Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:21:15

Όλο και περισσότερο η μετριοπαθής Πόπη Τσαπανίδου στη σκληρή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια ενώ μοιράζει επιδόματα και κάθε τύπου pass. Κύριο

«Μας κατηγορούσε για επιδοματική πολιτική, ενώ το ίδιο κάνει και ο ίδιος...Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την κοινωνία και αφουγκράζεται τις ανάγκες της.

Δυστυχώς, για τους πολίτες η πραγματικότητα διαφέρει πολύ από το κυβερνητικό αφήγημα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου, ε πλήρη ταύτιση-αναδρομικώς- με την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019.

Ταύτιση πολιτική πλήρης και για το παρελθόν αναδρομικά, επιθετική πολιτική κατά της Κυβέρνησης σε πολωτικό κλίμα. Η μετριοπαθής και αξιόπιστη για χρόνια (και στην ΕΡΤ λχ. επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και αργότερα), χωρίς ταυτίσεις με κομματικές διαμάχες και σκοπιμότητες κ. Πόπη Τσαπανίδου θεωρείται ότι συνεχώς όλο και περισσότερο ταυτίζεται με την σκληρή αντιπολιτευτική πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες διατυπώσεις, λαικισμούς και προσωπικές επιθέσεις,

Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι χθες δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι μείωσε τους φόρους, αλλά στην ουσία είχε υπερέσοδα από τους φόρους και τον ΦΠΑ» και πως «βλέπουμε στην πράξη, στη ζωή μας, τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε και ότι στα μέσα του μήνα δεν μας φτάνει ο μισθός».

Υπογράμμισε με εμφαση ότι «μέσα σε αυτό το νέφος της ακρίβειας που μας πνίγει όλους, έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει και άλλα επιδόματα, ενώ μας κατηγορούσε όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς δίναμε επιδόματα, κάτι που κάναμε για να στηρίξουμε τους ευάλωτους».

Επιπλέον προσέθεσε ότι ο κ Μητσοτάκης «μας κατηγορούσε για επιδοματική πολιτική, ενώ το ίδιο κάνει και ο ίδιος». «Το κρίσιμο είναι, όμως», κατήγγειλε, «ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει πολύ μεγάλα ποσά από όλους μας με την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία που δεν ελέγχει, για να έρθει να μας μοιράσει μια σειρά από κουπόνια για τα οποία εφευρίσκει ωραία ονόματα «κάθε τύπου-pass»».

Να αλλάξει το μοντέλο

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό οι συμπολίτες μας να καταλάβουν τι πάνε να ψηφίσουν», σχολιάζοντας ότι «δυστυχώς, βλέπω πολύ μεγάλο έλλειμμα στη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μας δίνεται ο χρόνος».

Σημείωσε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «να αλλάξει το μοντέλο με το οποίο διαχειριζόμαστε το δημόσιο χρήμα για να δώσουμε ανάσα στους πολίτες». «Εμείς δεν θα δώσουμε το περιθώριο σε όσους αισχροκερδούν να συνεχίζουν να το κάνουν. Απαιτείται αναδιανομή του χρήματος, δίκαιη αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ συν την τιμαριθμική αναπροσαρμογή, και αύξηση των συντάξεων. Ο πληθωρισμός είναι στα ύψη, η ακρίβεια στα τρόφιμα καλπάζει και όλα αυτά ροκανίζουν το εισόδημα», τόνισε.

Θα επανέλθουν οι έλεγχοι

Η κ. Τσαπανίδου συμπλήρωσε ότι «θα επανέλθουν οι έλεγχοι που γινόντουσαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είχαν αποδώσει, και στους τομείς της μαύρης εργασίας και της αισχροκέρδειας».
Μιλώντας για τις εκλογές ανέφερε ότι «είναι νωρίς να μιλάμε για συγκεκριμένες μετεκλογικές συνεργασίες. Πρέπει πρώτα να δούμε τι θα πει η κάλπη, τι θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός».

Υπογράμμισε ότι «εμείς θα συζητήσουμε πάνω σε προγραμματική βάση και ζητάμε ισχυρή ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης με στόχο την πολιτική αλλαγή» και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στοχεύει στο να βγει πρώτη δύναμη από την πρώτη Κυριακή. «Αλλά θα συμφωνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα ότι με όσα συζητούνται προ των εκλογών και του τι θα γίνει μετά τις εκλογές μεσολαβούν οι εκλογές», προσέθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline