Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023  20:09:21

Γεωργιάδης προειδοποιεί στη Βουλή το ΚΚΕ: «Από Δευτέρα, οι απεργοί που κλείνουν εισόδους επιχειρήσεων θα συλλαμβάνονται...» Κύριο

Ψηφίσθηκε μόνο από τη ΝΔ το νομοσχέδιο για τις νέες συνθήκες εργασίας και αμοιβές σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Παφίλης: Δεν κωλώνουμε από πρόστιμα και απειλές σας.΄

Νέα σύγκρουση του υπουργού Εργασίας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο

1.Νέο σφοδρό επεισόδιο προστέθηκε στην σύγκρουση του Αδωνι Γεωργιάδη με το ΚΚΕ κατά την συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής με τον υπουργό Εργασίας να αναφέρει ότι μετά την ψήφιση του νόμου οι «καραμπουζουκλήδες» συνδικαλιστές απεργοί που θα κλείνουν εισόδους επιχειρήσεων θα συλλαμβάνονται και τον Θανάση Παφίλη να μιλά για «ξεφτίλες» και να προαναγγέλλει «απειθαρχία» καθώς «δεν κωλώνουμε».

«Εγώ είμαι Δημοκράτης και εσείς κομμουνιστής και έχουμε ουσιαστικές διαφορές. Μπορούμε να συνεννοηθούμε όμως για ένα πράγμα. Ότι στα δικά σας καθεστώτα και στα δικά μας τα σοβαρά, οι νόμοι πρέπει να τηρούνται και να εφαρμόζονται» ανέφερε ο Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για να συνεχίσει «Σήμερα ψηφίζεται νόμος που λέει ότι όποιος πάει να κλείσει μια επιχείρηση στα πλαίσια απεργίας θα συλλαμβάνεται. Εσείς λέτε ότι είστε καραμπουζουκλήδες και δεν σας αρέσει. Κάντε ότι θέλετε. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και οι καραμπουζουκλήδες θα συλλαμβάνονται.

Σήμερα το Ελληνικό κράτος ψηφίζει έναν νόμο και θα εφαρμοστεί και θα είμαι εγώ που θα παίρνει τους εισαγγελείς αν κάποιος κάνει τα στραβά μάτια στην εφαρμογή του νόμου. Χθες πήγατε στο λιμάνι και κλείσατε την είσοδο, πήγατε και σε επιχειρήσεις και κλείσατε τις εισόδους. Μέχρι χθες μπορούσατε να το κάνετε. Από αύριο που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν θα μπορείτε».

«Δεν κωλώνουμε με πρόστιμα»

Ανταπαντώντας ο Θανάσης Παφίλης υποστήριξε «εμείς δεν δεχόμαστε απειλές. Αν η ανθρωπότητα κινούταν με την δική σας λογική θα ήταν στα σπήλαια. Όσα πέτυχε ο λαός ήταν σε σύγκρουση και απειθαρχία με το ρωμαϊκό κράτος. Κράτος σημαίνει οργανωμένη ταξική κυριαρχία που επιβάλει τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπεί. Οι εργαζόμενοι θα την γκρεμίσουν. Και δεν κωλώνουμε με πρόστιμα».

Νωρίτερα ο κ. Παφίλης επέμεινε για τα περί μαζικής συμμετοχής των εργαζόμενων στις χθεσινές κινητοποιήσεις διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του υπουργείου Εργασίας για συμμετοχή ελάχιστων συνδικαλιστών.

«Όλος ο κόσμος σας βρίζει. Και θα ήταν κι άλλοι που θα ήθελαν να απεργήσουν αλλά δεν μπόρεσαν. Καλούμε όσους δεν μπόρεσαν να συσπειρωθούν και να πετάξουν έξω τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. Ξεφτίλες δεν ντρέπεστε. Εκατό χιλιάδες κόσμος, χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν και αποκαλείτε όλον αυτό τον κόσμο ότι είναι εργατοπατέρες;

Άκουγα πριν τον κ. Βασιλειάδη και τον κ. Φωτήλα να κατηγορούν τον κόσμο που συμμετείχε στην απεργία» ανέφερε ο κ. Παφίλης για να προσθέσει: «Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει απεργία. Σκληρή αναμέτρηση. Για να ξεπεράσεις τους εκβιασμούς απόλυσης είναι πάρα πολύ δύσκολο. Παρόλα αυτά ένα μεγάλο κομμάτι το έκανε. Το ρυάκι θα γίνει ποτάμι και θα σας πνίξει».

Βουλή: Με 158 «ναι» υπερψηφίστηκε το εργασιακό νομοσχέδιο

Ανδρουλάκης: «Καταψηφίζουμε το εργασιακό νομοσχέδιο – Περισσότερη δουλειά χωρίς πρόσθετες αμοιβές»

Υπερψηφίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (22/9) στη Βουλή, το εργασιακό νομοσχέδιο λαμβάνοντας ευρεία πλειοψηφία με 158 «ναι»

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του το εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «για την ενίσχυση της εργασίας – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 – Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας – Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας» καθώς και η υπουργική τροπολογία για το ξεπάγωμα των τριετιών και χορήγηση δωρεάν φαρμάκων και πραγματοποιήσεων ιατρικών εξετάσεων έως τις 31 Μαρτίου 20014 στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Μετά τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορία που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ το σχέδιο νόμου ψηφίσθηκε επί της Αρχής με 158 ψήφους «υπέρ» έναντι 138 «κατά».
Επίσης, τα άρθρα του νομοσχεδίου που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ονομαστική ψηφοφορία ψηφίσθηκαν ως εξής:

• Το άρθρο 9 που αφορά τη δυνατότητα της «παράλληλης εργασίας» ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία λαμβάνοντας 158 θετικές ψήφους, έναντι 108 «κατά» και 30 «παρών».

• Το άρθρο 10 που αφορά την «Ελάχιστη προβλεψιμότητα της εργασίας» και αφορά τις προϋποθέσεις για είναι υποχρεωμένος ο εργαζόμενος να δεχθεί να απασχοληθεί από τον εργοδότη, ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία καθώς έλαβε 158 θετικές ψήφους έναντι 138 «κατά».

• Το άρθρο 22 που θεσπίζει την τροποποίηση των διαδικασιών της «Καταχώρησης αλλαγής ωραρίου και υπερωριών στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» από επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στην ψηφιακή κάρτα εργασίας» και τις κυρώσεις που θα έχει μια επιχείρηση εάν η εργασία εργαζόμενου δεν ταυτοποιείται από τη σήμανση της κάρτας εργασίας του όπως τροποποιήθηκε από τον υπουργό Εργασίας, ψηφίσθηκε με 158 ψήφους έναντι 138 «κατά»

• Το άρθρο 25 που αφορά τον «Επιχειρησιακό συντονισμό της Επιθεώρησης Εργασίας για την προστασία της εργασίας» ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία λαμβάνοντας 158 θετικές ψήφους, έναντι 108 «κατά» και 30 «παρών»

• Το άρθρο 26 με τις ρυθμίσεις για την απασχόληση την έκτη ημέρα σε επιχειρήσεις που δεν είναι εκ φύσεως συνεχούς λειτουργίας και εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από 158 βουλευτές έναντι 108 που το καταψήφισαν και 30 που τοποθετήθηκαν με το «παρών»

• Το άρθρο 31 για την «προστασία δικαιώματος στην εργασία» που αφορά την ποινική αντιμετώπιση σε όσους κατά τη διάρκεια απεργίας παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη προσέλευση ή αποχώρηση από τον χώρο εργασίας σε όσους επιθυμούν να εργαστούν ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία από 158 βουλευτές, 126 το καταψήφισαν και 12 τοποθετήθηκαν με το «παρών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline