Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023  12:36:27

Μοναδικός Έλληνας πολιτικός στη ορκωμοσία του παλαιού του γνώριμου ο Δημ. Αβραμόπουλος γνώρισε τη νέα ηγεσία της Τουρκίας και αισιοδοξεί: «Ο Ερντογάν θέλει να ανοίξει ένα νέο παράθυρο με την Ελλάδα». Κύριο

Επίσης ότι θέλει να στραφεί φιλοδυτικά... Χωρίς αυταπάτες και με βάση τη διεθνή του εμπειρία, σταθερός στην πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη προτείνει να ανταποκριθούμε στην ευκαιρία αυτή για ηρεμία στο Αιγαίο.

1. Γνωρίσθηκαν από τότε που ήταν ο ένας δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως και ό άλλος δήμαρχος της Αθήνας. Με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο σταθερό στη φιλία του με τον Ερντογάν, ακόμα και όταν φυλακίσθηκε, γενικά ανεξάρτητα από αξιώματα και ρόλους αλλά πάντα με σταθερότητα απόψεων και με υπηρέτηση εθνικών και ευρωπαϊκών αξιών και θέσεων. Η φιλία τους πάντα ισχυρή ως πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού, συνδιαλλαγής και συνεννόησης., παρά τις κατά καιρούς διαφορές..

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Τουρκία και για τις σχέσεις με την Ελλάδα μίλησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Μοναδικός Έλληνας πολιτικός, προσκεκλημένος στην τελετή και το επίσημο γεύμα της ορκωμοσίας του Τ. Ερντογάν για τα νέα του προεδρικά καθήκοντα την επόμενη πενταετία.
Με αφορμή την «έξαρση στις μεταναστευτικές ροές από τον Έβρο», ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας: "Όσο υπάρχει κρίση στην περιοχή θα επιδεινώνεται η κατάσταση. Ο ρόλος της Τουρκίας, έρχεται να δέσει με την κρίση στην περιοχή."

Για την επόμενη μέρα στην Τουρκία μετά τις εκλογές και το νέο σχηματισμό κυβέρνησης από τον Ερντογάν, τόνισε πως «επιχειρεί ολική επαναφορά στο διεθνές σκηνικό με σκοπό να αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο. Ο Φιντάν έχει μια εμπειρία από το παρελθόν, είναι έμπιστος σε αυτήν τη θέση όπως έμπιστος είναι και ο Ιμπραήμ Καλίν».
Ακόμη σχολίασε πως στη νέα κυβέρνηση μπήκαν πιο «έμπιστοι» άνθρωποι του Ερντογάν, ένα «επιτελείο που αποτελείται από νομιμόφρονες στον ηγέτη Ερντογάν».

Παράλληλα εκτίμησε πως η Άγκυρα θέλει να στραφεί προς τη Δύση ενώ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε πως ο Ερντογάν «ανοίγει ένα νέο παράθυρο φιλίας» και «ας μην χάσουμε την ευκαιρία, για ηρεμία στο Αιγαίο και σταθερότητα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline