Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:02:56

Οριστικά: Σήμερα, η έναρξη της προεκλογικής κούρσας από Μητσοτάκη με τα πεπραγμένα Χατζηδάκη- Άδωνη- Σταικούρα... Πρώτες κάλπες των Βαΐων (9/4)... Στόχος το 35-36%. Κύριο

Δύσκολη αλλά όχι αδύνατη η επίτευξη της άνετης αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες, ιδιαίτερα εάν κατακτήσει ένα ποσοστό 38-39% και ενισχυθεί με ανάλογο αριθμό βουλευτών ως bolus , λόγω ενισχυμένης και επιπλέον κερδίσει τις εννέα μονοεδρικές περιφέρειες.

Εγκαίνια του μαραθώνιου της προεκλογικής αναμέτρησης, σε δυο φάσεις ,λόγω απλής αναλογικής και πλειοψηφικού σε μια διαδρομή, συνολικά τεσσάρων μηνών έως τα τέλη Μάιου.... Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου θα παραχωρήσει στους διαπιστευμένους συντάκτες και ανταποκριτές ξένου Τύπου θεματική συνέντευξη Τύπου με αντικείμενο: Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας. Με επίκεντρο αναφοράς τα πεπραγμένα των τριών υπουργών Κωστή Χατζηδάκη, Κώστα Σταικούρα και Άδωνη Γεωργιάδη,.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Ant1, για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, σημείωσε πως δεν θα εξαγγείλει άλλα μέτρα στήριξης: «Τίποτα από όλα αυτά δεν χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν είναι ένας "πρωθυπουργός της φωτοβολίδας". Ότι ανακοινώνουμε είναι καλά ζυγισμένο και μετρημένο και με την σωστή αποτελεσματικότητα. Για αυτό άλλωστε, δεν έχουμε λύσει το πρόβλημα, ο κόσμος ζορίζεται, αλλά έχουμε καταφέρει να έχουμε ανθεκτικότητα μεγαλύτερη από άλλες οικονομίες».

Μητσοτάκης: Η εβδομαδιαία ανάρτηση για το κυβερνητικό έργο – Το στοίχημα για την επόμενη 4ετία

Τι είπε ο πρωθυπουργός για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Στα στοιχεία της έκθεσης Εργάνη για την απασχόληση, στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και στο Dentist Pass, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου με ανάρτηση του στο Facebook.
Ο κ. Μητσοτάκης, δίνει και μια προεκλογική υπόσχεση, για καλύτερους μισθούς την επόμενη 4ετία, ενώ εξηγεί από πού πήρε την ιδέα για το Dentist Pass, που αφορά στη δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα 660.000 παιδιών από 6 έως 12 ετών, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
Ο πρωθυπουργός, στην ανάρτησή του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που ξεκινά αύριο, λέγοντας πως η «διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει από τις περιοχές όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης».
Σημειώνει πως «η θετική αξιολόγηση θα συμβάλλει στην αναγνώριση και επιβράβευση του έργου του εκπαιδευτικού, ο οποίος θα μπορεί να την αξιοποιήσει ως μοριοδοτούμενο κριτήριο για την επιλογή του σε θέση ευθύνης. Για όσους η αξιολόγηση δεν είναι ικανοποιητική, θα πρέπει να παρακολουθήσουν επιμόρφωση, βάσει υλικού που εκπονεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής».
Και υποστηρίζει πως η αξιολόγηση «δεν έχει σκοπό την «τιμωρία» κανενός».

Από πού πήρε την ιδέα για το Dentist pass
O Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ανάρτησή του, λέει πως ενίοτε ο ίδιος διαβάζει σχόλια στο facebook και μάλιστα την τελευταία φορά πήρε και μία ιδέα από σχόλιο, την οποία υλοποίησε άμεσα. Η ιδέα ήταν το dentist pass, το οποίο εφαρμοζόταν ήδη στην Κύπρο.

«Έχω τη χαρά λοιπόν να σας πω ότι αυτή την εβδομάδα ανακοινώσαμε το πρόγραμμα Dentist Pass – την δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα 660.000 παιδιών από 6 έως 12 ετών», αναφέρει προσθέτοντας πως «αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξουμε τη στάση της κοινωνίας απέναντι στην υγεία – να δώσουμε έμφαση, επιτέλους, στη σημασία της πρόληψης».

To στοίχημα για την επόμενη 4ετία

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε αισιόδοξα τα νέα από τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της ΕΡΓΑΝΗΣ για το 2022. Σύμφωνα με τα στοιχεία, «την τριετία 2019 – 2022 δημιουργήθηκαν 263.000 θέσεις μισθωτής εργασίας και ο μέσος μισθός αυξήθηκε στα 1.176 ευρώ από 1.046 ευρώ.

«Οι μισθοί και το διαθέσιμο εισόδημα εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας – όμως είμαστε στον σωστό δρόμο, και ξέρουμε πού θέλουμε να φτάσουμε. Την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν χαμηλότεροι φόροι και επενδύσεις.
Το στοίχημά μας για την επόμενη τετραετία – αν εμπιστευτούν οι πολίτες σε εμάς την ευθύνη της διακυβέρνησης – είναι καλύτερες δουλειές και καλύτεροι μισθοί, πρωτίστως για τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline