Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:11:30

Έκαψαν χθες δύο καταθέσεις τον ερωτομανή Π. Φιλιππίδη. Όλη η κατάθεση της αυστηρής Κάτιας Δανδουλάκη και του θύματος Λένας Δροσάκη. Κύριο

«Όλη η προσπάθεια του να έχει δίπλα του τη Λένα (Δροσάκη), τον έκανε να επιτίθεται στην ίδια και σε όποιον έκανε παρέα η Λένα», υποστήριξε η Κάτια Δανδουλάκη στη δίκη Φιλιππίδη.

1.Με την κατάθεση της αυστηρής και αξιόπιστης Κάτιας Δανδουλάκη κορυφώθηκε το ενδιαφέρον στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Σύμφωνα με την κατάθεση της κυρίας Δανδουλάκη ο κατηγορούμενος με τον οποίο συνεργάστηκε υπήρξε καταπιεστικός και ενοχλητικός.
«Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσάκη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη. Όταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία», τόνισε η Κατια Δανδουλάκη.

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε;

Μάρτυρας: Του είπα να μιλήσουμε. Μου λέει «που είναι ο θίασος;», του λέω «θέλω να μιλήσουμε οι δυο μας». Ήταν κυρίως ένας μονόλογος. Εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή. Ότι υπάρχει καταπίεση που δεν είναι ανεκτή σε ένα θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ιδιος ο εαυτός του. Δημιουργούσε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται. Τον έπιασα από τους ώμους, τον αγκάλιασα και του ζήτησα να χρησιμοποιήσω το βοηθό του για να μη μείνει χωρίς δουλειά.

Μου είπε βεβαίως. Από εκεί και πέρα τελείωσε το θέμα. Λέγαμε στις τηλεοράσεις ότι ο Πετρος είχε πολλή δουλειά και γι' αυτό δεν προχωρήσαμε. Δεν επικοινώνησα τι έγινε. Αυτό βγήκε μετά όταν άρχισαν να μιλούν τα παιδιά και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση μου. Έκανα ότι ένιωσα η ψυχή μου.

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;

Μάρτυρας: Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δε ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι; Μάρτυρας: Δεν ρωτάω κάποιον γιατί είναι έτσι ο χαρακτήρας του. Πρόεδρος: Επειδή είχατε συνεργαστεί καλά δυο φορές...

Μάρτυρας: Ναι αλλά είναι εκρηκτικός χαρακτήρας. Σε αυτήν την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κα. Δροσάκη;

Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε θα φύγω. Της λέω όχι θα φύγει κάποιος άλλος.
Αναφερόμενη στον Πέτρο Φιλιππίδη, η ηθοποιός έκανε λόγο για έναν ταλαντούχο άνθρωπο, που ξεφεύγει από τα όρια εξαιτίας του χαρακτήρα του. «Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός. Είναι πληθωρικός, αλλά μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα όρια. Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις» είπε χαρακτηριστικά η Κάτια Δανδουλάκη.

Σύνεδρος: Ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος το κυνηγητό;

Μάρτυρας: Βέβαια. Ερωτικό ενδιαφέρον.

Σύνεδρος: Πως καταπιέζονται ο θίασος;

Μάρτυρας: Όλη η προσπάθεια του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, εκείνος του έκανε επίθεση.
Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται πλήθος ηθοποιών μεταξύ των οποίων οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Τζένη Διαγούπη.

Η ηθοποιός Λ. Δροσάκη, κατέθεσε με έντονη συναισθηματική φόρτιση ενώ ξέσπασε πολλές φορές σε λυγμούς. Η ίδια είπε στους δικαστές όλα όσα έγιναν με τον Π. Φιλιππίδη όταν τον γνώρισε το 2007 όποτε είχε πάει με συμφοιτήτριες της σε γυρίσματα σήριαλ με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η ίδια κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος την έπαιρνε συχνά τηλέφωνο και αυνανίζονταν. «Του έλεγα κ. Φιλιππίδη, σας παρακαλώ. Θα μου πείτε γιατί δεν το έκλεινα; Δεν είχα αυτό το σθένος να το κάνω, ένιωθα ότι πρέπει να το κάνω μέχρι το τέλος. Αυτό συνέβη κάποιες φορές. Ήρθανε οι μέρες που εγώ θα έδινα εξετάσεις. Καθόμουν στα σκαλιά του θεάτρου και τον είδα μπροστά μου και μου είπε: "Αν δεν μου κάτσεις δεν θα περάσεις". Θυμάμαι μόνο να βρίσκομαι στη σκηνή

και εκείνη τη στιγμή να μπαίνει μέσα και να πηγαίνει προς την κριτική επιτροπή. Φιλιά αγκαλιές.. Εγώ είχα παγώσει, τα είχα χάσει. Και μετά φεύγοντας θυμάμαι αυτή τη κίνηση σαν να μου λέει "στο είπα έχω αυτή τη δύναμη να μην περάσεις". Δεν πέρασα...».
Η κ. Δροσάκη κατέθεσε ότι η συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη η οποία την «βομβάρδιζε» για να δεχθεί να συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο σε τηλεοπτική σειρά, πλην όμως η ίδια έβρισκε διάφορες δικαιολογίες για να αρνείται, ενώ κάποιες φορές ζητούσε υπέρογκα ποσά ως αμοιβή ώστε να μην προχωρά η συζήτηση.

Αναφερόμενη η ηθοποιός στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» που ανέβαζε το 2018 η κ. Δανδουλάκη, κατέθεσε πως τη ρώτησε αν ο Φιλιππίδης θα παίζει και όταν έμαθε πως θα σκηνοθετεί μόνο της είπε «ωραία, διότι αν παίζει εγώ δεν θα είμαι. Εκείνη μου είπε μην ανησυχείς "θα είσαι υπό την προστασία μου"».
Η μάρτυρας είπε πως στις πρόβες υπήρχε «ένα εκρηκτικό κλίμα που υπήρχε όταν ο κατηγορούμενος με έβλεπε να συνομιλώ με άλλους συναδέλφους... Μετά η πρόβα δεν θα ήταν εύκολη θα υπήρχαν εντάσεις...», αναφερόμενη σε προσβλητικές συμπεριφορές και «αδιανόητες καταστάσεις».
«Ενημέρωσα την κα Δανδουλάκη ότι θα φύγω, ότι δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι και εκείνη μου είπε "δεν θα φύγετε. Εσείς δεν κάνατε τίποτα"».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline