Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023  03:03:37

«Θα δώσω τη μάχη μέχρι τέλους... Μου μιλάτε σαν να έχουν κριθεί όλα. Είμαι ρεαλίστρια, αλλά η μάχη είναι ακόμα ανοικτή». Η οργισμένη αντίδραση της ότι υπονομεύει-απαξιώνει τον Αλέξη Τσίπρα. Κύριο

Με νέες αιχμές, σε αντίθεση με τον αντίπαλό της, κατά του κ .Κασσελάκη και ορισμένων επώνυμων στελεχών που τον πλαισιώνουν.

1.Τις επιθέσεις προς το πρόσωπό της, με αφορμή την όξυνση της αντιπαράθεσης, στο πλαίσιο της κούρσας διαδοχής στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται με δήλωσή της η Εφη Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για «πόλεμο λάσπης».

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook, η Εφη Αχτσιόγλου σημειώνει πως οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της διαποτίζουν το εσωτερικό της παράταξης και μάλιστα μπροστά σε μια κρίσιμη εκλογική διαδικασία.
«Δεν πίστευα ποτέ πως θα χρειαζόταν να κάνω αυτό το βίντεο. Ομως για όλα υπάρχει ένα όριο. Από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην πολιτική καλούμαι ως γυναίκα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Οτι δεν είμαι το υποχείριο κάποιου ισχυρού άνδρα, ότι δεν είμαι διακοσμητική, ότι δεν είναι μια ερωτική σχέση που με οδήγησε σε θέση ευθύνης», αναφέρει.

«Εδω και λίγο καιρό εκτοξεύονται συστηματικά και συντονισμένα, από μηντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα, άθλιες συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου, ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα», υπογραμμίζει κάνοντας λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και υβριστικά επίθετα.

«Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ. Ημουν ο άνθρωπος που δούλευε μέχρι την τελευταία ημέρα δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, με απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση. Το ξέρουν και οι συκοφάντες αυτό. Είμαι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος απέναντί τους», τονίζει.
«Για τον ίδιο λόγο, ζητώ από το συνυποψήφιό μου Στέφανο Κασσελάκη, που έχει υποστεί και αυτός ανοίκειες επιθέσεις, να πάρει θέση για το αυτονόητο: να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα», καταλήγει.

2.Ως «ανοιχτή μάχη» χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου τον δεύτερο γύρο των εκλογών ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας πως τίποτα δεν έχει κριθεί.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» έδωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, δύο 24ωρα μετά τις εκλογές και έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην «προβοκάτσια» που δέχτηκε μια μέρα πριν την αναμέτρηση από συγκεκριμένο σάιτ. Μάλιστα, επισήμανε ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον ενός συγκεκριμένου σάιτ που «διέδωσε ψέματα» εις βάρος της.

Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής επέμειναν να δώσει απαντήσεις για την «επόμενη ημέρα της προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη» και η Έφη Αχτσιόγλου, φάνηκε πως εκνευρίστηκε με ερώτηση του δημοσιογράφου, Μανόλη Κοττάκη, λέγοντάς του πως «μου μιλάτε σαν όλα να έχουν κριθεί».
«Από τη στιγμή που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου, έχω δεχτεί μια σειρά από χυδαίες και άκρως συκοφαντικές επιθέσεις που ξεκίνησαν από το ότι είμαι διαπλεκόμενη μέχρι ότι έχω εκδιώξει τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για χυδαία ψέματα, λασπολογίες, οι οποίες δεν εξυπηρετούν καμία πολιτική και δημοκρατική συζήτηση, αλλά εκπορεύονται από συγκεκριμένα κέντρα και δυστυχώς πολύ συχνά αναπαράγονται εντός του χώρου».

Μάλιστα, σχετικά με την επόμενη κίνησή της για αυτή τη «λάσπη» που δέχτηκε, συμπλήρωσε ότι «επέλεξα να κινούμαι πολιτικά. Αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, θεωρώ ότι αυτό το δημοσίευμα ήταν στα όρια της προβοκάτσιας, μια μέρα πριν τις εκλογές. Βλέπω ότι έχει επηρεάσει πάρα πολλούς ανθρώπους στο σάιτ. Σήμερα αποστέλλω εξώδικη δήλωση στο σάιτ και του ζητώ να ανακαλέσουν άμεσα τη συκοφαντική δυσφήμιση που γίνονται στο πρόσωπό μου. Πρόκειται για ακραία ψεύδη που προσβάλλουν και εμένα και τον Αλέξη Τσίπρα που τον παρουσιάζουν ως τον εκβιαζόμενο».

Έφη Αχτσιόγλου: Είμαι ρεαλίστρια, αλλά η μάχη είναι ανοιχτή

Η Έφη Αχτσιόγλου στην ερώτηση για το αν σκέφτηκε να μην γίνει ο δεύτερος γύρος απάντησε πως είναι «σαφής λειτουργία των δύο γύρων. Έτσι πρέπει να προχωρήσουμε όχι μόνο επειδή το λέει η διαδικασία, αλλά και γιατί κατά τη γνώμη μου έχει ουσία. Είναι ανοιχτή μάχη. Είμαι ρεαλίστρια, προφανώς δεν είναι υπέρ μου οι πιθανότητες, αλλά είναι μια ανοιχτή μάχη».

«Εκφράζετε την ήττα μου. Θεωρώ ότι μπορώ να κερδίσω αυτή τη μάχη και θα προχωρήσω με αυτό το σενάριο. Σε περίπτωση που δεν είμαι εγώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Κασσελάκης νομίζω ότι έχει επιλέξει τα μέλη που τον πλαισιώνουν, τον κύριο Πολάκη, την κυρία Τζάκρη. Όπως το βλέπετε εσείς, το βλέπω εγώ» ανέφερε.
Παρόλα αυτά, τόνισε πως θα υπάρξει ενότητα την επόμενη ημέρα. «Είμαι στρατιώτης αυτού του χώρου έχω υπηρετήσει πολλά χρόνια τις αρχές και τις αξίες του, είναι απολύτως δεδομένη η ενότητα του χώρου. Ο χώρος πρέπει να είναι όχι μόνο ενωμένος, αλλά και να κερδίζουμε κάθε μέρα κι από έναν»
Έφη Αχτσιόγλου για Αλέξη Τσίπρα: Δεν ετεροπροσδιορίζομαι

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το αν η προεκλογική καμπάνια στερούσε αναφορών προς τον Αλέξη Τσίπρα, πράγμα που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πρώτον, δεν ετεροπροσδιορίζομαι. Δεν προχωρώ έτσι στην πολιτική. Έχω μια διαδρομή, ένα έργο, μια κοινοβουλευτική παρουσία. Από εκεί και πέρα επιμένω ότι έχουμε ανοιχτή μάχη και επιμένω στην ανάγκη να μιλήσουμε πολιτικά, τι σχέδια έχει ο ένας και τι ο άλλος» σημείωσε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε από την αρχή αυτή της διαδικασίας να μη συμμετέχει και να μην παρεμβαίνει, γιατί με το πολίτικο κεφάλαιο και την συναισθηματική επιρροή που έχει θα ήταν άκρως καθοριστική η όποια υπόδειξή του., Το τόνισε σε πολλές εκδοχές και νομίζω ότι δεν πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί το όνομά του για να μπορέσει να εκμαιεύσει κάποιο αποτέλεσμα» συμπλήρωσε.

Τέλος, για το πώς θα εκφραστεί η κοινοβουλευτική παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, μιας και δεν είναι εκλεγμένος βουλευτές, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι κρίσιμη η κοινοβουλευτική παρουσία. Επιμένω στη δική μου υποψηφιότητα που έχει πολιτικά χαρακτριστικα΄, εμπειρίας και κοινοβουλευτικά. Είμαι παρούσα, πιστεύω ότι το ξέρουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».
H Έφη Αχτσιόγλου κατέθεσε πρόταση για debate ενόψει τον β' γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει απάντηση από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline