Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  22:33:17

Η Αλβανία γράφει κανονικά τα «πικρά παράπονα» της Ελλάδος, χωρίς αντίποινα. Νέα προφυλάκιση, χωρίς δίκη, χωρίς στοιχεία για τον δήμαρχο της Χειμάρρας. Κύριο

Συνάντηση του Αλ.Τσίπρα με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη.

Επιμονή στη αθλιότητα τους , κερδοσκοπική, δόλια και ανθελληνική από τον φιλότουρκο Εντι Ράμα. Λογαριάζουν μόνο τη δύναμη της πυγμής, τα αυστηρά αντίποινα, το βαρύ κόστος για το θράσος τους. Δεν υπολογίζουν καθόλου , τα πικρά παράπονα και τις διαμαρτυρίες στα λόγια, τους θεσμούς, τη Διεθνή Δικαιοσύνη, τις διακρατικές σχέσεις..Τη συνέχιση της προφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη, αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι το εφετείο του ειδικού δικαστηρίου Τιράνων. Το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του συνεργάτη του Μπελέρη, Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος κρατείται για την ίδια υπόθεση.
Το δικαστήριο έθεσε ως όρο για τον Κοκαβέση την παρουσία του σε τακτικά διαστήματα στις αστυνομικές αρχές.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Η σημερινή απόρριψη της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, κατά της συνέχισης της προφυλάκισής του, δεν προκύπτει ότι συνάδει με τις πρόνοιες του κράτους δικαίου, ενώ δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθότι, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Ειδικής Εισαγγελίας της Αλβανίας, είναι ο μόνος προφυλακισμένος σε σύνολο 31 καταγγελιών για εκλογικά αδικήματα, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει επίσης πως δημιουργεί ερωτήματα ως προς την ύπαρξη πολιτικής σκοπιμότητας για τη διατήρηση της κράτησης, αφού εγείρει ουσιαστικά προσκόμματα στην ανάληψη των καθηκόντων του Φρέντι Μπελέρη ως δημάρχου.
Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως η συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Φ. Μπελέρη ήταν το θέμα σημερινής συνομιλίας του υπουργού Εξωτερικών, Βασίλη Κασκαρέλη, με την Αλβανή ομόλογό του, Όλτα Τζάτσκα στο Όσλο, στο περιθώριο της άτυπης Υπουργικής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Το υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει πως διατηρεί το θέμα πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του και, πέραν της διμερούς διάστασης του ζητήματος, θα συνεχίσει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τη διεθνή κοινότητα και, ιδίως, τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ.

2.Συνάντηση Τσίπρα με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, αποτελούμενης από τον Γιώργο Τζομάκα, αντιπρόεδρο της Ομόνοιας, Θοδωρή Γκούμα, πρόεδρο Ενωσης Χειμαρριωτών και τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του Φρέντι Μπελέρη, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε σχέση με τη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη σημασία που έχει η απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη σημειώνοντας ότι η σύλληψή του, δύο μέρες πριν από τις εκλογές και η συνεχιζόμενη κράτησή του, χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δεν συνιστά δίκαιη μεταχείριση ενός εκλεγμένου εκπροσώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης πρόσθεσε τη σημασία που έχει για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ο σεβασμός του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, όπως κατοχυρώθηκαν στα Συμπεράσματα της Ε.Ε. στις 18.6.2019.

Από πλευράς της, η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη σταθερή, διαχρονική στήριξη στα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Καλπαδάκης και ο Γιώργος Τρίχας, συντονιστής του Δικτύου Βορειοηπειρωτών μελών και φίλων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline