Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:09:59

Απελεύθερη η Εύα Καιλή εξωραΐζει τα πάντα: την μητρική της δοκιμασία, το λαμόγιο σύντροφο άλλοτε απεχθή συνεργάτη της Αστυνομίας, την «ξένη βαλίτσα» σπίτι της, τον απατεώνα Ευρωβουλευτή- εργοδότη, που απλώς λάμβανε δωρεές». Κύριο

Καϊλή σε ηρωικό προσωπικό τόνο: «Αν είχα αναφέρει σημαντικά ονόματα θα είχα γυρίσει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν». Θέλησε να απομακρύνει τη βαλίτσα με τα χρήματα που ήξερε ότι ήταν του Παντσέρι, δηλώνει.

Εξωραΐζει τα πάντα, σχεδόν θύμα και γνώριμη καλών-παρεξηγημένων ανθρώπων, διωκόμενων και κατηγορούμενων αδίκως μόνο με κοινά ελαττώματα, υποβαθμίζει ενοχές και δόλιες συμπεριφορές, βρώμικες συναλλαγές και εξαγορές, κατά τους επικριτές της.. Διαγράφοντας παλαιότερες δηλώσεις και διαρροές κατά συνενόχων και του συντρόφου της και άλλων συνενόχων.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Corriere della Sera, η Εύα Καϊλή μίλησε για την δικαστική υπόθεση που την αφορά και τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί. «Αν είχα αναφερθεί σε σημαντικά ονόματα θα είχα επιστρέψει στην κόρη μου, αλλά θα ψευδόμουν», δήλωσε η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, η κ. Καϊλή υπογράμμισε: «Αισθάνομαι πιο δυνατή, εκτιμώ κάθε στιγμή με την κόρη μου, δεν καταφέρνω να σταματήσω να την κοιτάω». Σε σχέση με την παραμονή της στην φυλακή, αμέσως μετά την σύλληψη, είπε: «υπέφερα φοβερά από το κρύο, διότι μου πήραν το παλτό» και «ανησυχούσα για την κόρη μου, διότι δεν μου επετράπη να καλέσω δικηγόρο και ούτε να μιλήσω με την οικογένειά μου».

«Οταν συνέλαβαν τον Φραντσέσκο και του κατάσχεσαν το αυτοκίνητο, σκέφθηκα ότι θα ήταν τροχαίο. Μετά μου έστειλαν την είδηση ότι και ο Παντσέρι είχε συλληφθεί, έπαθα πανικό. Ηξερα ότι στο γραφείο του, που ήταν δωμάτιο στον δεύτερο όροφο του σπιτιού, όπου δεν πάω ποτέ, υπήρχε μια βαλίτσα του Παντσέρι και βρήκα ένα σωρό χρήματα. Δεν καταλάβαινα τι είχε συμβεί, αλλά ήθελα να απομακρύνω από το σπίτι τα χρήματα αυτά, για να τα ξαναδώσω στον Παντσέρι, που νόμιζα ότι ήταν και ο ιδιοκτήτης τους. Δεν σκέφθηκα καθόλου να χρησιμοποιήσω την βουλευτική μου ασυλία, και αυτό αποδεικνύει ότι δεν ήξερα τι αντιπροσώπευαν, στην πραγματικότητα, τα χρήματα αυτά», δηλώνει η Εύα Καϊλή.

Προσθέτει, δε, ότι «ήξερα ότι ο Παντσέρι λάμβανε δωρεές» και ότι «υπάρχουν μαρτυρίες σχετικά με την δράση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τα άτομα που σχετίζονταν με αυτές», αλλά «η ίδια δεν συγκαταλέγομαι σε αυτά».
«Υστερα από πάνω από ένα χρόνο ερευνών, οι δραστηριότητες μου και οι λογαριασμοί μου ελέγχθηκαν και είναι κρυστάλλινοι. Στα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν δεν υπάρχουν δακτυλικά μου αποτυπώματα. Με τους δικηγόρους μου θα αποδείξω την αθωότητά μου», λέει στην Corriere η Ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Απαντά, δε, ότι «τώρα μπορεί να μοιάζουν όλα ύποπτα, αλλά πριν δεν ήταν έτσι», διότι «ο Παντσέρι ήταν ο εργοδότης του Τζόρτζι και τον προσέλαβε όταν ήταν φοιτητής μόλις είκοσι ετών» και «εργάσθηκε για τον Παντσέρι ως προσωπικός μεταφραστής και βοηθός και συνέχισε να τον βοηθά και μετά την λήξη της θητείας του ως ευρωβουλευτή. Ο Φρανσέσκο ένιωθε βαθιά ευγνωμοσύνη και ηθική υποχρέωση προς τον Παντσέρι».

2.Καϊλή στη Libération: «Είχα παραλύσει από τρόμο – Με έβαλαν φυλακή, ενώ δεν ήμουν μπλεγμένη»

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καΐλή παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη στη γαλλική Libération μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate. Σημειώνεται ότι η εν λόγω συνέντευξη δόθηκε στις 25 Απριλίου στο σπίτι της κ. Καϊλή, στις Βρυξέλλες, έναν μήνα δηλαδή πριν από την απόφαση των βελγικών αρχών να της αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

«Είχα παραλύσει από τρόμο», είναι ο τίτλος της συνέντευξης της κ. Καϊλή, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει : «Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Σε άλλο σημείο τονίζει: «Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα (τον Φ.Τζόρτζι). Έχω ζήσει σχέσεις όπου στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα». Και προσθέτει ότι «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναήλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα». Ταυτόχρονα, η κ. Καϊλή επισημαίνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες, οι Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόροι της κ. Καϊλή, είχαν τονίσει ότι έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς -όπως ανέφεραν- η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιθυμεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις στο Στρασβούργο. Να σημειωθεί ότι η επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο θα γίνει 12-15 Ιουνίου.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της ανέφεραν ότι, με διάταξη του ανακριτή, επιτράπηκε στον σύντροφό της, Φραντζέσκο Τζόρτζι, να διαμένει στην κοινή κατοικία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline