Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  08:41:32

Παρέμβαση έντονη ΝΔ- Κυβέρνησης στο σήριαλ «τσάντες με ευρώ» στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μήνυση Παππά στη γραμματέα και όχι στον ίδιο τον Καλογρίτσα; Πού πήγαιναν οι σακούλες με τα «μαύρα» χρήματα; Κύριο

«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον ίδιο προσωπικά τον κ. Τσίπρα και οφείλει απαντήσεις.» Η δήλωση του μυνητή τέως υπουργού.

1.Για «παγκόσμια δικονομική πρωτοτυπία» κάνει λόγο σε παρεμβατική ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στη μήνυση που υπέβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς κατά της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα.
«Κατά παγκόσμια δικονομική πρωτοτυπία, ο κ. Παππάς υπέβαλε -κατά δήλωσή του- μήνυση κατά της γραμματέως του κ.Καλογρίτσα, κας Διαμαντή, αν και η ίδια δεν κατονομάζει τον ίδιο πουθενά και μιλούσε για μαύρες σακούλες που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

«Δεν θα ασχοληθούμε με την τύχη μιας μήνυσης, ωστόσο τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα» συνεχίζει το κυβερνών κόμμα και ρωτά:

«1. Για ποιο λόγο δεν έχει μηνυθεί και συνεχίζει να μην μηνύεται ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ισχυρίζεται τα ίδια από το 2016; Μήπως επειδή φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, όσα έχει να προσθέσει, όπως δηλώνει ο ίδιος, σε αυτά που έχει ήδη πει;

2. Για ποιο λόγο δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη συγκεκριμένη μάρτυρα που κατέθεσε ενόρκως και επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο ότι τσάντες με επταψήφια ποσά χρημάτων κατέληγαν στο κόμμα του και τον κ. Καλογρίτσα που λέει τα ίδια χρόνια τώρα;

3. Πού πήγαιναν οι σακούλες με τα «μαύρα» χρήματα, που καταγγέλλεται στο Ειδικό Δικαστήριο, και όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, ότι κατέληγαν σε στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τις παραλάμβανε και πού τις διοχέτευε; Υπό ποιου την καθοδήγηση γίνονταν όλα αυτά;».

2.Ο πρώην υπουργός «θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα». Με τη φράση αυτή από την κατάθεση της ιδιαιτέρας του στο Ειδικό Δικαστήριο «απάντησε» ο επιχειρηματίας στη μήνυση που κατέθεσε ο πρώτος σε βάρος της κυρίας Διαμαντή. «Η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων», προειδοποίησε .

Τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης αποδίδει με μήνυση που κατέθεσε δια των συνηγόρων του στην Εισαγγελία ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς στην επί σειρά ετών γραμματέα του επιχειρηματία Νίκου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, για όσα κατέθεσε προ ημερών στο Ειδικό Δικαστήριο. Η μήνυση του πρώην υπουργού, που δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016, αφορά σκέλος της κατάθεσης της κυρίας Διαμαντή σχετικά με χρήματα που φέρονται να «έφευγαν» από το γραφείο του εργοδότη της προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι τρέχει με τις τσάντες του Καλογρίτσα; Πατήστε εδώ Κατά τη συνεδρίαση της 12ης Ιανουαρίου η μάρτυρας είχε καταθέσει συγκεκριμένα: «Εφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ). Χρήματα δινόντουσαν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν τη λειτουργία του καναλιού και εφημερίδας». Κατά τον μηνυτή, η αναφορά της κυρίας Διαμαντή ήταν «ενορχηστρωμένη» και είχε συκοφαντικό σκοπό σε βάρος του. Ο πρώην υπουργός τόνισε, δε, πως η επίμαχη αναφορά έγινε για πρώτη φορά σκοπίμως ενώπιον δικαστηρίου και σκοπίμως «επελέγη να γίνει δημοσίως ενώπιον δημοσιογράφων». Μετά την ανακοίνωση του κ. Παππά για την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Καλογρίτσας, δια των συνηγόρων του Α. Λοβέρδου και Ν. Καραχάλιου, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute

«Εφόσον ο κ. Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή, είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: "Κακώς ο κ. Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα". Τόσο επ' αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων, η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη». Ο επιχειρηματίας είχε δώσει μια ανάλογη απάντηση στην προαναγγελία της μήνυσης σε βάρος της κυρίας Διαμαντή από την πλευρά Παππά και την Παρασκευή, στέλνοντας το εξής μήνυμα μέσω του κ. Λοβέρδου: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν, για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί» (περισσότερα εδώ).

Η ΝΔ για τη μήνυση Παππά Σχετική ανακοίνωση, μετά τη γνωστοποίηση της υποβολής μήνυσης Παππά κατά της ιδιαιτέρας του Χρήστου Καλογρίτσα, εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας ερωτήματα τα οποία είχε θέσει και τις προηγούμενες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. «Κατά παγκόσμια δικονομική πρωτοτυπία, ο κ. Παππάς υπέβαλε –κατά δήλωσή του– μήνυση κατά της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα, κας Διαμαντή, αν και η ίδια δεν κατονομάζει τον ίδιο πουθενά και μιλούσε για μαύρες σακούλες που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα. Δεν θα ασχοληθούμε με την τύχη μιας μήνυσης, ωστόσο τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα: 1. Για ποιο λόγο δεν έχει μηνυθεί και συνεχίζει να μην μηνύεται ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ισχυρίζεται τα ίδια από το 2016; Μήπως επειδή φοβούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, όσα έχει να προσθέσει, όπως δηλώνει ο ίδιος, σε αυτά που έχει ήδη πει; 2. Για ποιο λόγο δεν μηνύει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τη συγκεκριμένη μάρτυρα που κατέθεσε ενόρκως και επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο ότι τσάντες με επταψήφια ποσά χρημάτων κατέληγαν στο κόμμα του και τον κ. Καλογρίτσα που λέει τα ίδια χρόνια τώρα; 3. Πού πήγαιναν οι σακούλες με τα "μαύρα" χρήματα, που καταγγέλλεται στο Ειδικό Δικαστήριο, και όλα τα προηγούμενα χρόνια από τον ίδιο τον κ. Καλογρίτσα, ότι κατέληγαν σε στελέχη και ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τις παραλάμβανε και πού τις διοχέτευε; Υπό ποιου την καθοδήγηση γίνονταν όλα αυτά;».

3.ΑΥΓΗ.Νίκος Παππάς / Κατέθεσε μήνυση για τη λάσπη – «Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες»

Όπως είχε προαναγγείλει, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη - Η ανάρτησή του στο Twitter
Μήνυση εναντίον της γραμματέως του Χρ. Καλογρίτσα, για τα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, κατέθεσε – όπως είχε προαναγγείλει – ο Νίκος Παππάς.

«Καλημέρα σας. Κατατέθηκε. Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες» έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, σε ανάρτησή του στο Twitter.
Καλημέρα σας. Κατατέθηκε. Έρχονται και τα εξώδικα στους ανεμιστήρες.
— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) January 17, 2023
«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της» είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ο Νίκος Παππάς.

«Ήταν λάσπη στον ανεμιστήρα και θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης» είχε τονίσει, συμπληρώνοντας ότι θα λάβουν εξώδικο «και τα μέσα ενημέρωσης που δεν είδαν, δεν άκουσαν το τι είπαν η πρόεδρος του δικαστηρίου και ο κ. Λοβέρδος, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ και συνήγορος υπεράσπισης του κ. Καλογρίτσα. Μπορεί να μην έγινε αναφορά στο όνομά μου, όπως είπαν οι παραπάνω, αλλά κάποια ΜΜΕ κάνουν σαν να έγινε».
«Φαίνεται ότι υπάρχει η λάσπη στον ανεμιστήρα, υπάρχουν και οι πρόθυμοι και έτοιμοι ανεμιστήρες της λάσπης. Εξυπακούεται ότι θα έχουν τον χρόνο να διορθώσουν» είχε ξεκαθαρίσει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline