Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:41:26

Oι τσεκουριές στο σπίτι της Ι. Κολοβού έχουν πολιτικό κόστος. Δύο αποκαλύψεις: 1.του ΚΚΕ ότι είναι φάντασμα το κερδοσκοπικό FUND -2. Την υπονόμευση του Χρ Σταικούρα από την ΤτΕ και υπέρ των αδίστακτων FUDS. Κύριο

-ΚΚΕ: Ζητά στοιχεία για την εταιρεία – «φάντασμα» που πήγε να αρπάξει το σπίτι της Κολοβού.

1.Για τα ακριβή στοιχεία και την υπόσταση της εταιρείας «LOTUS 4A IKE», η οποία βρίσκεται πίσω από την επιχειρούμενη αρπαγή της πρώτης κατοικίας της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου, ρωτούν έξι βουλευτές του ΚΚΕ (Κατσώτης Χρήστος, Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Καραθανασόπουλος Νίκος, Μανωλάκου Διαμάντω, Παφίλης Θανάσης) τον υπουργό Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Με την επωνυμία «LOTUS 4A IKE» υπάρχει μία εγγραφή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, στη διεύθυνση Γρηγορίου Κυδωνίων 5 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σημειώνουμε ότι στο κτίριο που βρίσκεται στη συγκεκριμένη διεύθυνση δεν υπάρχει καμιά αναγραφή στα κουδούνια της εισόδου ή κάποιου άλλου είδους αναγραφή σε ευκρινές σημείο στο κτίριο» υπογραμμίζεται στο ερώτημα, ενώ γίνεται λόγος ότι πρόκειται για εταιρεία φάντασμα.

«Από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο προκύπτει επίσης ότι η ιστοσελίδα της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων με την επωνυμία «LOTUS PROJECT», που παραπέμπει σε άλλη διεύθυνση, αυτή τη φορά στο Ν. Ψυχικό (Ερν. Εμπράρ 27), έχει τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό με το προαναφερόμενο κτίριο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Και στη συγκεκριμένη διεύθυνση δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναγραφή στοιχείων για επικοινωνία με εκπρόσωπο της εταιρείας. Υπάρχει λοιπόν ο ίδιος τηλεφωνικός αριθμός για δυο διαφορετικές διευθύνσεις για μια εταιρεία που πρακτικά είναι άφαντη και αυτοπαρουσιάζεται ότι δραστηριοποιείται στον τομέα της «διαχείρισης ακινήτων»» αναφέρεται στο ερώτημα των βουλευτών του ΚΚΕ.
«Τι μέτρα θα πάρει ώστε να προχωρήσει στην διαλεύκανση των στοιχείων και την υπόσταση της συγκεκριμένης εταιρείας;» καταλήγει το ερώτημα.

2. Αποκάλυψη-Καταγγελία του γνωστού δημοσιογράφου Άρη Ραβανού στο ΒΗΜΑ για την υπονομευτική τακτική της ΤτΕ κατά της πολιτικής του υπουργού Οικονομικών και υπέρ των αδίστακτων- κερδοσκοπικών FUNDS, όπως αποδείχθηκε και στην υπόθεση της μικροσυνταξιούχου Ι.Κολοβού.

«Τσεκούρια στις πόρτες δανειοληπτών ή λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων;»

Ο κίνδυνος της νέας γενιάς κόκκινων δανείων είναι μπροστά μας και δημιουργείται εξαιτίας της αύξησης του κόστους ζωής και της αύξησης των επιτοκίων

Η εικόνα μιας διαλυμένης πόρτας μιας δανειολήτριας (και μάλιστα από τσεκούρι) που το δάνειό της κοκκίνησε και έχασε το σπίτι της στον πλειστηριασμό δεν τιμά κανένα μας. Πολύ περισσότερο μια ευνομούμενη Πολιτεία που θέλει να υπάρχει Κράτος Δικαίου και όχι ασυδοσία, εν προκειμένω, των ανθρώπων των funds.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και ιδιαίτερα σοβαρό και διαπερνά κόμματα και παρατάξεις. Πολλές φορές έχει επισημανθεί στο παρελθόν ότι πρέπει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων. Προφανώς να διαχωρίσουμε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, είναι σε ευάλωτες κατηγορίες, κλπ από τους μπαταχτσήδες και όσους συνειδητά «κοκκίνησαν» τα δάνειά τους για να τύχουν ευεργετικών παρεμβάσεων από την Πολιτεία.

Ο κίνδυνος της νέας γενιάς κόκκινων δανείων είναι μπροστά μας και δημιουργείται εξαιτίας της αύξησης του κόστους ζωής και της αύξησης των επιτοκίων. Παράλληλα όμως έχουμε τα κόκκινα δάνεια των προηγουμένων ετών της οικονομικής ευμάρειας.

Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή όμως είναι λύση στο πρόβλημα. Χθες ήταν η συνταξιούχος δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού που «μπουκάραν» κυριολεκτικά στο σπίτι της για έξωση, σπάζοντας την πόρτα με τσεκούρι, σήμερα ή αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι, όπως στο παρελθόν ήταν και χιλιάδες άλλοι. Θυμηθείτε πριν δυόμιση χρόνια, όταν ορισμένοι επισημαίναμε το πρόβλημα και ελάχιστοι πολιτικοί και κόμματα ασχολήθηκαν. Όμως χθες έτρεξαν –και καλά έπραξαν- όλοι ενώπιων των τηλεοπτικών καμερών στο σπίτι της κας Κολοβού και ορθώς, αλλά σε άλλες παρόμοιες καταστάσεις ποιούν την νήσσαν οι περισσότεροι.

Η λύση πρέπει να είναι άμεση και βιώσιμη που θα διορθώνει τον υπάρχοντα πτωχευτικό κώδικα και τον εξωδικαστικό μηχανισμό καθώς είμαστε ενώπιον ενός πολύ σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που θα γίνεται και πολιτικό. Για το 2022 έχουν προγραμματιστεί πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί, και πρώτης κατοικίας, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί τριπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι" επισήμανε.
Όσοι έχουμε εμπειρία από συζητήσεις με funds ξέρουμε ότι λειτουργούν ανεξέλεγκτα και σε πλήρη ασυδοσία, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως δεν απαντούν ούτε καν τυπικά στα αιτήματα για ρυθμίσεις. Και εάν...δεήσουν να απαντήσουν θέλουν μεγάλα ποσά για να εκκινήσει η διαδικασία της όποιας συζήτησης, όχι διαπραγμάτευσης, ενώ δεν υπάρχει από την πλευρά τους καμία δέσμευση από το περιεχόμενό οποιασδήποτε ρύθμισης.

Όπως πολύ ορθά επισημαίνει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, μια ευνομούμενη Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει μέριμνα για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες της και να προστατεύει την πρώτη κατοικία τους, ιδίως στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε και προκαλεί αλγεινή εντύπωση και έντονο προβληματισμό η αναφορά της Τράπεζας της Ελλάδος στις Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων, όπως αυτή αποτυπώνεται στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας, μηνός Νοεμβρίου 2022.

«Ειδικότερα, στη σελίδα 91 της Έκθεσης αυτής, η Τράπεζα της Ελλάδος, αφού διαπιστώνει ότι η ικανότητα των εν λόγω εταιρειών να διαχειριστούν τα δάνεια δυσχεραίνεται από την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου 822/2022 και τις σχετικές εφετειακές αποφάσεις αναφορικά με τη νομιμοποίησή τους να προβούν σε δικαστικές ενέργειες και κυρίως να συμμετέχουν σε διαδικασίες πλειστηριασμών, προαναγγέλλει, επί της ουσίας, την άρση των περιορισμών αυτών, που έθεσαν οι δικαστικές αποφάσεις, τους επόμενους μήνες, είτε με σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, γεγονός που έχει αρνηθεί δημόσια ο Υπουργός Οικονομικών, είτε με ανατροπή της απόφασης του Αρείου Πάγου, από την Ολομέλεια όπου και εκκρεμεί η συγκεκριμένη ένδικη διαφορά» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που καταλήγει: «Σε ένα κράτος δικαίου, οι δικαστικές αποφάσεις κρίνονται από τα αρμόδια Δικαστήρια, μετά από συζήτηση των υποθέσεων και αφού ληφθούν υπόψη τα στοιχεία του φακέλου. Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει καμία εξουσία να παρεμβαίνει. Τις αποφάσεις τις εκδίδουν δικαστές και όχι Τραπεζίτες και Funds».

Άρα, εδώ άμεσα χρειάζεται παρέμβαση κυβερνητική για την ασυδοσία των funds και των servicers και εφαρμογή πολιτικών προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά και επανασχεδιασμός του υφιστάμενου πλαισίου για να υπάρξει δυνατότητα πραγματικής ρύθμισης των χρεών των πολιτών
Και αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα, διότι ο κίνδυνος να δούμε σκηνές από την Ισπανία με τις μαζικές εξώσεις πολιτών από τα σπίτια τους όπως πριν χρόνια είναι υπαρκτός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline