Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  02:15:22

Σάκης Αρναούτογλου: Η ψυχρή εισβολή μπορεί να φέρει μέχρι αρκετό χιόνι

Ο Σάκης Αρναούτογλου πρόβλεψε πως θα είναι άκρως χειμωνιάτικο το σκηνικό που θα επικρατήσει στα τέλη του Ιανουαρίου στην Ελλάδα,

Ο έμπειρος προγνώστης μίλησε για την ψυχρή «εισβολή» που αναμένεται στη χώρα μας από τα βόρεια/βορειοανατολικά το διάστημα 25 με 26 Ιανουαρίου και το οποίο θα φέρει πολύ κρύο -αρκετά περισσότερο από αυτό που έφεραν τα προηγούμενα συστήματα που «επισκέφθηκαν» την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μάλιστα, έκανε λόγο και για πιθανά φαινόμενα.

Αν και αυτό δεν έχει ακόμη «κλειδώσει», καθώς περισσότερα στοιχεία θα υπάρξουν από Δευτέρα, ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε για χιόνι ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στις περιοχές που θα επηρεάσουν οι ψυχρές αυτές μάζες. Πριν από αυτό το σύστημα, στη χώρα μας βρίσκεται ένα άλλο το οποίο ήδη επηρεάζει κυρίως τα δυτικά τμήματα, αλλά από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη θα δώσει πιο έντονα φαινόμενα. Άλλωστε, λόγω της επικείμενης επιδείνωσης, η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων.

Νέα επιδείνωση καιρού

Παράλληλα, ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ έκανε λόγο για νέα επιδείνωση από αργά το βράδυ της Παρασκευής (20/1), ξεκινώντας από τα δυτικά της χώρας. Οι χιονοπτώσεις στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, όπως και οι αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.
Στην Αττική το πρωί ο καιρός θα είναι άστατος με κάποιες τοπικές μπόρες και καταιγίδες αλλά μέσα στην ημέρα θα παρουσιάσει βελτίωση με κάποια ανοίγματα ηλιοφάνειας. Προς το απόγευμα ο καιρός θα ξαναγίνει άστατος με μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 6 με 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία στους 10 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η κεντρική Μακεδονία θα έχουν σύννεφα, τα οποία τις πρωινές ώρες θα δώσουν τοπικές βροχές, περισσότερες στα δυτικά, βόρεια και βορειοδυτικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Το βράδυ θα επικρατήσει συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 6 με 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία στους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου. Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα (23/1) με πυκνότερες χιονοπτώσεις στα κεντροβόρεια/βορειοδυτικά τμήματα της χώρας και έντονα φαινόμενα στα δυτικά.

Την Τρίτη (24/1) αναμένεται ότι ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων θα μετατοπιστεί στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα της Ελλάδας. Τα φαινόμενα αυτά θα συνδυαστούν με ψυχρότερες αέριες μάζες, με αποτέλεσμα να μετατρέψουν τις βροχές σε χιονοπτώσεις σε υψόμετρα ακόμη και των 500-600 μέτρων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline