Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:29:30

Πρωτοφανές Πρόστιμο για παραδειγματισμό : 120.000 ευρώ σε 75χρονη, που πέταξε 4 γατάκια στα σκουπίδια.

I. Οι Ελληνες δικαστές είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν με ιδιαίτερη αυστηρότητα τη νομοθεσία, η οποία όχι μόνο απαγορεύει αλλά και επιβάλλει αυστηρές χρηματικές ποινές ( συνήθως 30.00 ευρώ για κάθε ζώο, που δοκιμάζεται ή βασανίζεται μέχρι θανάτου) και με φυλάκιση επίσης σε όσους βασανίζουν, ταλαιπωρούν ή αγνοούν το καθήκον τους σχετικά με τα ζώα...

Ιδιαίτερα τα οικόσιτα και τα ζώα εργασιών αντικείμενα βαναυσότητας, κακομεταχείρισης και απανθρωπιάς από πολλούς ιδιοκτήτες τους.

2.Ελεύθερη υπό τον όρο να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα και πρόστιμο 120.000 ευρώ, αφέθηκε ελεύθερη η 75χρονη που πέταξε στα σκουπίδια τέσσερα νεογέννητα γατάκια, κοντά στο σπίτι της στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχη για κακοποίηση ζώων με τη μορφή του βασανισμού , ενώ της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ, δηλαδή 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, όπως προβλέπει ο νόμος από την Αστυνομία. Στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης της επιβλήθηκε και η χρηματική ποινή των 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με το magnesianews, η 75χρονη αρνήθηκε την κατηγορία, η οποία έγινε από γείτονά της, υποστηρίζοντας ότι πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και δεν ήταν εκείνη που πέταξε τα γατάκια στον κάδο.
Οι αστυνομικοί μετέφεραν στο ΑΤ Βόλου τα γατάκια, μέχρι να τα παραλάβει εθελοντής της φιλοζωικής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline