Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024  20:25:25

Αντεπίθεση με τους πρώτους της ΝΔ. Ντόρα, Δένδιας, Χατζηδάκης, Βορίδης και Μητσοτάκης σε μπαράζ επαφών- επιρροής στη Βόρειο Ελλάδα και στο Άγιο Όρος. Κύριο

«Πιράνχας της ΝΔ» έγιναν στις πρώτες εκλογές του Μάιου τα κόμματα Βελόπουλου και ΝΙΚΗ.

Ειδικό πρόγραμμα επωνύμων σε τακτική αντεπίθεσης στα δύο μικρά δεξιά «κόμματα πιράνχας» της ΝΔ σε Μακεδονία και Θράκη. Μόνο τις ερχόμενες ημέρες πέντε περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας μπαίνουν στο στόχαστρο του αρχηγού της ΝΔ – Δένδιας, Μπακογιάννη, Χατζηδάκης , Βορίδης, και άλλοι πρωτοκλασάτοι της παράταξης( όπως οι Μαρινάκης, Γεωργιάδης ) αναλαμβάνουν ειδικές αποστολές σε Μακεδονία και Θράκη κόντρα στις δυναμικές αφαίρεσης ψήφων τον Μάιο της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης

Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα ρίξει στην Βόρειο Ελλάδα, με άνισα αποτελέσματα συχνά υπέρ της ΝΔ πάνω και κάτω από 42-44%, όλο το βάρος του με νέες τοπικές ομιλίες και θα έχει επαφές με παράγοντες του Αγίου Όρους, με ανοικτή πάντα την επιθυμία του να πραγματοποιήσει εκεί διήμερη επίσκεψη επιρροής. Με το βλέμμα σε τάσεις και διεργασίες στα δεξιά της Δεξιάς και ειδικότερα στις προοπτικές αφενός της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου αφετέρου της Νίκης του Δημήτρη Νατσιού, ο Μητσοτάκης βάζει στο στόχαστρο πέντε περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας μόνο στην τρέχουσα εβδομάδα.

Εντείνεται η σύγκρουση για οικονομία και προγράμματα - Αναζωπυρώνεται το μέτωπο για τη Ροδόπη
Για την ακρίβεια, ο ίδιος σχεδιάζει νέο road trip (όπως έκανε στην πρεμιέρα της προεκλογικής περιόδου στην Κρήτη) για το ερχόμενο Σάββατο, οπότε θα καλύψει κεντρικά σημεία σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία. Άλλες δύο περιοχές, η Θάσος και η Δράμα, είναι στο πρόγραμμα του Μητσοτάκη για αύριο.

Μπορεί στις συγκεκριμένες περιοχές η ΝΔ να πέτυχε την πρωτιά ωστόσο, με βάση τα εκλογικά δεδομένα της κάλπης της απλής αναλογικής, τα ποσοστά της κεντροδεξιάς παράταξης «σηκώνουν» βελτίωση καθώς καταγράφηκαν μικρές ή μεγαλύτερες απώλειες από το 2019. Και επιπλέον καταγράφηκαν ενισχυμένα ποσοστά με ανοιχτή την προοπτική για περαιτέρω ενίσχυση στα κόμματα δεξιότερα του χώρου της ΝΔ.

Ο Έβρος και η Θεσσαλονίκη

Σε αντίθεση με τον Τσίπρα ο οποίος επέλεξε αλλαγές στις περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιος, ο Μητσοτάκης κρατά και τις δύο υποψηφιότητές του στον Βορρά – την Α' Θεσσαλονίκης, όπου περιοδεύει σήμερα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και τον Έβρο. Στη Θεσσαλονίκη η ΝΔ κέρδισε το στοίχημα της νίκης ωστόσο έχασε τουλάχιστον 5.500 ψήφους από τις εκλογές του 2019 με την Ελληνική Λύση να αναδεικνύεται τρίτο κόμμα κερδίζοντας επιπλέον 11.341 ψήφους από το 2019. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια τα μικρότερα κόμματα, όπως η Νίκη, πέτυχαν ποσοστά πολύ πάνω από το εθνικό τους.

Αντίστοιχα στον Έβρο, όπου ο Κυριάκος Βελόπουλος πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του με 8,72%, εκτιμάται ότι τις απώλειες για τη ΝΔ ανέκοψε ουσιαστικά η υποψηφιότητα του Μητσοτάκη. Ο ίδιος θα μεταβεί στην εκλογική περιφέρεια πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα πριν από την κάλπη 25ης Ιουνίου. Και θα προηγηθούν οι ειδικές αποστολές άλλων στελεχών: Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος αναμένεται να κατευθυνθούν προς τον Έβρο την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να μεταφέρουν το «πατριωτικό» μήνυμα της ΝΔ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline