Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:01:00

ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ: Συναινούν για εκλογικό αποκλεισμό Κασιδιάρη, και ομοφρόνων φιλοναζιστών, χωρίς παρερμηνείες. Δεν τους ικανοποιεί ως ευρεία διατύπωση η πρόταση της ΝΔ. Κύριο

Απόρριψη με πρώτο το ΚΚΕ της θεωρίας των δύο ιδεολογικών άκρων Δεξιάς- Αριστεράς( φασισμός-ναζισμός και κομμουνισμός), την οποία κατά τα άλλα έχει αποδεχθεί το Ευρωκοινοβούλιο.

1.Οι δύο πυλώνες που θα βασίζεται η νομοθετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αποδε΄χο9νται επίσης ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ.(μάλλον και το κόμμα Βαρουφάκη)..
Συναινούν στην Αντιπολίτευση γενικώς για εκλογικό αποκλεισμό του Κασιδιάρη, και ομοφρόνων φιλοναζιστών, χωρίς παρερμηνείες εις βάρος άλλων( αυταρχικών) ιδεολογιών και πολιτικών κινήσεων ν.. Δεν τους ικανοποιεί ως ευρεία διατύπωση η πρόταση της ΝΔ.

Απόρριψη με πρώτο το ΚΚΕ της θεωρίας των δύο ιδεολογικών άκρων Δεξιάς- Αριστεράς( φασισμός-ναζισμός και κομμουνισμός), την οποία κατά τα άλλα έχει αποδεχθεί το Ευρωκοινοβούλιο.

2.«Η πάγια γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι πως η θέση των νεοναζί και καταδικασμένων Χρυσαυγιτών είναι στη φυλακή και όχι στο δημόσιο βίο και πολύ περισσότερο στο Κοινοβούλιο» μεταδίδουν από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα καταθέσει συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση για τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές, που βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες:
– Η νομοθετική πρόταση να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα. Η τροπολογία που έχει δει το φως της δημοσιότητας, εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας, που μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκώμενο.

– Η νομοθετική πρόταση να είναι σαφής για τους νεοναζί και να μην ανοίγει κερκόπορτα για διευρυμένες ερμηνείες και εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία.
«Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος Κασιδιάρης εδώ και τρία χρόνια ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές έχει πολιτική δράση, μέσω ακόμα και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και συγκροτεί τους οπαδούς του σε νεοναζιστικό κίνημα είναι τεράστιες και απαράγραπτες» αναφέρουν κεντρικά στελέχη.
Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουν ότι με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπάρχει η δυνατότητα συγκλίσεων πάνω στο δικαίωμα της Δημοκρατίας να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
2.Πώς θα βγει εκτός εκλογών το «μόρφωμα Κασιδιάρη»

Οσονούπω στη Βουλή σχετική διάταξη.
Διατύπωση της διάταξης που πρόκειται οσονούπω να εισάγει η κυβέρνηση στη Βουλή θα είναι, τέτοια που θα θέτει εκτός εκλογικής μάχης το «μόρφωμα Κασιδιάρη» ακόμη και στην περίπτωση που εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του κόμματος αχυράνθρωπος, όπως λέγεται ότι σχεδιάζει να κάνει ο έγκλειστος βουλευτής, βάζοντας μπροστά εξάδελφό του ο οποίος φέρει το ίδιο ονοματεπώνυμο, όπως σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ειδικότερα, το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου που ανακηρύσσει τους συνδυασμούς που μετέχουν στις εκλογές θα κρίνει, με βάση τη νέα διάταξη, αν το κόμμα «υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος».
Η κρίση αυτή θα βασίζεται και στην αναζήτηση της «πραγματικής ηγεσίας» του κόμματος και εφόσον το τμήμα του Αρείου Πάγου διαπιστώσει ότι αυτή ελέγχεται από πρόσωπα που έχουν καταδίκη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τότε η υπόθεση θα παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα λαμβάνει την τελική απόφαση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline