Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023  02:56:43

Επέλαση σχεδόν για τον Στ. Κασσελάκη η πορεία έως τις κάλπες της Κυριακής. Ευρύ μέτωπο υποστήριξης από κανάλια και ΜΜΕ. Συνεργάτες θεωρούν επιτεύξιμο το ποσοστό 58-60%, μετά την ανοικτή στήριξη του Ν. Παππά. Κύριο

Εκτεταμένη η προβολή του «αμερικανού υποψήφιου στον σοσιαλιστικό ΣΥΡΙΖΑ» από τα διεθνή πρακτορεία και ΜΜΕ, με σχόλια για την εντυπωσιακή του απήχηση στον πρώτο γύρο.

1.Συνεργάτες του Ν. Παππά σημειώνουν ότι δεν συζητήθηκε η ανακατανομή των ρόλων εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας κάτι ασφαλώς πρόωρο και εκτός κλίματος προς τις δεύτερες κάλπες.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στον πολιτικό newcomer, Στέφανο Κασσελάκη στρέφει το ενδιαφέρον του ο γερμανικός Τύπος, μετά τα ρεπορτάζ σε ΜΜΕ των ΗΠΑ, Γαλλίας. Αγγλίας και Τουρκίας.
Ο πρώτος γύρος των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου «ανέδειξε ως φαβορί τον πολιτικό newcomer Στέφανο Κασσελάκη», αναφέρει η εφημερίδα του Βερολίνου Tageszeitung σε σημερινό της άρθρο με τίτλο

«Ο sunny boy από τις ΗΠΑ»

«Ο Κασσελάκης», σύμφωνα με την taz, «δίνει ιδιαίτερη σημασία στην άμεση ευθυγράμμιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές ευρωπαϊκές χώρες σε όλα τα θέματα ισότητας και προστασίας των γυναικών, των μονογονεϊκών οικογενειών, των αναπήρων και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων». Η Ελλάδα πρέπει να γίνει «πρότυπο ένταξης και ισότητας σε όλη την Ευρώπη», είπε ο υποψήφιος διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα, όπως μεταδίδει η DW.

Σε δηλώσεις του στην taz ανέφερε πως ύψιστη προτεραιότητά του είναι ότι η χώρα «πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Πρέπει να γίνει μια μεγάλη κάθαρση από κάτω προς τα πάνω. Παντού. Χρειάζεται γερό στομάχι για αυτό και πρέπει να χαλάσεις το παιχνίδι για πολλούς ανθρώπους. Είμαι έτοιμος να το πράξω.»

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με την taz, θα ήταν «η απομάκρυνση του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».Στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει βέβαια να αναμετρηθεί πρώτα με την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία «του επιτέθηκε χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά», σχολιάζει η εφημερίδα του Βερολίνου. «Την ερχόμενη Κυριακή θα κριθεί αν οι μάχες που έχουμε μπροστά μας θα δοθούν πολιτικά ή όχι», δήλωσε η πρώην υπουργός Εργασίας – «Μια σαφής νύξη κατά του πολιτικά άπειρου επιχειρηματία Κασσελάκη», συμπληρώνει η taz.

2.Καθαρά πολιτικό χαρακτήρα για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είχε η συζήτηση που έκαναν Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς σήμερα το πρωί, που κατέληξε σε συμφωνία στήριξης της υποψηφιότητας του πρώτου, στον τελικό γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Νίκου Παππά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν συζητήθηκε το θέμα της ανακατανομής των ρόλων εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας την επόμενη των εσωκομματικών εκλογών.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Παππάς δεν επιθυμεί, ούτε προτίθεται να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση που εκλεγεί ο Κασσελακης.

«Ούτε πρόταση υπήρξε, ούτε συζήτηση, ούτε θα δεχόταν» αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως θα μπορούσε να παραμείνει επικεφαλής της ΚΟ ο κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Το παρασκήνιο της συνάντησης

Το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν προγραμματισμένο από το βράδυ της Κυριακής. Μπορεί οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να μην είχαν ειδοποιήσει κανέναν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς έξω από την Κουμουνδούρου φέρεται να είπε στον κ. Κασσελάκη: «Συγχαρητήρια. Να τα πούμε τις επόμενες ημέρες».

Το ραντεβού φέρεται ότι κλείστηκε επιτόπου για σήμερα το πρωί και μάλιστα στη Βουλή.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Παππάς τηλεφωνούσε χθες σε στελέχη του σε όλη την Ελλάδα, για να πάρει κλίμα από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ιδεολογικά συμπλέει σε μεγάλο βαθμό με τις θέσεις Κασσελάκη.

Λίγη ώρα μετά τη σημερινή πρωινή τους συνάντηση, κατά την οποία υπήρξε συμφωνία στήριξης του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη, στον β' γύρω των εκλογών, οι δύο πρώην συνυποψήφιοι έδωσαν στη δημοσιότητα την κοινή δήλωσή τους.

Στις 219 λέξεις της κοινής δήλωσης, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Παππάς περιγράφουν το πώς ανταποκρίνονται στο «μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής» κάνοντας λόγο για τη «Μεγάλη Παράταξη της νίκης»

«Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη», «ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη» καταλήγουν στη δήλωσή τους οι κ. κ. Κασσελάκης-Παππάς.

Η κοινή δήλωση των Στέφανου Κασσελάκη και Νίκου Παππά

Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών.

Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη. Υπερασπιζόμαστε

• την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 - 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

• την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε

• τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.

• τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline