Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  14:16:34

Στα θολά οικονομικά της «Κιβωτού» η παράλληλη έρευνα : Σε χορηγίες-διαχείριση-προσωπική περιουσία για τον παπα- Αντώνιο και την παντοδύναμη πρόεδρο-παπαδιά. Κακούργημα η υπεξαίρεση. Κύριο

Έρευνα σε βάθος από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για τα ταμεία της ΜΚΟ αλλά περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας και συνεργατών του πατέρα Αντωνίου και της προέδρου συζύγου της.

Από σήμερα κιόλας σε δικαστική έρευνα η νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που ασχολούνταν με.τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού

Έρευνα και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για την «Κιβωτό του Κόσμου». Ο επικεφαλής της Χαράλαμπος Βουρλιώτης βάζει στο "μικροσκόπιο" τα περιουσιακά στοιχεία του επικεφαλής της δομής, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.

Συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί εάν αυτά τα πρόσωπα οικειοποιήθηκαν χρήματα από τα ταμεία της δομής, που κατέληξαν σε προσωπικές δαπάνες, καταθέσεις ή και αγορές δικών τους ακινήτων...
Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει τη νομιμότητα της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών, με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ο τρόπος κτήσης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του πατέρα Αντώνιου, στενών συγγενών του και όσων είχαν σχέση με την οικονομική διαχείριση της Κιβωτού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της οργάνωσης.

Πλεόνασμα 1 εκατ. είχε ετησίως η Κιβωτός του Κόσμου
Μετά από τη «χιονοστιβάδα» καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου, οι Αρχές ερευνούν, εκτός από τη συμπεριφορά των στελεχών της, και τα οικονομικά του οργανισμού.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το MEGA στο ρεπορτάζ του, οι ισολογισμοί της Κιβωτού δείχνουν ότι ο οργανισμός είχε ετησίως έσοδα 4-5 εκατ. ευρώ, ενώ εμφανιζόταν ετήσιο πλεόνασμα που κυμαίνονταν από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως η Κιβωτός του Κόσμου δημοσίευε στο ίντερνετ ανά διαστήματα πόσα χρήματα είχε συγκεντρώσει για φαγητό, θέρμανση και άλλες δαπάνες.

Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι τα παιδιά έχουν καταγγείλει ότι υποχρεούνταν σε νηστεία και έτρωγαν σπάνια κρέας. Επίσης, αναφέρεται στις καταγγελίες ότι η ποιότητα του φαγητού δεν ήταν καλή και ότι φιλοξενούμενοι σε δομές της Κιβωτού έχουν πάθει δηλητηριάσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline