Τρίτη 23 Απριλίου 2024  12:37:44

Στα πολύ δύσκολα η Εύα Καιλή. Θα κληθεί να απολογηθεί για τις «αποκαλύψεις Παντσιέρι (συνεταίρου του συντρόφου της) ότι «ήξερε, συμμετείχε, εισέπρατταν». Ατελής η στάση της πλήρους άγνοιας και δίκαιη η θεωρία της θυματοποίησης. Κύριο

Ήδη ο λαλίστατος Παντσέρι κατηγόρησε πολύ ως συμμέτοχο την Ε. Καϊλή και φέρεται να μπλόκαρε την αποφυλάκισή της.

- Σύννεφα μαύρα αρχίζουν να συγκεντρώνονται πάνω από την περίπτωση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και του Ιταλού συντρόφου της Φ. Τζόρτζιο της, βουτηγμένου μέσα στη διαφθορά, κατά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες εναντίον του, που φαίνεται αγγίζουν δυσάρεστα και την ίδια. Πέραν από τη βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ, που παρέμειναν για καιρό στην κατοικία τους.

- Επιμένει ότι είναι αθώα και διαμαρτύρεται διπλά η Εύα Καϊλή μετά την απόρριψη χθες από το προδικαστικό συμβούλιο του Βελγίου του αιτήματός της να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι, για το σκάνδαλο Qatargate.

Μετά την απόφαση να παραμείνει προφυλακιστέα, δήλωσε μέσω του δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου: «Κομμάτια να με κάνουν, δεν πρόκειται να παραδεχθώ κάτι που δεν έκανα».

Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στο κελί της Αστυνομίας, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για «βασανιστήρια» και «σκηνές που θυμίζουν "Εξπρές του Μεσονυχτίου"».

Ο δικηγόρος είπε χαρακτηριστικά: «Τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 12 Ιανουαρίου όταν -ενώ έπρεπε μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην Αστυνομία να επιστρέψει στις φυλακές- με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει στο κελί της Αστυνομίας».

Όπως η ίδια καταγγέλλει, επί 16 ολόκληρες ώρες έμεινε στο αστυνομικό τμήμα σε απομόνωση, μέσα στο κρύο, χωρίς παλτό και χωρίς θέρμανση

«Η Εύα Καϊλή από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ήταν σε απομόνωση με απόφαση του ανακριτή. Για 16 ώρες ήταν σε ένα κελί στην αστυνομία, όχι στην φυλακή, με κρύο, ζήτησε μια δεύτερη κουβέρτα και δεν της έδωσαν, της πήραν το παλτό. Αυτά είναι βασανιστήρια. Το φως ήταν συνεχώς αναμμένο, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί για ένα λεπτό. Αυτό συνιστά βασανιστήριο!», συμπλήρωσε ο κος Δημητρακόπουλος.
Αν και οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή κάνουν λόγο για προσχεδιασμένες ενέργειες, οι βελγικές αρχές αρνούνται το περιστατικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή έχει ανακριθεί 4 φορές. Δηλώνει αθώα και έχει ζητά επιμόνως να έχει κοντά της το παιδί της.

Τι είπε ο Παντσέρι
Η κατάθεση του Παντσέρι μετά την συμφωνία με τις βελγικές αρχές συνεχίζεται και πληροφορίες θέλουν να έχει αναφερθεί αρνητικά στο πρόσωπό τόμε ισχυρισμούς ότι αυτή γνώριζε και συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση, που λειτούργησε υπό αυτόν και με την πολύχρονη συμμετοχή του Ιταλού συντρόφου της,
Πολλά ωστόσο θα κριθούν και την επόμενη εβδομάδα, καθώς έχουν προγραμματιστεί μυστικές συναντήσεις, όπου ο Βέλγος πρώην ευρωβουλευτής αναμένεται να κάνει πύλες νέες αποκαλύψεις.

Αναβρασμός στις Βρυξέλλες για το τι θα πει ο Παντσέρι
Την επόμενη Τρίτη όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Παντσέρι, τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του σκανδάλου, καθώς θα ξεκινήσει ο νέος γύρος καταθέσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμή ο Παντσέρι έχει αναφερθεί στην Εύα Καϊλή κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. καθώς και έχει αναφέρει πως πάρθηκαν χρήματα από τρίτες χώρες προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένα σε ευρωβουλευτές.
Το πολιτικό πρόβλημα που ίσως να προκύψει από τη νέα κατάθεση του Παντσέρι είναι ότι δεν είναι γνωστό μέχρι πόσο ψηλά στην ιεραρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να φτάσει το σκάνδαλο, καθώς δεν είναι γνωστό εάν θα «δώσει» πρόσωπα από άλλα θεσμικά όργανα της Ένωσης, όπως η Κομισιόν.

«Η κράτηση της Εύας Καϊλή θα τραβήξει»

Όπως τόνισε ο γνωστός δικηγόρος, Γιώργος Ντάλτας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», «η κράτηση της Εύας Καϊλή θα "τραβήξει"».

Ο ίδιος σχολίασε και την καταγγελία του δικηγόρου της κ. Καϊλή, ότι η πελάτισσά του, υπέστη βασανιστήρια στο κελί της αστυνομίας, όπου την ανάγκασαν να παραμείνει μετά τη συμπληρωματική της κατάθεση, στις 11 Ιανουαρίου.
«Ίσως η εξέλιξη αυτή με την απομόνωσή της σε αστυνομικό τμήμα είναι πάρα πολύ σπάνια. Δηλαδή ο ανακριτής μέσω της εισαγγελίας, ζήτησε να φύγει από τις φυλακές και να κρατηθεί σε αστυνομικό τμήμα, προδήλως για να μην έχει επικοινωνία.
Από την φυλακή είναι ευκολότερη η επικοινωνία, η φυλακή δεν υπακούει εύκολα σε διαταγές, έχει πολλούς κρατούμενους. Επικοινωνία με άλλους ανθρώπους ή ενδεχομένως με τους δικηγόρους της. Πάντως, να την πάρει από την φυλακή ένα 2ήμερο, κατά τη διάρκεια της ακρόασης των άλλων φερόμενων ως εμπλεκομένων, αυτό δεν ήταν βασανιστήριο αλλά μία τακτική της ανάκρισης, που στο Βέλγιο είναι σπανιότατη», είπε.

«Η συμφωνία Παντσέρι στοχεύει την Καϊλή»

«Είναι προφανές ότι την ίδια εποχή υπάρχει συμφωνία Παντσέρι, στοχεύει στον ανώτατο αξιωματούχο του μεγαλύτερου σκανδάλου της ΕΕ, που είναι η Εύα Καϊλή. Επομένως, ήταν πρακτικά απίθανο να αφηνόταν ελεύθερη η Εύα Καϊλή. Γυρνάει εις βάρος της γιατί η ανάκριση δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς της. Η συμφωνία Παντσέρι πρακτικά αποκλείει συμφωνία κάποιου άλλου»,

»Τα άρθρα του βελγικού ποινικού κώδικα εισήχθησαν το 2018 όταν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν δικηγόρος και έφερε ένα αμερικανικό σύστημα. Αυτό έχει εφαρμοστεί άλλη μία αφορά σε υπόθεση που αφορά στο ποδόσφαιρο, με παράγοντες στο εξωτερικό. Ο νόμος αυτός έχει ότι η συμφωνία γίνεται εφόσον είναι αναγκαία στην ανάκριση, να γίνει», πρόσθεσε ο κ. Ντάλτας.
«Η συμφωνία με τον Τζιόρτζι δεν ήταν συμβόλαιο, εδώ μιλάμε για «υπόσχεση» για συμβόλαιο. Υπογράφει συμβόλαιο και αυτό είναι μόνο εάν είναι ειλικρινής. Εντύπωση προκαλεί ότι έχει βγάλει απ΄έξω την πρόεδρο της επιτροπής, Μαρί Αρενά», κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline