Σάββατο 20 Απριλίου 2024  12:06:28

Νέα, σκόρπια, ονόματα για υποκλοπές από Κυριακή- Δευτέρα. Ντόρα Κ. Μπακογιάννης, Αλεξία, κομματικοί, επιτελείς στο Πεντάγωνο, αντιπρόσωποι όπλων κ.α. Χωρίς κανένα στοιχείο- απόδειξη. Κύριο

Κατά την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει σύνδεση των υποκλοπών με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Παράλληλα η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «το Μέγαρο Μαξίμου κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις, παρακολουθώντας ακόμη και υπουργούς του όπως ο Νίκος Δένδιας».

1.Προαννήγγειλε τα νέα ονόματα από την εφημερίδα του Κ. Μπαξεβάνη, πάντα ως γενικούς ισχυρισμούς, χωρίς αποδείξεις συγκεκριμένες και πειστικά στοιχεία. Αναμενόμενη επίθεση στην κυβέρνηση για όλα τα θέματα της επικαιρότητας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας (18.11.2022) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τις υποκλοπές και τη διασύνδεση τους με οικονομικά συμφέροντα και άλλες συναλλαγές..
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «επιχείρησε να στήσει ένα καθεστώς που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον».

«Η Δημοκρατία που με τόσες θυσίες και αγώνες αποκαταστάθηκε στη χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βουλιάζει μέσα στο ζόφο και στην παρακμή ενός σκανδάλου που πλήττει τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας γιατί συγκάλεσε χθες την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
«Η κοινωνία είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βυθίζεται και αποσυντίθεται από την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, τη τρομακτική όξυνση των ανισοτήτων», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως καμία κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση «δεν κυβέρνησε με τέτοια περιφρόνηση απέναντι όχι μόνο στους πολίτες, αλλά και το ίδιο το πολίτευμα» και πως ο χαρακτηρισμός «χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», είναι τελικά «ελαφρύς».

Στρέφοντας τα βέλη του προσωπικά στον πρωθυπουργό, τόνισε πως «οι παρακολουθήσεις» δεν ήταν «ένα ατύχημα» ή «στιγμιαίος αυταρχικός εκτροχιασμός του αλαζόνα κ. Μητσοτάκη», αλλά μια «μέθοδος διακυβέρνησης».
«Είναι η μέθοδος της διασφάλισης εξουσίας μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών. Από όλους, μα πρωτίστως από τους ανθρώπους γύρω του. Για να εξασφαλίσει τη σιωπή και την ανοχή τους, η οποία γίνεται συνενοχή», σημείωσε και έκανε λόγο για «άθλια μέσα» προκειμένου «να επιβληθεί μια άθλια πολιτική».
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε και πάλι την παραίτηση του πρωθυπουργού υπό το φως των νέων αποκαλύψεων για τις παρακολουθήσεις, υποστηρίζοντας πως σε καμία χώρα του Δυτικού Κόσμου «δεν θα μπορούσε να σταθεί στη θέση του».

2.Οι υποκλοπές, παλαιές και νέες

Όπως σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, στις λίστες που δημοσίευσε το Documento, υπάρχουν και ονόματα που επιβεβαιώνουν φερόμενες παρακολουθήσεις που συνδέονται με τα εξοπλιστικά. Μεταξύ άλλων, στη λίστα συμπεριλαμβάνεται ο Άρης Αλεξόπουλος, αντιναύαρχος και γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, ενώ τα ονόματα της Ντόρας και του Κώστα Μπακογιάννη και της Αλεξίας Μπακογιάννη, μαζί με άλλα κομματικών στελεχών διαρρέονται ως επικείμενα θύματα παρακολουθήσεων από πρόσωπα του Μαξίμου με πρώτο τον Γρ. Δημητριάδη..

Όπως συμπληρώνουν «η παρακολούθηση ειδικά προσώπων που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα αποκτά ειδική σημασία, δεδομένου ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει σπεύσει να υπογράψει μέσα σε 2,5 χρόνια εξοπλιστικά μαμούθ άνω των 14 δις ευρώ». Και κάπως έτσι ήλθε η ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Γιώργου Τσίπρα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και θέμα: «Ποια η αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις πληροφορίες για παρακολουθήσεις επιτελών του;»

Και τι ρωτούν εδώ; «Έχει ενεργήσει το Υπουργείο Άμυνας προκειμένου να εξακριβώσει τι συμβαίνει ή συνέβη σχετικά τα δημοσιεύματα για παρακολουθήσεις στελεχών του Υπουργείου Άμυνας; Έχει διατάξει σχετική έρευνα; Πρόκειται να στραφεί το Υπουργείο κατά παντός υπευθύνου για τις παρακολουθήσεις σε βάρος κεντρικών επιτελών του;», Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να επανέρχεται στο θέμα.
Και να αποτελεί μία εκ των αιχμών του στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές. Στελέχη του μάλιστα δείχνουν προς την Γερμανία όπου εκεί ο αντίστοιχος Σύνδεσμος Βιομηχάνων εξέθεσε την ριζική του διαφωνία για την απόφαση Σόλτς να αγοράσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lightning II της Lockheed Martin χωρίς την συμμετοχή της εκεί «γερμανικής ΕΑΒ».

3.Παρακολουθήσεις: Την Τρίτη καταθέτει ο Κώστας Βαξεβάνης

Προθεσμία για την προσεχή Τρίτη ζήτησε και έλαβε από την εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου ο εκδότης της εφημερίδας «Ντοκουμέντο»

Προθεσμία για την προσεχή Τρίτη ζήτησε και έλαβε από την εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου ο εκδότης της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» Κώστας Βαξεβάνης που είχε κληθεί σε κατάθεση για τις δημοσιεύσεις του σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων των επικοινωνιών πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.
Ο εκδότης ζήτησε την προθεσμία προκειμένου, όπως έγινε γνωστό, να έχουν προηγηθεί και νέες αποκαλύψεις την προσεχή Κυριακή και να καταθέσει συνολικά.

4.Σκάνδαλο υποκλοπών / Στον εισαγγελέα η Γεροβασίλη - Το Μέγαρο Μαξίμου κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις

«Στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων. Η Δικαιοσύνη να ρίξει άπλετο φως»
Κατάθεση στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών έδωσε σήμερα η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Εξερχόμενη από το γραφείο του εισαγγελέα η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «κλήθηκα από την εισαγγελέα να καταθέσω και στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων», σημειώνοντας ότι η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει «με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα η Δικαιοσύνη να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή».
Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «το Μέγαρο Μαξίμου κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις, παρακολουθώντας ακόμη και υπουργούς του όπως ο Νίκος Δένδιας».

Σκάνδαλο υποκλοπών / Τι αναφέρει η μήνυση που κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη

Υπενθυμίζεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου με την αποκάλυψη από το Documento ότι ήταν ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από το κοινό σύστημα ΕΥΠ - Predator.
Ειδικότερα, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, την μήνυσή της ζητώντας να υπάρξει διερεύνηση και συγκεκριμένα:

-Προσβολές Απορρήτου και Επικοινωνίας
-Παράνομη πιθανή κτήση, γνώση, χρήση Κρατικών Απορρήτων δια της παράνομης παγίδευσης του τηλεφώνου μου και της παράνομης πρόσβασης στο αρχείο αυτού αλλά και στο αρχείο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου, ήτοι σε αρχειακό υλικό που αφορά και στην περίοδο που διετέλεσα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πολιτική προϊσταμένη της ΕΥΠ αλλά και στενή συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, κου Αλέξη Τσίπρα
-Παράνομη επεξεργασία προσωπικών μου δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες .Εγκλήματα κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών

-Πιθανή συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline