Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  01:56:00

«Είσθε το αποκούμπι της ελληνικής μειονότητας». Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο και υπόσχεση ότι θα επισκεφθεί σύντομα ελληνικά χωριά και Χιμάρα στη Β. Ήπειρο. Δύσπιστος ο ΣΥΡΙΖΑ για τους λόγους της ματαίωσης. Κύριο

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να συνεχίσει το έργο της συμφιλίωσης στην Βαλκανική χερσόνησο.

1.Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός ότι λόγω των προβλέψεων για τον καιρό, αύριο, δεν θα μπορέσω τελικά να πετάξω με το ελικόπτερο και να επισκεφτώ τα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, όμως ανανεώνω αυτήν την επίσκεψή μου. Το συντομότερο δυνατό θέλω να βρεθώ και να επισκεφτώ τους ομογενείς μας και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να επαναπρογραμματίσουμε αυτή την επίσκεψη το συντομότερο δυνατόν

2.O Κυρ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο για το πολύ σπουδαίο έργο που επιτελεί
Η θέση των δυτικών Βαλκανίων και της Αλβανίας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

O Κυρ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας για το πολύ σπουδαίο έργο που επιτελεί. «Είστε γέφυρα συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών και αποκούμπι για την ελληνική εθνική μειονότητα που ήθελα να επισκεφθώ αύριο, αλλά ο καιρός δε μας το επέτρεψε», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και γνωστοποίησε πως θα μεταβεί στις περιοχές που διαβιεί η ελληνική μειονότητα, καθώς, όπως είπε «αισθάνομαι την ανάγκη να βρεθώ δίπλα στους ομοεθνείς μας που ζουν και διαπρέπουν εδώ, ώστε να τους παρέχουμε την μέγιστη στήριξη από το ελληνικό κράτος».

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να συνεχίσει το έργο της συμφιλίωσης στην Βαλκανική χερσόνησο. «Είμαι 30 χρόνια κοντά στο λαό. Σε μια εποχή με αμφίβολες διαθέσεις εμείς φωνάζαμε ότι η θέση της Αλβανίας είναι στην Ευρώπη. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά όταν ακούω ότι γίνονται βήματα στην κατεύθυνση της ένταξης» σημείωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη ματαίωση επίσκεψης του πρωθυπουργού στη μειονότητα της Αλβανίας

Αιχμηρή κριτική στον Κ. Μητσοτάκη ασκεί η Κουμουνδούρου, με αφορμή τη ματαίωση της επίσκεψής του σε Χιμάρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη για επαφές με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, λόγω «καιρικών συνθηκών».

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρει:
«Η ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη Χιμάρα, Λειβαδιά και Δερβιτσάνη, για επαφές με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, λόγω "καιρικών συνθηκών", δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για την οργάνωση και αυτής της κυβερνητικής επίσκεψης, μετά το φιάσκο της επίσκεψης στη Λιβύη.

Ειδικά καθώς συνοδεύεται από προκλητικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Αλβανίας για "εξαπάτηση της ΕΕ" από την Ελλάδα. Η επικοινωνιακή διαχείριση της εξωτερικής πολιτικής με τυμπανοκρουσίες και πρωτοσέλιδα του φιλοκυβερνητικού τύπου είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας, είτε αφορά τις σχέσεις με τις γειτονικές μας χώρες είτε το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας. Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση από την Κυβέρνηση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline