Σάββατο 20 Απριλίου 2024  12:51:24

Φαφλατάς πάντα ο Ερντογάν διαπιστώνει ότι «οι Έλληνες μας έχουν φοβηθεί...». Και ο... μετριοπαθής Ιμπραήμ Καλίν μας απειλεί με πόλεμο όπως οι Τσαβούσογλου- Ακάρ. Κύριο

Ερντογάν σε διαρκή φλυαρία: «Η Ελλάδα να κάτσει φρόνιμα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν».

Φαφλατάς και αλαζονικός πάντα ο Ερντογάν διαπιστώνει ότι «οι Έλληνες μας έχουν φοβηθεί...» Παράλληλα ο ψευτο... μετριοπαθής Ιμπραήμ Καλίν μας απειλεί με πόλεμο όπως οι Τσαβούσογλου- Ακάρ

Τους πυραύλους Tayfun και τις δυνατότητές τους εξήρε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχωρώντας πάντως και σε μια αναδίπλωση σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις του ότι ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Αθήνα «αν δεν ηρεμήσουν οι Έλληνες».

«Δεν είχαμε εμείς πύραυλο, και τώρα που φτιάξαμε τον δικό μας, οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν», είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του AKP.
Υποστήριξε μάλιστα ότι οι ελληνικές εφημερίδες έκαναν πρωτοσέλιδα για τον Tayfun και έγραφαν, όπως είπε, «κοιμάστε, ο Τούρκος στέλνει τον Tayfun από τη Σμύρνη».

Ερντογάν: «Θα αυξηθεί η εμβέλεια του Tayfun – Οι Έλληνες να συμμαζέψουν τα μυαλά τους»
Ο Ερντογάν ανέφερε ότι ο τουρκικής κατασκευής βαλλιστικός πύραυλος έχει εμβέλεια 510 χιλιομέτρων. Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας: «Είπα στους συνεργάτες μου ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, πρέπει να το αυξήσουμε στα 1000 χιλιόμετρα».

«Φυσικά, όταν μεταδόθηκε αυτή η είδηση, τι άρχισαν να λένε οι Έλληνες; "Θα χτυπήσουν την Αθήνα"» είπε στη συνέχεια, αν και ο ίδιος είχε προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις τον Nοέμβρη και τον Δεκέμβρη ότι ο Tayfun μπορεί να χτυπήσει την ελληνική πρωτεύουσα.
Και στο τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν», αν και προειδοποίησε πάντως: «Καθίστε φρόνιμα, συμπεριφερθείτε καλά».

2.Καλίν: «Βαριές συνέπειες θάχει η Ελλάδα αν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα»

Ο Καλίν, μετά τους Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ, διατύπωσε με τη σειρά του απίστευτους ισχυρισμούς σχετικά με το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια
Συνεχίζεται το μπαράζ προκλήσεων από τούρκους αξιωματούχους κατά της Ελλάδας. Αυτή τη φορά τη... σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος αναφέρθηκε στον ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων νότια της Κρήτης.
Ο Ιμπράημ Καλίν έλαβε τη σκυτάλη από τον Χουλουσί Ακάρ ο οποίος την είχε λάβει από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και διατύπωσε εξωφρενικούς ισχυρισμούς ενάντια στο αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Με την ιδιότητα του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας και μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV απάντησε σε ερώτηση για το ποια θα είναι η στάση της Τουρκίας αν τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας επεκταθούν στα 12 μίλια από την Κρήτη: «Όχι στα 12 μίλια, αλλά ακόμη και στα 6, 7, 8, 9 μίλια να γίνει επέκταση, δεν είναι δυνατόν να το δεχθούμε αυτό, αποκλείεται.
Όπως εξήγησε κάτι τέτοιο θα έχει βαριές συνέπειες και για την Ελλάδα. «Περιμένουμε να μην προσφύγουν σε ένα τέτοιο μονοπάτι. Αν κάνουν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν πρόκειται να το αφήσουμε ποτέ αναπάντητο», τόνισε.

Ο κ. Καλίν υποστήριξε ότι εάν γίνει μία επέκταση στην Κρήτη στα 12 μίλια αυτό σημαίνει ότι «ένα τουρκικό πλοίο ή ένα ξένο πλοίο που φεύγει από τη Μαύρη Θάλασσα, τον Μαρμαρά ή το Αιγαίο από τη δική μας πλευρά θα φτάνει στη Μεσόγειο θάλασσα μόνο περνώντας μέσα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Κάτι που δεν μπορούμε να δεχτούμε. Αντιβαίνει επίσης στο διεθνές ναυτικό δίκαιο. Δεν συνάδει με τις σχέσεις γειτονίας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline