Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  14:28:08

Δύσκολοι καιροί στην ΤV. Πάτωσε, σε επίπεδα ΕΡΤ, η Μαρία Αναστασοπούλου στην πρώτη εκπομπή της στον ΑΝΤ1. Eκτός Ειδήσεων στο OPEN η Μ.Παπαδέα (στη θέση Π.Τσαπανίδου), λόγω της Εύας Αντωνοπούλου, την εκτός ΣΚΑΙ. Κύριο

Πολλές ενημερωτικές και ανάλαφρες εκπομπές, θα τερματισθούν άδοξα και θα «συνεχισθούν» με επαναλήψεις όλο το καλοκαίρι.

1. Απογοητευτική, στα μόνιμα επίπεδα της δημόσιας τηλεόρασης, πάντοτε τελευταίας σε όλα τα προγράμματα, όλα αυτά τα χρόνια της ΝΔ, ήταν εξίσου η τηλεθέαση, που έκανε η Μαρία Αναστασοπούλου στην πρεμιέρα της φιλόδοξης προσωπικής της εκπομπής.

Όλο και χειρότερα σε συντελεστές τηλεθέασης με μονοψήφιους αριθμούς συχνότατα αλλά και σε περιεχόμενο οι λεγόμενες «ενημερωτικές εκπομπές» ειδησεογραφικές και έρευνας σε πολλά κανάλια και πάντως όλες, μα όλες στην ΕΡΤ . Απόδειξη έλλειψης ιδεών και σοβαρής έρευνας, γνώστες βαθείς των κοινωνικών -οικονομικών και άλλων θεμάτων , με συνήθεις «μαϊντανούς» , με απουσία σοβαρών ειδικών και αρμόδιων, χειρισμούς ανάλαφρους, υπερφίαλους και εγωιστικούς στις επιδιώξεις τους δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, συνεργάτες και τόσα άλλα. Τα θύματα αλλεπάλληλα μέχρι χθες ακόμα.

Η Αρένα με την Μαρία Αναστασοπούλου έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 και η μάχη για την τηλεθέαση ξεκίνησε με την «Κιβωτό». Η Μαρία Αναστασοπούλου και η ομάδα της προσπάθησαν να φωτίσουν και άλλες πτυχές της υπόθεσης με ρεπορτάζ και μαρτυρίες. Τι έκαναν, όμως, οι τηλεθεατές; Την αγνόησαν. Άλλο, λοιπόν, ως συμπαρουσιάστρια , που ομιλεί συνεχώς για τα πάντα ως πολύξερη και πάντα επιφανειακά για όλα, (κάποτε με αναίδεια, της καταλογίζουν)και τελείως άλλο ως πρόσωπο εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας για σπουδαίες, ελκυστικές, δουλεμένες, έρευνες καυτές σε βάθος.

Με βάση τις μετρήσεις για την τηλεθέαση από τη Nielsen, το τηλεοπτικό κοινό προτίμησε να δει Survivor, Αυτή η νύχτα μένει και Μαύρο Ρόδο, αφήνοντας μικρό κομμάτι από την πίτα για την Αρένα, το οποίο περιορίστηκε στο 4,6% για το δυναμικό κοινό και στο 5,3% για το σύνολο. Πλήρης απογοήτευση. Όπως επί έξη μήνες η κ. Ματίνα Παπαδέα στις ειδήσεις του καναλιού ΟPΕΝ στη θέση της Πόπης Τσαπανίδου.

Μετρήσεις τηλεθέασης

EARLY MORNING
                                    ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
HAPPY DAY ΣΤΟΝ ALPHA 20,1% 16,2%
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA 14,1% 15,4%
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 11,3% 15,7%
ΣΗΜΕΡΑ 11,1% 19,6%
ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ 10,4% 12,4%
ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 7,2% 6,9%
ΕΡΤ NEWS ΣΤΙΣ 5 4,8% 12,3%
ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ 4,2% 6,5%
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 4,2% 8,2%

ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
                            ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
SUPER ΚΑΤΕΡΙΝΑ 16,9% 12,7%
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ; 12,7% 7,9%
MEGA ΚΑΛΗΜΕΡΑ 11,6% 10,6%
ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! 10,3% 8,8%
ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ 9,9% 15,6%
BREAKFAST AT STAR 9,7% 8,3%
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΖΗΝΑ 8,6% 13,7%
ΠΡΩΙΝΟ ΜΑΣ 6,7% 11,6%
ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ 5,6% 8,7%
NEWSROOM 3,5% 9,6%

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ
                   ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
SHOPPING STAR 19,3% 15,5%
ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ 19% 16,5%
ΕΛΕΝΗ 12,3% 8,7%
T-LIVE 7% 13,5%
ΠΡΩΙΑΝ ΣΕ ΕΙΔΟΝ ΤΗ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΝ 5,3% 4,8%
ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΟΝ 3,6% 4%

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ
                            ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ 20,7% 18,2%
LIVE NEWS 16% 18,7%
ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ 12,7% 19,4%
DEAL 12% 13,4%
THE CHASE 11,4% 12,5%
MY STYLE ROCKS 9,9% 8,3%
ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4 8,9% 9,3%
5 X 5 8,9% 11,3%
ΖΗΣΕ ΑΛΛΙΩΣ 7% 7%

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
                                     ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 15,2% 14,4%
STAR NEWS 10,9% 10,9%
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 10% 13,3%
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 9,8% 11,7%
ANT1 NEWS 9,4% 9,8%
OPEN NEWS 5,9% 9,6%
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 3,4% 3,9%

PRIME TIME
                                  ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΣΑΣΜΟΣ 23,6% 24,7%
Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ 19,7% 24,3%
SURVIVOR ALL STAR 17,8% 19%
ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ 17,2% 17,6%
Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ 16,1% 23,2%
ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ 15,6% 14,3%
ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ 13,5% 18,9%
ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ 3,5% 3,8%

LATE NIGHT
                  ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΑΡΕΝΑ 5% 4,4%
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Εύα Αντωνοπούλου: Ήρθε η ώρα να κλείσει ένας πολύ σημαντικός κύκλος στον ΣΚAΙ. Στη θέση Τσαπανίδου στο ΟPΕΝ, μετά την αποτυχούσα σε καλύτερες μετρήσεις Ματίνα Παπαδέα από τον περασμένο Ιανουάριο.

"14 χρόνια στον ΣΚΑΙ" υπογραμμίζει, μεταξύ πολλών άλλων, η Εύα Αντωνοπούλου.
Ένα μεγάλο, δεκαπενταετές κεφάλαιο στην επαγγελματική της διαδρομή έκλεισε η Εύα Αντωνοπούλου αποχωρώντας από τον ΣΚΑΪ και την παρουσίαση του καθημερινού μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του σταθμού.
Έτσι, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η γοητευτική δημοσιογράφος θέλησε να κάνει έναν σύντομο απολογισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους πως «μετά από 14 χρόνια, ήρθε η ώρα να κλείσει ένας πολύ σημαντικός για εμένα κύκλος. 14 χρόνια στον ΣΚΑΙ. 14 πολύ δημιουργικά χρόνια, με ατελείωτες ώρες σκληρής δουλειάς, πολλή επιμονή, πολύτιμες συνεργασίες με συναδέλφους που έγιναν φίλοι –και οικογένεια στη συνέχεια–, αγωνίες, άγχη και χαρές. Τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Εκπομπές, ροή, έκτακτα, δελτία ειδήσεων. Καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Το δεύτερο σπίτι μου για 14 χρόνια ή, αλλιώς, η επαγγελματική μου οικογένεια. Τι να πρωτοθυμηθώ από τα πολύ πρωινά δελτία ειδήσεων στις 5.30 το χάραμα ως τις εκπομπές, πρωί και μεσημέρι, και στη συνέχεια τα δελτία ειδήσεων».

«Αρχικά το κεντρικό δελτίο τα Σαββατοκύριακα. Στη συνέχεια, η πρόκληση να στήσουμε από το μηδέν το πρώτο καθημερινό αναλυτικό δελτίο ειδήσεων στις 14.00.
Πριν από οκτώ χρόνια. Αγωνία για το εγχείρημα, στην αρχή. Χάρη στο πάθος μας και στην επιμονή μας, αλλά και χάρη στο μοναδικό δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του σταθμού, έγινε πολύ γρήγορα η καθημερινή συνήθεια του κοινού, το οποίο μας επιβράβευσε γενναιόδωρα.

Ώρες ολόκληρες στον αέρα, με έκτακτα και ροή, στις καμπές της κρίσης, της πανδημίας, του πολέμου και όλων των σημαντικών γεγονότων εντός και εκτός συνόρων. Ένας σταθμός είναι οι άνθρωποί του του και οι άνθρωποι του ΣΚΑΙ ξέρουν πώς να ρίχνονται στη μάχη» τόνισε η δημοσιογράφος στην μακροσκελή της ανάρτηση συμπληρώνοντας τα εξής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eva Antonopoulou (@evaantonopoulou)

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του σταθμού, τον Γιάννη Αλαφούζο και την Εύη Κουτσαυτάκη, που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή, από την αρχή αυτής της διαδρομής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους, δημοσιογράφους και τεχνικούς, που συνεργαστήκαμε άψογα, που ήταν πάντα εκεί στα δύσκολα, με μια ματιά να με εμψυχώσουν και να μου πουν με τον τρόπο τους ότι όλα θα πάνε καλά! Μια μεγάλη αγκαλιά στα αγαπημένα μου κορίτσια στο κομμωτήριο, το μακιγιάζ και το ενδυματολογικό, που έβαζαν πάντα πλάτη στα άγχη.

Ξέρουν τι εννοώ. Συνεργάτες που έγιναν στενοί φίλοι και οικογένεια. 14 χρόνια κάθε μέρα μαζί. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον αρχισυντάκτη μου, Γρηγόρη Λέκκο. Μαζί από την πρώτη μέρα. Μαζί σε όλα. Συνεργάτης και αδερφός. Μια συγγνώμη σε όσους ενδέχεται να πιέστηκαν από την επιμονή μου κάποιες στιγμές, πάνω στην αγωνία και την ένταση της δουλειάς. Σας ευχαριστώ. Στο επανιδείν» καταλήγει η Εύα Αντωνοπούλου στη δημοσίευση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για την αποχώρηση από τον ΣΚΑΪ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline