Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:07:34

«Θα πεθάνω και πολλοί θα συζητούν, ακόμα, για τη σχέση μου την Αλίκη Βουγιουκλάκη...» Φλεγματικά σχόλια του Κωνσταντίνου σε συζητήσεις, που ποτέ δεν μίλησε για το όλο θέμα σε αντίθεση με εκείνη. Κύριο

Με διαφορά έξι χρόνων (εκείνη μεγαλύτερη ως γεννημένη το 1934) η δημοφιλής σταρ διαφήμιζε τον δεσμό τους επί χρόνια και με επιμονή ότι ο Κωνσταντίνος ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και ότι η σκληρή βασίλισσα-μητέρα Φρειδερίκη χάλασε το ειδύλλιο.

1.Η σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη έγινε πολλές φορές πρωτοσέλιδο στον ελληνικό και διεθνή Τύπο στις αρχές της δεκαετίας του '60. Αντίθετη με αυτό τον έρωτα ήταν η μητέρα του, Φρειδερίκη κατά τον ισχυρισμό της στάρ, έξι χρόνια μεγαλύτερης από εκείνο..

Η πρώτη γνωριμία τους έγινε στα παρασκήνια του θεάτρου Μουσούρη στα τέλη του '59, όταν ο τότε πρίγκιπας Κωνσταντίνος, μαζί με τις αδερφές του Σοφία και Ειρήνη, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Τόπο στα νιάτα» στην οποία πρωταγωνιστούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Ο Κωνσταντίνος ερωτεύτηκε την νεαρή Αλίκη Βουγιουκλάκη την οποία συναντούσε σχεδόν καθημερινά σε διαμερίσματα φίλων. Οι φήμες τότε για το μεταξύ τους ειδύλλιο, έδωσαν «τροφή» στον Τύπο για να γεμίσουν τα πρωτοσέλιδά τους με κοινές τους φωτογραφίες, κατά την επίσκεψη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο θέατρο, σε κάποιες παραστάσεις της Αλίκης Βουγιουκλάκη για κοινή έξοδο μετά..

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ' ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της», έχει πει σε μία συνέντευξή του ο αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης.
«Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ' ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια...».
Ξένα Μέσα όπως το «Paris Match» και το «Oggi» παρουσίαζαν το ειδύλλιο του τότε πρίγκιπα Κωνσταντίνου και της Αλίκης Βουγιουκλάκη γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Το ειδύλλιο του πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly».

Σχεδόν μίσο χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 1960 οι εφημερίδες έγραφαν ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα πήγαινε στην Ιταλία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονταν στη Ρώμη (εκ των υστέρων, μάλιστα, ρεπορτάζ, του περιοδικού «Oggi», επέμενε πως «η Αλίκη μαζί με τον Κωνσταντίνο έζησε παθιασμένες στιγμές στην Ιταλία»). Παρά την αντίθεση της μητέρας του, Φρειδερίκης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, συναντούσε κρυφά την αγαπημένη του Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Όπως έγραψε και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό» μετά το μετάλλιο του Κωνσταντίνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αλίκη Βουγιουκλάκη τού έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Τα ραβασάκια και οι μυστικές συναντήσεις

Σύμφωνα με τα Μέσα της εποχής, ο τότε πρίγκιπας Κωνσταντίνος, σύχναζε ατελείωτες ώρες έξω από το θέατρο για να δει την Ελληνίδα σταρ ενώ της έστελνε κάθε μέρα ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα με μία κάρτα ανάμεσά τους στην οποία υπέγραφε πάντα ως «Κώστας».

Ο Τύπος μάλιστα έγραφε ότι οι δυο τους επικοινωνούσαν με ραβασάκια για να συναντηθούν κρυφά σε κάποιο απόμερο μέρος για να αποφευγχθούν τα προσωπικά ενσταντανέ που θα πυροδοτούσαν την περαιτέρω αντίδραση της Φρειδερίκης.
Ακόμα και το τραγούδι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό», του Μάνου Χατζιδάκι, λέγεται ότι αναφερόταν στα ερωτικά ραντεβού της Αλίκης και του Κωνσταντίνου σε κάποιο εξοχικό «περίπτερο», στο βουνό. Υπήρχε όμως και ο περίφημος αστικός μύθος, για τα τούνελ που συνέδεαν τα Ανάκτορα με τη Στησιχόρου.
Τη μια και μοναδική φορά που μίλησε για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», στο ΡΙΚ, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, είχε δηλώσει:
«Έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: "Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;».

Εξώφυλλο του ιταλικού περιοδικού «Garbo».

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου σε εκπομπή με την Αλίκη Βουγιθοιυκλάκη σχολίασε ότι η Φρειδερίκη, σύμφωνα με τα κουτσομπολιά της εποχής, ήταν έξαλλη για τη σχέση τους, η εθνική σταρ δεν το διέψευσε, κάθε άλλο μάλιστα:
«Ήμασταν πολύ νέοι, παιδιά και οι δύο. Ένιωθα ότι εγώ είμαι η βασίλισσα και δεν περιμένω το πριγκιπόπουλο. Εγώ είμαι ο πρίγκιπας της ζωής μου. Κουβεντιάζαμε ώρες ατελείωτες, κάναμε παρέα, πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος και καταπιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει από εμένα. Αμέσως μετά, πριν από το ΄62, γίνεται η πρώτη μου τουρνέ, εκείνο το καλοκαίρι συναντηθήκαμε.

Επισκιάζοντας τον πρίγκιπα

»Έχω πάει στις Σέρρες και παίζω το "Ωραία μου κυρία". Και έχουν μαζευτεί όλοι οι αξιωματικοί, πρόκειται να τους μιλήσει ο τότε διάδοχος. Και αρκετός κόσμος, για να τον καμαρώσουν. Φτάνει ο θίασος, ανεβαίνω στο ξενοδοχείο, που ήταν στην πλατεία και, σαν κακό παιδί, βγήκα στο μπαλκόνι και του έκανα χαλάστρα. Χαμογέλασα, χαιρέτησα λίγο τον κόσμο και όλοι έφυγαν και ήρθαν και χειροκρότησαν εμένα και έμεινε μόνος ο Κωνσταντίνος.
»Θα μπορούσα μόνο με διαβατήριο αυτό το ειδύλλιο, γιατί ο ξένος Τύπος το είχε κύριο θέμα, να κατακτήσω τον ξένο κινηματογράφο, το Χόλιγουντ, την Αμερική. Δεν πήγα όμως στις Κάννες, γιατί δεν με άφησε ο Φίνος».

Ο τέως βασιλιάς με τη σειρά του είχε μιλήσει για την σχέση του για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που τυπικά και αόριστα σε μια συνέντευξή του στο ΡΙΚ, το 2014. «Η Αλίκη ήταν καταπληκτική ηθοποιός, καταπληκτικός άνθρωπος, καλός άνθρωπος», είχε πει στον Τάσο Τρύφωνος. «Μάλιστα μια φορά πρόσφατα η αστυνομία με ρώτησε αν αληθεύει ότι υπήρχε ένα τούνελ που πήγαινε από τα ανάκτορα κατευθείαν στο σπίτι της. Με έπιασαν τα γέλια και λέω, ας παραδεχτούμε ότι υπάρχει τούνελ. Αν η Αλίκη αποφάσιζε να αλλάξει διεύθυνση, τι θα γινόταν; Θα έπρεπε το τούνελ να πάει αλλού;».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline