: «Αγαπώ πάρα πολύ τον πατέρα μου. Αυτή τη φορά επιλέγω να δώσω προτεραιότητα στα μικρά μου παιδιά και στην ιδιωτική ζωή που δημιουργούμε ως οικογένεια. Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με την πολιτική. Ενώ πάντα θα αγαπώ και θα στηρίζω τον πατέρα μου, στο μέλλον θα το κάνω εκτός της πολιτικής αρένας».

«Είμαι ευγνώμων που είχα την τιμή να υπηρετήσω τον αμερικανικό λαό και θα είμαι πάντα υπερήφανη για πολλά από τα επιτεύγματα της κυβέρνησής μας», καταλήγει η Ιβάνκα Τραμπ.

Η Ιβάνκα Τραμπ είναι παντρεμένη με τον Τζάρεντ Κούσνερ από το 2009 και είναι μητέρα τριών παιδιών.
O ρόλος τους στην κυβέρνηση Τραμπ
Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Κούσνερ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κυβέρνηση Τραμπ.
Από τότε που ο Τραμπ έχασε από τον Μπάιντεν το 2020, η Ιβάνκα Τραμπ και η οικογένειά της μετακόμισαν σε μια ακριβή έπαυλη στη Φλόριντα.

Πρόσφατα κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής της 6ης Ιανουαρίου, της ειδικής επιτροπής του Κογκρέσου που διερευνά την εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ το 2021, κατά την οποία εξτρεμιστές υποστηρικτές του Τραμπ επιχείρησαν να ανατρέψουν την εκλογική του ήττα.
Η Ιβάνκα Τραμπ ήταν μαζί με τον πατέρα της στον Λευκό Οίκο εκείνη την ημέρα και είναι ένας από τους περισσότερους από 800 μάρτυρες που έχει εξετάσει η επιτροπή. Ο βουλευτής Μπένι Τόμσον, πρόεδρος της επιτροπής, χαρακτήρισε την κατάθεσή της όχι «φλύαρη» αλλά χρήσιμη.

ΗΠΑ: Επίθεση του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς στον Τραμπ – «Μπορούμε να βρούμε ένα καλύτερο...Έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή μου»

Ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή μου, της οικογένειάς μου και όσων βρίσκονταν στο Καπιτώλιο», με την ομιλία του στις 6 Ιανουαρίου 2021, την ημέρα της εισβολής οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, δήλωσε ο τότε αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, σύμφωνα με απόσπασμα τηλεοπτικής συνέντευξης που μεταδόθηκε χθες, στις ΗΠΑ.

«Τα λόγια του προέδρου εκείνη την ημέρα στη διαδήλωση έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή μου, της οικογένειάς μου και όσων βρίσκονταν στο Καπιτώλιο», είπε ο Πενς στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, αναφερόμενος στη συγκέντρωση οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ που προηγήθηκε της αιματηρής επίθεσης στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του μεγιστάνα.

Ο Μάικ Πενς, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ημέρα στο Καπιτώλιο και επέβλεπε την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020, αναγκάστηκε να αναζητήσει καταφύγιο για να προφυλαχθεί από τους ταραχοποιούς, όπως επίσης πολλοί βουλευτές και των δύο κομμάτων. Ορισμένοι από τους οπαδούς του Τραμπ φώναζαν «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς».
Επιπλέον, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικλ Πενς πιστεύει ότι οι Αμερικανοί στο μέλλον θα μπορούν να βρουν καλύτερο υποψήφιο για την προεδρία από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline