Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  15:55:02

Μετά τις ψυχρολουσίες από ΗΠΑ- Ευρώπη, αδίστακτος ο Ερντογάν φέρεται να αποκεφαλίσει τους τρεις υβριστές-ντόπερμαν Τσαβούσογλου- Ακάρ- Σοιλού. Τους είχε ως αναλώσιμους. Κύριο

Αίσθηση στην Τουρκία και διεθνώς ότι οι σκληροί του καθεστώτος μένουν εκτός υπουργικού συμβουλίου του Ερντογάν. Αύριο η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης. 

Αύριο, Σάββατο το βράδυ τελικά ανακοινώνει το υπουργικό συμβούλιο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι διεργασίες κορυφώνονται για τη νέα σύνθεση. Ο Τούρκος πρόεδρος κακοκάρδισε χθες στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο με την παλαιά σύνθεση κάποιους απερχόμενους υπουργούς του, καθώς τους ανακοίνωσε ότι δεν θα βρίσκονται στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» σήμερα υποστήριζαν ότι χθες ανακοίνωσε σε Σοϊλού, Ακάρ και Τσαβούσογλου ότι δεν θα είναι στο νέο υπουργικό. Δηλαδή υπουργός Εσωτερικών, Άμυνας και Εξωτερικών αλλάζουν. Τέλος για τους άλλους πανίσχυρους Υπουργούς, ντόπερμαν της αυταρχικής εξουσίας του Ερντογκάν, πρωταθλητές με συστηματικές επιθέσεις, προκλήσεις και απειλές κατά ΗΠΑ, Ευρώπης, ΝΑΤΟ μέχρι μειωτικές και υβριστικές αναφορές επί χρόνια και κατά της Ελλάδος. Αναγκασμένος τώρα να εφαρμόσει μια τελείως αντίθετη πολιτική προς όλους.

Στη θέση τους μπαίνουν αντίστοιχα κατά πάσα πιθανότητα ο Χακάν Φιντάν, ο Γιασάρ Γκιουλέρ και ο Ιμπραχίμ Καλίν. Πληροφορίες που έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα, χωρίς καμία διάψευση ή επίσημη αντίδραση, τυπική έστω.
Αναφέρεται ότι η επιλογή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Γκιουλέρ, αντί του Χουλουσί Ακάρ θα σημάνει μια σοβαρή αλλαγή στρατηγικής στην άμυνα της Τουρκίας, αν και ο Γκιουλέρ είναι στενός φίλος του Ακάρ και ίδιας νοοτροπίας.

Επίσης, η επιλογή Καλίν στο υπουργείο Εξωτερικών θα είναι μήνυμα στη Δύση για μια πιο διπλωματική Τουρκία.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου του Ερντογάν

Ο Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργικό συμβούλιο γύρω στις 22:00. Ο Τούρκος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ορκιστεί στη Βουλή πριν από τις 14:00 το Σάββατο. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μαυσωλείο του Ατατούρκ στις 15.00 και στη συνέχεια θα πάει στο προεδρικό μέγαρο με ιππικό.

Αποδεχόμενος συγχαρητήρια στο προεδρικό μέγαρο στις 17.00, ο Ερντογάν θα οργανώσει το βράδυ δείπνο με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών στο Μέγαρο Τσάνκαγια (πρώην προεδρικό μέγαρο).
Ο Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει το νέο υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο γύρω στις 22:00.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline