Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024  21:06:21

Μετά 30 χρόνια αναμονής και υποσχέσεων.. Φυλακές Κορυδαλλού: Ξεκινά η διαδικασία μεταστέγασης στον Ασπρόπυργο, με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ασφαλείας και ελέγχου των βαρόνων του εγκλήματος. Κύριο

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, η έκταση των 103.022 τ.μ., που θα καταλάβουν οι εγκαταστάσεις των φυλακών, χωρίζεται σε δύο ζώνες.

Η πρώτη ζώνη, έκτασης 92.974 τ.μ., προορίζεται για την ανάπτυξη του «Νέου Κορυδαλλού» και η δεύτερη ζώνη, 10.048 τ.μ., για τη δημιουργία Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.

Aπό το Συμβούλιο της Επικρατείας περνά η διαδικασία μεταφοράς των φυλακών Κορυδαλλού στο παλαιό «Στρατόπεδο της Αμερικανικής Ευκολίας» στον Ασπρόπυργο, έκτασης 103.022 τ.μ., το οποίο θα είναι δυναμικότητας 2.000 κρατουμένων και 650 σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του ειδικού πολεοδομικού σχεδιασμού κατατέθηκε ήδη στο Ανώτατο Δικαστήριο προς επεξεργασία.

Σύμφωνα με αυτό η έκταση των 103.022 τ.μ., με τα παλαιά οικήματα χωρίζεται σε δύο ζώνες.
Η πρώτη ζώνη, έκτασης 92.974 τ.μ., προορίζεται για την ανάπτυξη του «Νέου Κορυδαλλού» και η δεύτερη ζώνη, 10.048 τ.μ., για τη δημιουργία Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών.
Θα δημιουργηθούν 40 σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ προβλέπεται ακόμη η ύπαρξη νοσοκομειακής μονάδας και χώρου εκπαίδευσης, όπως και η κατασκευή εκκλησίας.

Οι εγκαταστάσεις των φυλακών θα είναι σε μονώροφα και διώροφα κτίρια με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 9 μέτρα, ενώ για τις υποδομές ασφαλείας, παρατηρητηρίων και ελέγχου το μέγιστο ύψος θα είναι τα 14 μέτρα.

Ακόμη, προβλέπεται η δημιουργία δρόμου περιμετρικά των εξωτερικών ορίων των εγκαταστάσεων του συγκροτήματος των φυλακών, όπως και η πρόσθετη περίφραξη πλέον αυτής των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline