Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  20:27:12

Πρώτη πρόβα εκλογών σήμερα στη Βουλή. Τσίπρας για παραίτηση Μητσοτάκη, δικαστικές διώξεις, νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Μητσοτάκης με διπλά διλήμματα και συγκρίσεις. Κύριο

«Το διακύβευμα των ερχόμενων εκλογών θα είναι η επιλογή ανάμεσα σε εμένα και τον κ.Τσίπρα ως Πρωθυπουργό και η σύγκριση ανάμεσα στη δική τους διακυβέρνηση την περίοδο 2015-2019 και στην δική μας τετραετία, σε όλους τους τομείς».

- Απόλυτη πόλωση, σε επίπεδο κορυφής και σήμερα στη Βουλή, όπως τις προηγούμενες δύο ημέρες της πρότασης μομφής. Δεν πρόκειται να συναινέσουν οι κκ Μητσοτάκης και Τσίπρας σε κανένα τομέα(πλην ίσως ότι ο ένας είναι καλύτερος του άλλου, εκείνου βέβαια ως χείριστου αντιπάλου). Σε κανένα τομέα δράσης και προβλημάτων, ούτε καν ιδεών , καμία συναίνεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, παρότι και οι δύο διακηρύσσουν ότι έχουν θέληση για προγραμματικές και άλλες συνεργασίες με ευρύτερες πολιτικές-κομματικές δυνάμεις στον χώρο τους,

Μεταξύ τους πορεία προς τις εκλογές του Απριλίου σε μια «θανάσιμη, ακραία αναμέτρηση, εξόντωσης του αντιπάλου» χωρίς ιδιαίτερη αναφορά στα άλλα κόμματα και μάλιστα απόλυτα αρνητική. Καμία κοινή πορεία-συναίνεση σε μεγάλα κοινωνικά και εθνικά θέματα ούτε απέναντι στην Τουρκία ούτε και όποια διακομματική συνεργασία μετά τις εκλογές, με πιμονή ο μεν κ. Μητσοτάκης στην αυτονομία της ΝΔ ως μοναδική λύση με συνέπεια την αναγκαστική προσφυγή στις δεύτερες κάλπες, ο δε Αλ. Τσίπρας στην προβολή του αιτήματος για δημοκρατική διακυβέρνηση, μετά τις πρώτες κάλπες με κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο πάλι ως Πρωθυπουργό, όπως ήταν η γενική γραμμή αναφοράς του διημέρου από τους περισσότερους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Παράλληλα και βαθύτερα επίσης ένας διαχωρισμός, απόλυτος Μητσοτάκη- Τσίπρα με αμοιβαίες κατηγορίες των μεν για τις υποκλοπές ΕΥΠ- Μαξίμου και παράνομες παρακολουθήσεις από εγκληματικό δίκτυο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, των δε της ΝΔ για την αδυναμία του φαύλου-σκευωρού ΣΥΡΙΖΑ να είναι τιμητής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, χώρος σκανδάλων και συναλλαγής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline