Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:48:13

«Κίνηση Τσίπρα, πρόλογος στην ήττα του..» Αντεπίθεση Μητσοτάκη από την Κρήτη και αύριο απόγευμα, πιο έντονη, στη Βουλή. Κύριο

Μητσοτάκης σε πρώτη αντίδραση κατά Τσίπρα για την πρόταση μομφής: Έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του – Αιχμές κατά Ράμμου.

1.Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη που βρέθηκε, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σε πολύ υψηλούς τόνους, ο πρωθυπουργός, επεσήμανε πως «ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του».

Επιπρόσθετα άφησε αιχμές τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, ενώ εξήρε και το ρόλο της ΕΥΠ στην υπόθεση της μικρής Μαρίας του Έβρου.

Όσα είπε ο πρωθυπουργός

«Η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. (...) Θα είναι μια ευκαιρία να μάθουμε πολλά, γιατί σχετικά με το θέμα των υποκλοπών έχουμε τοποθετηθεί με ευθύτητα. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ χωρίς να αγνοούμε λάθη και χωρίς να διαλύουμε μια πολύτιμη υπηρεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Κρήτη και συνέχισε:

«Πώς θα επιμέναμε με τόση σιγουριά για τα πραγματικά γεγονότα στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, χωρίς τη συμβολή της ΕΥΠ; Είναι θράσος να σηκώνουν το δάχτυλο, θα κληθούν αυτές τις μέρες να μας μιλήσουν για όσα σιωπούν. Για παράδειγμα: Πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα, όπως καταθέτει η γραμματέας του; Και επιβεβαιώνουν τα μηνύματα μεταξύ του επιχειρηματία και του κ. Παππά».

«Καλύπτει ακόμα ο κ. Τσίπρας τους 2 υπουργούς που κατηγορούνται στο ειδικό δικαστήριο;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Πώς γίνεται να συλλαμβάνεται για απάτες ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν τη σκευωρία της Novartis;»

«Όσο για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ που ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του, θα δούμε στην πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του. Με τον κ. Τσίπρα δεν επιλέγω τη σύγκρουση, αλλά τη σύγκριση», τόνισε, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά του Χρήστου Ράμμου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline