Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:36:38

Πρώτες εκλογές των Βαϊων... Αρχές Απριλίου και όχι μετά το Πάσχα, προτιμά πάλι το Μαξίμου. Καμία επίσκεψη Μητσοτάκη στο εξωτερικό για Φεβρουάριο και Μάρτιο. Κύριο

Αισιοδοξία για την άνετη πρωτιά αλλά και ανάγκη για συστηματικές, επίμονες περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με πολλές συγκεντρώσεις, κινήσεις συσπείρωσης χωρίς υπερφίαλες κεντρώες στοχεύσεις αλλά αντίθετα με προσέγγιση- κινητοποίηση της παράταξης.

Νέες δηλώσεις χθες του κυβερνητικού εκπροσώπου με αστάθεια για την ημερομηνία τ ων εκλογών, οπωσδήποτε μέχρι το τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου. Τώρα τοποθετούνται νωρίτερα και υπάρχει ολόκληρο Παρασκήνιο μεταστροφής σχετικά του Μαξίμου. Ισχυρή ημερομηνία για τις πρώτες κάλπες αποτελεί η 9η Μάιου, η Κυριακή των Βαίων..«Όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει τις εκλογές θα το πει με σαφήνεια και απολύτως συγκεκριμένα, όπως πάντοτε κάνει για τα θεσμικά ζητήματα. Μια εβδομάδα μπροστά ή δεκαπέντε μέρες πίσω, δεν αλλάζουν αυτό που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, ότι εκλογές θα κάνουμε στο τέλος της τετραετίας και θα εξαντλήσουμε τον χρόνο».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Οτιδήποτε από την Άνοιξη και μετά, δεν νομίζω ότι μπορεί να χαρακτηριστεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ειδικότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι θα έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση δύο γύρων, προκειμένου να φτάσουμε σε μία σταθερή, συμπαγή και αποτελεσματική κυβέρνηση».

• Αυτό που θεωρούν σίγουρο στους κόλπους του Μεγάρου Μαξίμου είναι η επίτευξη αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες , δηλαδή η συγκέντρωση με το ανάλογο μπόνους εδρών ( έως 40) στις νέες εκλογές μετά ενάμιση μήνα από τις πρώτες , περί τα τέλη Μάιου...

Η ημερομηνία που εμφανίζεται σε νέες συσκέψεις και μελέτες για τις πρώτες εκλογές ως η επικρατέστερη είναι η 9η Απριλίου, η Κυριακή των Βαΐων.. Είναι μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα και πολλοί λένε πως είναι ιδανική καθώς όσοι πάνε να ψηφίσουν θα μπορέσουν να το συνδυάσουν με παραμονή στο χωριό για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το επιχείρημα δεν είναι στέρεο, καθώς αν κάποιος εργάζεται υπάρχει ο κίνδυνος να προτιμήσει την έξοδο του Πάσχα και όχι την έξοδο των... εκλογών, καθώς δύο ταξίδια σε μία εβδομάδα δύσκολα γίνονται. Επιπλέον, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», στη χθεσινή σύσκεψη εκφράστηκε η άποψη, με την οποία φαίνεται να συμφωνεί και ο πρωθυπουργός, πως οι διερευνητικές δεν είναι καλό να γίνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς «δεν θα δώσει σημασία ο κόσμος» και ως εκ τούτου η 9η Απριλίου φαίνεται να μην είναι η βασική επιλογή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline